Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi var mycket bättre än mot Manchester city men det är omöjligt att nå topp 4

Manchester United förlorade igår mot Arsenal och José Mourinho menar nu att det är omöjligt för United att ta en Champions League-plats genom att sluta topp 4 i ligan. Således fullt fokus på Europa League.

United tar emot Celta Vigo på Old Trafford på torsdag i Europa League-semifinalen. Efter en 1-0-seger i Spanien har United en utmärkt chans att avancera till finalen i Stockholm.

Mourinho: Vi förtjänade inte att förlora

“Jag tycker att vi inte förtjänade att förlora,” inledde José Mourinho presskonferensen efter gårdagens förlust.

“Jag tycker att matchen var under kontroll. Jag tycker att i första halvlek hade de ett par chanser, vi hade ett par chanser. Men våra chanser var de stora chanserna i matchen. Och jag är väldigt nöjd med spelarna, de överraskade mig på ett positivt sätt.”

Jones, Mata och Smalling får beröm: “Jag var verkligen rädd att Jones, Smalling, Mata inte skulle kunna klara av att spela i 90 minuter, för de var skadade i sju veckor. De gjorde det.” Mourinho tycker att det är bra att spelarna fick 90 minuter i kroppen och att det ger United en fördel inför de avslutande matcherna.

Fler spelare får beröm: “Grabbarna som ackumulerar matcher, Micki, Darmian, Herrera de gjorde sitt bästa, trots att de spelade 90 minuter för två dagar sen. Jag är väldigt nöjd med laget.”

Mer beröm: “Laget var mycket bättre än mot Manchester city till exempel. Mycket bättre. Så jag tycker att det första målet satte oss i en svår situation. Sedan satte Arsenal blocket lågt och försvarade sig och hanterade vår anfallsfotboll.”

Topp 4? “Omöjligt. Jag tror inte det. Jag tror inte det av två anledningar. Jag tror inte att de andra som spelar en match i veckan och är i en fantastisk situation kommer att kasta bort det. Och för att vi går med allt på torsdag och vi kan inte gå med allt mot Tottenham. När du går med allt mot Tottenham är det svårt, när du inte går med allt är det svårare. Och sedan två dagar senare spelar vi mot Southampton och två dagar senare spelar vi mot Crystal Palace. Det är för mycket för oss. Jag tror inte att vi har någon chans att sluta topp fyra i Premier League. Vi måste jaga Champions League genom att försöka vinna Europa League.”

Skadeläget: På presskonferensen fick Mourinho inga frågor om skadeläget. Men till BBC sa managern att United har fem spelare som inte kommer att vara tillbaka den här säsongen. Han namnger inte de spelarna men det bör handla om Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Timothy Fosu-Mensah, Luke Shaw och Ashley Young.

Lyckad operation för Rojo

Positiva nyheter meddelas gällande Marcos Rojo. Försvararen, som drabbades av en korsbandsskada i ena knät mot Anderlecht, ska i lördags ha opererats i Portugal. Operationen sägs ha varit lyckad men de exakta detaljerna är fortfarande inte kända.

Det har snackats relativt lite om Rojos status och prognosen för när han kan vara tillbaka varierar från oktober till efter årsskiftet.

Mourinho om Tuanzebe

På presskonferensen pratade José Mourinho också om Axel Tuanzebe, av någon anledning utan att nämna Tuanzebes namn.

“Pojken var briljant.”

Om Tuanzebes position: “Först och främst är han en bra spelare. Det spelar ingen roll vilken position han spelar på. Jag tycker att han globalt är en bra spelare. Det börjar med att vara en bra spelare, en bra pojke, ett bra proffs, bra på att lära, en ödmjuk pojke.

“Så först och främst är han en spelare, det är det viktiga. Varje minut han spenderar på träning med oss är fantastiskt för honom. Varje minut han spelar i Premier League är en välsignelse. Så jag tycker inte att det just nu spelar någon roll vilken position. Det som spelar roll är att han är på planen och får erfarenhet, att spela mot Alexis Sánchez, att spela mot Özil, Welbeck, att spela mot stora spelare.

“Jag tycker att hans bästa position på rutin, genom dynamiken han har fått genom att spela mot pojkar i hans ålder är mittback. Jag tycker att då han spelar med de stora pojkarna, framför allt i den här perioden i hans karriär tycker jag högerback.”

Tuanzebe: Givetvis är jag stolt

“Givetvis är jag stolt över möjligheten jag fick,” sa Axel Tuanzebe till MUTV efter gårdagens förlust. Tuanzebe gjorde sin första Premier League-match och även sin första match från start för United.

De flesta bedömarna framhöll Tuanzebe som Uniteds bästa spelare. Han är uppenbart nöjd med sin egen prestation men besvikelsen över att United förlorade lyser igenom.

“Jag måste tacka managern, för han gav mig möjligheten. Men vi fick inte segern så det är en besvikelse. Men jag är helnöjd.”

Du fick spela mot Alexis Sánchez… “Managern gav mig bara en uppgift, att hålla mig vid honom. Jag tycks ha gjort det ganska bra. Men återigen, vi vann inte, så det räknas inte så mycket.”

Hur känns det att spela högerback? “Det är bara möjligheten att spela. Managern ger dig ett jobb att sköta. Du måste göra det och visa honom att han kan lita på dig och få spela i framtida matcher.”

Och nu vill han ha mer… “Målet nu är att få så många minuter som jag kan till slutet på säsongen och komma tillbaka starkare till försäsongen och visa managern att jag är här och en av de starkare kandidaterna för nästa säsongs lag.”

Då Mourinho har gett upp ligan borde det betyda att vi får se Tuanzebe från start i de tre avslutande ligamatcherna. Låt oss hoppas att det blir så!

Gårdagens höjdpunkt var givetvis när Tuanzebe först stal bollen av Alexis Sánchez, som om Sánchez var en medelmåttig junior, och sedan var överlägsen i den fysiska duellen när Sánchez försökte sätta tonåringen på plats.

McTominay: En fantastisk känsla

I skuggan av Axel Tuanzebe fick Scott McTominay göra sin a-lagsdebut. Trots förlusten var han givetvis stolt.

Här är några mål som McTominay har gjort för reservlaget:

På tal om reservlaget så har de match mot Arsenal, på Arsenal Stadium, ikväll. Månne får McTominay göra sin andra match på arenan på ett par dagar…

Avspark 20.00 och ni kan givetvis se matchen på MUTV/Viaplay.

Wengers presskonferens

Arsenals manager Arsène Wenger diskuterade också matchen på en presskonferens.

Herrera månadens spelare

Ander Herrera har röstats fram till månadens bästa Unitedspelare i april. Personligen tycker jag att det var självklart att Eric Bailly skulle få priset men så kan det vara.

Henderson till VM, Tuanzebe stoppas

Dean Henderson representerar Manchester United i det engelska laget i U20-VM i Sydkorea.

Henderson är ensam Unitedspelare i truppen. Förhoppningsvis får han chansen som förstamålvakt.

Axel Tuanzebe hade i vanliga fall varit given i truppen men då han nu spelar a-lagsfotboll för United stoppas han.

Turneringen drar igång den 20 maj, med final den 11 juni. England har Argentina, Guinea och Sydkorea i gruppspelet.

Barlow målskytt i landslagsdebuten

I Kroatien pågår U17-EM. Där gjorde Aidan Barlow igår landslagsdebut och han gjorde det dessutom som målskytt, då England vann med 4-0 mot Ukraina.

Barlow fick ungefär en kvart på planen, efter att ha varit oanvänd avbytare i Englands inledande match mot Norge (seger 3-1). Han behövde bara ett par minuter på planen innan han sköt bollen i nät. Förhoppningsvis betyder det att han får mer speltid i turneringen.

Angel Gomes är normalt kapten för laget men tvingades lämna återbud på grund av skada. Trots det är England en av favoriterna att vinna EM och de har redan säkrat avancemang till kvartsfinal. England avslutar gruppspelet mot Holland och vinner gruppen om de undviker förlust.

Manchester United har en representant även i den irländska truppen, i form av Lee O’Connor, som dessutom är lagkapten. O’Connor stod över den första matchen, förlust mot Serbien, på grund av skadeproblem men var igår tillbaka i startelvan då Irland vann med 2-1 mot Bosnien-Hercegovina. O’Connor blev utbytt efter 66 minuter (matcherna spelas 2*40 minuter), förhoppningsvis en försiktighetsåtgärd.

Trots segern igår är Irlands chanser till avancemang små. För att nå kvartsfinal krävs med största sannolikhet en seger mot Tyskland, ett Tyskland som har inlett med 5-0 mot Bosnien-Hercegovina och 3-1 mot Serbien.

Castles: United vill ha Agüero

Det är den där tiden på året då ryktena svingar vilt. Joe Hart har kopplats samman med Manchester United. Men Hart är inte ensam cityspelare att länkas till United. Duncan Castles – som har bra koll på José Mourinho – menar att United vill ha Sergio Agüero.

Det skulle vara … ja, jag vet inte riktigt. Men det skulle åtminstone vara skoj att skåda reaktionerna från den stökiga grannen om så skulle ske.

Säsongskorten utsålda

Uniteds officiella hemsida meddelas att säsongskorten inför nästa säsong redan nu är slutsålda.

Hann du inte köpa biljett? Misströsta inte. Supporterklubben kommer givetvis, som vanligt, att ha biljetter till alla hemmamatcher! Mer info om vad som gäller för nästa säsong kommer i början på juni. Den 14 juni släpps så spelschemat för nästa säsongs Premier League och då betyder också att supporterklubbens försäljning av biljetter inleds.