Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tottenham – Manchester United (lads, it’s Tottenham)

11:47

 

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Tottenham. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Tottenham Hotspur – Manchester United

Premier League, omgång 37 • 2017-05-14, 17.30 • White Hart Lane, London • publik: tbc • domare: Jon Moss


 1-0 (6) Wanyama (Davies)
     (36) Rooney
 2-0 (48) Kane (Eriksen)
 2-1 (71) Rooney (Martial)
     (74) Wanyama
     (90+1) Bailly

Avspark: 17.30 • Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United: De Gea; Bailly, Jones, Smalling, Blind; Tuanzebe, Carrick; Lingard, Mata, Rooney; Martial
Avbytare: Romero, Darmian, Mitchell, Herrera, McTominay, Mkhitaryan, Rashford

Tottenham Hotspur: Lloris; Trippier, Alderweireld, Verthongen, Davies; Dier, Wanyama; Eriksen, Son, Deli; Kane
Avbytare: Vorm, Walker, Wimmer, Dembele, Sissoko, Nkoudou, Janssen

Gustav Brinck-Larsen | 20:26 Tack för idag

Med José Mourinhos reaktion från matchen avslutar vi dagens Matchdagsblogg.

Tack för att ni följt med!

Gustav Brinck-Larsen | 20:23 Mourinho efter matchen

José Mourinho har pratat med media efter matchen:

”Vi mötte ett lag på toppen av sin potential, med alla spelare, med all motivation att vinna den sista matchen hemma. De spelade för det, de spelade för att vinna. Och ett annat lag som försökte hitta balansen, trots att några spelare spelade på positioner som inte är deras bästa, men försökte organisera ett lag och att ge några minuter till spelare som behövde minuter och skydda spelare som behövde skyddas.

”Efter 2-0 satte vi in lite mer kvalitet, eller för att vara med korrekt och rättvis satte vi in bättre balans i laget eftersom vi satte spelare på deras rätta positioner, vi satte mittfältare på mittfältet och laget förbättrades mycket och vi fick 2-1, kunde fått 2-2. Jag är nöjd med vad vi fick se av individuella insatser. De två målen är två dåliga mål som vi släpper in, men laget var inte var vana att spela ihop, spelar i olika positioner, ingen koncentration eller fokus. Det är okej för mig.

Om han kände sig bakbunden av att vila spelare: ”Idag, mot Man City, mot Swansea, mot Arsenal, nästa match mot Southampton och den sista mot Crystal Palace. Och när folk säger att vi chansar genom att satsa på Europa League, [säger jag att] vi chansade inte. Inget lag kan spela två stora tävlingar med 15 spelare, och det är vad vi har just nu. Vi chansade inte, det var obligatoriskt. Så jag är nöjd med situationen idag. De som behövde spela spelade 90 minuter, jag vilade några spelare. Inga skador och en sista match att spela, för just nu är Premier League matcher vi inte vill spela.”

Gustav Brinck-Larsen | 19:28 Bilder från matchen

Det var som sagt en långt ifrån sprudlande insats av United. Nedan ser ni några bilder från matchen.

http://gty.im/683000830

Gustav Brinck-Larsen | 19:24 Topp fyra matematiskt borta

Manchester United förlorar mot Tottenham med 2-1. Det var ett resultat som är oerhört smickrande för Manchester United, det här var ingen bra insats från de röda.

Efter Rooneys reducering, med dryga kvarten kvar hade United ett bra läge att kvittera när Rashford fick ett (visserligen svårt) friläge på stopptid.

Men segern var välförtjänt och mer därtill.

Förlusten innebär att United antingen kommer sluta femma eller sexa i Premier League, Liverpool och City är nu omöjliga att gå ikapp.

Gustav Brinck-Larsen | 18:32 Första halvlek

Manchester United vann tre närkamper i första halvlek, två av dem stod Bailly för.

Laget lyckades dessutom bara utmana sig förbi en Tottenhamspelare en gång under halvleken.

En oerhört dålig insats.

Mikael Österdahl | 18:22 Halvtid

Gästspelar hos Muss West idag. Är ni i Göteborg när United spelar match är det på John Scott’s Linné ni ska vara!

Före match var humöret på topp. Nu… nja… 

Gustav Brinck-Larsen | 17:21 Tio minuter kvar

Snart är vi igång, och oklarheten om exakt hur United formerar sin startelva är fortfarande stor.

Samuel Luckhurst, en av de mindre trovärdiga på Manchester Evening News, spekulerar i att det ändå blir en fyrabackslinje och att Axel Tuanzebe skall spela bredvid Carrick på det centrala mittfältet. I en tweet spekulerar han i följande elva:

De Gea
Smalling – Bailly – Jones – Blind
Carrick – Tuanzebe
Mata – Lingard – Rooney
Martial

Om tio minuter har vi svaret.

Kom igen nu United!

Gustav Brinck-Larsen | 17:00 Demetri Michell

Det finns potential för en debutant att få speltid idag, vänsterspringaren Demetri Mitchell.

Så, vem är det?

Jo, han är en 20-årig engelsman född i Manchester. Så här skrev Österdahl om honom i höstas, dock har han under säsongen oftast spelat som vänsterback. Vid en skada på, eller vilande av, Blind finns goda chanser att Mitchell får kliva in på vänsterkanten.

Gustav Brinck-Larsen | 16:49 Regarding Tottenham

Tottenham gör en förändring sedan förlustmatchen mot West Ham förra helgen, och det är att Kieran Trippier återkommer som högerback på bekostnad av Kyle Walker. Detta innebär att laget är identiskt med det som slog Arsenal för två veckor sedan.

På pappret ett 4-2-3-1 enligt följande:

Lloris
Trippier – Alderweireld – Verthongen – Davies
Dier – Wanyama
Erikson – Son – Deli
Kane

Om de fortsätter som tidigare innebär det dock att Deli Alli har en väldigt offensiv roll och i praktiken spelare som en andra anfallare strax bakom Kane. En roll som han varit oroväckande duktig i sedan den utformades åt honom. 17 mål och sju assist i ligan vittnar om det.

Harry Kane behöver knappast nämnas, vi vet alla vad han kan ställa till med i offensivt straffområde. Ett sätt att stoppa honom är att minska framspelningarna till honom, och dem står ofta Christian Erikson för. Med sina tolv assist ligger han för tillfällt på tredje plats i assistligan. Han skuggar Gylfi Sigurdsson och Kevin de Bruyne som ligger före honom. Stoppa Eriksen så stoppar man mycket av Tottenhams offensiva spel, jag tror dock inte Mourinho kommer göra som mot Chelsea och sätta ut en punktmarkering. De övriga offensiva spelarna i Tottenham är så skickliga att de kan ställa till problem på egen hand.

Men, med en solid defensiv insats och effektivt kontringsspel kan United definitivt hota Spurs om 40 minuter.

Gustav Brinck-Larsen | 16:38 Tillbaka till fem?

Av laguppställningen att döma bör det bli så att Manchester United återigen kommer spela med en fembackslinje. Hade Darmian varit med i startelvan kunde man spekulerat i att Blind fått ta klivet upp på mittfältet, men med italienaren på bänken är det enda rimliga att Blind återfinns till vänster. Och ingen av Tuanzebe, Bailly, Smalling eller Jones lär ta klivet upp på mittfältet. Jones har ju spelat där förr, men det var ett bra tag sedan han startade som mittfältare.

Personligen tror jag därför laget formeras enligt följande:

De Gea
Tuanzebe – Bailly – Jones – Smalling – Blind
Mata – Carrick – Rooney – Lingard
Martial

En oerhört defensiv uppställning, dock med ett mittfält som består av spelare vars främsta egenskaper ligger i det offensiva spelet.

Ett annat alternativ är att Lingard spelar jämte, eller strax bakom, Martial i en form av 5-3-2, för att kunna ha Carrick, Rooney och Mata i en mittfältstrio som slår bollar mot två snabba kontringsanfallare.

Klart bör i alla fall vara att United inte direkt siktar på att vara bollförande.

Gustav Brinck-Larsen | 16:31 Och Tottenhams

Även Spurs har producerat en startelva.

Gustav Brinck-Larsen | 16:30 Officiell startelva

Så här väljer Manchester United att starta dag:

Gustav Brinck-Larsen | 16:17 Samtliga på bussen

Om cirka 15 minuter kommer bekräftad laguppställning och bänk.

Manchester Evening News rapporterar, föga oväntat, att samtliga spelare som åkte med tåget till London också nyss anlänt med buss till White Hart Lane.

MEN försöker spekulera i vilka som finns med i matchtruppen genom vilka typer av väskor de har, eller avsaknaden av sådan. Om detta spelar någon som helst roll får vi se om 15 minuter.

Det enda vi egentligen vet är att tre av spelarna, en målvakt och två utespelare, kommer få sitta på läktaren under matchen.

Gustav Brinck-Larsen | 16:03 Som sagt

Som sagt, Tottenham laddar för avskedsfest på WHL.

Gustav Brinck-Larsen | 15:29 Farväl till Hull

Crystal Palace – Hull tog slut för en liten stund sedan. Vid vinst för Hull hade de dragit in Palace i nedflyttningsstriden rejält inför sista omgången. Istället blev det en kristallklar 4-0 seger för Palace, vilket innebär att Hull lämnar Premier League till nästa säsong.

Inte ens Marco Silva, som kom in i januari och fått mycket beröm sedan dess, kunde alltså rädda Hull i slutändan. Han bör vara attraktiv för andra klubbar istället för att följa med ner i Championship, trots att han varit i England under en begränsad period.

Gustav Brinck-Larsen | 14:52 Sista gången, ish

Manchester United blir det sista laget som besöker White Hart Lane för att spela tävlingsfotboll där. Tottenham har två bortamatcher kvar efter dagens match, och eftersom klubben redan har påbörjat bygget av en ny arena och under nästa säsong kommer husera på Wembley är detta alltså en avskedsmatch för deras klassiska arena.

Även om, som jag har förstått det, många Tottenhamsupportrar inte tar avskedet särskilt hårt. Den nya arenan, som skall stå klar till säsongen 2018/19 ligger alldeles bredvid White Hart Lane, så det blir ingen flytt från området. Aftonbladets och Viasats Erik Niva har i Premier League-studion uttryckt en känsla av att det inte spelar någon större roll, men klubben lär väl sannolikt göra en stor sak av det.

De gör också en relativt stor sak av att den nya arenan skall vara skådeplats för åtminstone två NFL-matcher per år. Den moderna idrotten förnekar sig inte. Vi får väl anta att vi inom en överskådlig framtid har ett Londonbaserat NFL-lag på permanent basis…

Gustav Brinck-Larsen | 14:24 Pereira får speltid

Ett flertal engelska medier rapporterar att José Mourinho har bekräftat att han i någon av de sista Premier League-matcherna kommer ställa Joel Pereira, Manchester Uniteds tredjemålvakt, i mål.

Sannolikheten att det blir idag är minimal, det kommer bli De Gea. Men att Sergio Romero och Joel Pereira står i de två nästkommande verkar väldigt troligt. Romero för att få en match i benen före finalen av Europa League, och Pereira just för att Mourinho hävdar det.

Rapporterna kommer från bland annat Metro och The Guardian.

Gustav Brinck-Larsen | 13:47 Höstmötet

Manchester United och Tottenham möttes senast i december, då Londonlaget kom på besök till Old Trafford.

Matchen slutade med en rättvis uddamålsseger för United, efter att Henrikh Mkhitaryan gjort sitt första Premier League-mål knappt halvtimmen in i matchen.

Det var annars en match där Paul Pogba förtjänade att bli målskytt. Två skott som krävde mycket bra räddningar från Lloris, varav en redan efter två minuter, samt en jättefrispark som tog klockrent i stolpen producerades från fransmannen. Åtminstone frisparken var värd ett bättre öde.

Gustav Brinck-Larsen | 13:00 Tidiga lagnyheter

Hur Manchester United kommer ställa upp i eftermiddag är, återigen, inte lätt att gissa. Truppen som rest med till London är enligt Manchester Evening News denna:

Målvakter: David De Gea, Sergio Romero, Joel Pereira

Försvarare: Matthew Olosunde, Phil Jones, Axel Tuanzebe, Eric Bailly, Matteo Darmian, Chris Smalling, Demetri Mitchell, Daley Blind

Mittfältare: Ander Herrera, Scott McTominay, Jesse Lingard, Matty Willock, Michael Carrick, Henrikh Mkhitaryan, Juan Mata

Anfallare: Wayne Rooney, Anthony Martial, Marcus Rashford

Framförallt är det mittfältet som är svårt att gissa sig fram till. Som tidigare sagts så har alltså Paul Pogba åkt till familjen i Frankrike, dessutom saknas avstängde Marouane Fellaini samt att Antonio Valencia i backlinjen verkar få vila.

Med tanke på att det är Tottenham borta är sannolikheten att United spelar med tre centrala mittfältare så gott som 100 %, istället för att ha en mer ren nr 10. Detta innebär ett problem, då laget endast har två centrala mittfältare med någon form av erfarenhet och klass med sig, Ander Herrera och Michael Carrick. Herrera visade dessutom rejäla trötthetssymptom i slutet av Celtamatchen och skulle förmodligen må bra av att vila, men att han och Carrick startar ser jag som självklart.

Men vem skall bli nummer tre centralt? Det finns ju en spelare i backlinjen som undertecknad anser vara ofantligt mycket bättre på ett mittfält, Daley Blind. Han har dock aldrig fått chansen där under Mourinho, och det finns dessutom ett problem med att ta upp honom; han och Michael Carrick har aldrig imponerat ihop och vill spela i princip samma spel. Har man Carrick eller Blind som ankare på mittfältet vill man ha två mer rörliga spelare bredvid dem, ihop blir det långsamt och orörligt. Detta talar emot holländaren.

Bland anfallsspelarna skulle Wayne Rooney kunna ta klivet ner till en central mittfältsposition, vilket jag anser skulle vara en bättre position för honom i det här delen av hans karriär. Han har en passningsfot av rang och även om det var längesedan han imponerade tror jag han skulle kunna slita på bra där. Emot det talar Mourinhos uttalande när han anlände, att han ser Rooney som en nia eller tia, men inte en åtta eller sexa (=central mittfältare). Men med tanke på läget idag ser jag detta som det mest troliga.

Det tredje och sista alternativet är att låta någon av ungdomarna som följt med spela från start. Närmast ligger säkerligen Scott McTominay som fick hoppa in i slutet av Arsenalmatchen och även lyckades få till ett avslut mot mål. Varken han, eller någon av de andra ungdomarna som följt med truppen är dock spelare som kommer nå Unitedklass, undantaget Axel Tuanzebe. Kanske kan McTominay på inspiration göra några bra matcher, likt en Luke Chadwick på tidigt 2000-tal. Kanske är en av dem idag?

Jag tippar på en elva i stil med denna:

De Gea
Tuanzebe – Smalling – Jones – Darmian
Herrera – Carrick – Rooney
Mata – Rashford – Lingard

Gustav Brinck-Larsen | 11:48 Lads, it’s Tottenham

Idag inleder vi den här säsongens sista Premier League-vecka. Tre matcher för United, två för många andra, återstår innan vi kan summera säsongen.

United ligger tryggt placerade på den sjätteplats laget vant sig vid under säsongen. Gästspelet på femteplatsen under några veckor var uppenbarligen inte något att ha, då det orsakade kraftiga problem även i Europa League, så att vi nu ligger på den plats där vi troligen också kommer sluta känns härligt och bekant.

För, det är ju inte en toppsäsong i ligan, det kan inte ens den mest hängivne supportern påstå. Vi har en ligacupvinst, vi har en underbar final i Stockholm om knappt två veckor. Men ligan, nej där kan vi inte påstås ha imponerat.

Det känns märkligt att skriva det, men idag är en av de få gånger jag kan erinra mig som uttrycket ”motivation slår klass” nästan kan sägas gälla med United som underdog. Och det är Tottenham som står på andra sidan. ”Lads it’s Tottenham”-Tottenham alltså. Det tar tid att få det att sjunka in.

Förutsättningarna är enkla. Om United bryr sig om att sikta mot topp fyra, eller för den sakens skull passera City, Liverpool eller Arsenal så måste det vinnas idag. Så enkelt är det. Mourinho har ju dock varit tämligen klar med att han inte direkt bryr sig om ifall laget slutar fyra, femma eller sexa. Så sannolikt får vi återigen se ett roterat lag. Utöver de skadade spelarna vet vi att vi också saknar Paul Pogba, vars far avled i fredags. Pogba har därför naturligtvis rest hem till Frankrike för att spendera tid med sin familj.

Tottenham har placerat sig lite i ett vakuum. De kan inte nå ifatt Chelsea som redan är klara mästare, och de behöver i praktiken bara ta en poäng på sina tre sista matcher för att ha säkrat andraplatsen, såvida inte City tar igen fjorton måls målskillnad. Med tanke på Tottenhams svaga avslutning förra året kan vi ju hoppas att den poängen inte kommer idag, utan att Unitedspelarnas hunger att komma ifatt de tre lagen precis ovan väger över.