Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The goings and the eventual goings


Another year has gone by, och vi har läge att sammanfatta insatsen under den tredje managern post-Fergie – och det är inte det lättaste. Så jag skjuter ytterligare på det och väljer istället att fokusera på vilka spelare som garanterat försvinner och de som troligen gjort sina sista matcher i klubben.
För omsättningen fortsätter i sann Manchester United v. 2.0-anda.
Vi lär få räkna med minst fyra-fem in och minst lika många ut.
Definitivt väck:
Wayne Rooney.
Kaptenen fick äran att lyfta sin sista buckla i karriären i Solna efter att ha kommit in i slutskedet och kört en klassisk Rooneytackling. Bör bjuda David Moyes på en räkfrossa i veckan resten av sitt liv med tanke på kontraktet till 2019, men han kan inte stanna längre. Det går bara inte.
Det var ett nöje en längre tid, Wayne, men nu har det snart gått lika lång tid av handen-på-pannan-ögonblick som uppspärrade-ögon-av-wow-diton.
Din tid är över.


Adnan Januzaj
Pojken som kunde göra allting tappade alla begrepp. Framgången steg honom åt huvudet och när till och med nedflyttade Sunderlandfans gör narr av honom förstår man hur långt south karriären tagit honom. Sorgligt. Frågan är hur många miljoner pund han spelade ner sitt värde på Tyneside. Kontraktet med United går ut nästa sommar, och han är 22 bast, så det lär inte bli några fantasisummor. Å andra sidan har Ed visat sig vara mer krävande det senaste året, så kanske någonstans runt £10 mille inte är helt otroligt. Eller?
Sannolikt väck:
Ashley Young
32 år, ofta skadad, aldrig poäng, kan fortfarande inte gå förbi sin gubbe. Det han har till sin fördel är att han “kan” spela på flera positioner och att han ibland lyckas vara hel när andra är trasiga. Nöjer han sig med 10-12 matcher från start? Är svaret ja tror jag att han blir kvar, är svaret nej, så … Han har haft en märklig tid i United, förresten. Det känns som att han gjort typ en minnesvärd match på sex år.

Zlatan Ibrahimovic
Självklart skulle den aldrig svårt skadade Ibrahimovic till slut paja när han kom till United. Självklart börjar ryktena om att han ska stanna spridas när han i dagarna la upp en insta där han sparkar boll. Men rimligtvis dröjer det ett halvår till innan han är redo och inga officiella rapporter har kommit om vad han hade för skada, vilket tyder på att det var mycket i knät som var trasigt. Inga tårar skulle fällas från mina ögon oavsett vad utfallet blir: Stannar han är hans vinnarskalle ovärderlig i omklädningsrummet, lämnar han har den förhoppningsvis smittat av sig tillräckligt. Vad jag tycker? Att han ska stanna om han vill. Men jag tror inte att han vill. Varför? Jag kan inte för mitt liv se Zlatan låta sin karriär fejda på samma sätt som Rooney och i United kan han inte garanteras en startplats med den här – lejon eller inte – svåra skadan i bagaget. Han lär inte bli snabbare och rörligare, direkt.
James Wilson
Wilson var lite hetare på gröten än Rojo-Ibra och drog korsbandet redan i oktober och har så klart inte spelat sen dess. 22 bast i december och rimligen noll framtid i United, tyvärr.

Chris Smalling och/eller Phil Jones
De är lite som siamesiska tvillingar så frågan är om det går att separera dom vid en försäljning eller om köparen lär få ett paketpris. “KÖP TVÅ VRAK, BETALA FÖR ETT”. När nu Mourinho faktiskt fått se dem på nära håll under en säsong borde han inse att de dels inte har en jämn, hög nivå som är bra nog och dels faktiskt är trasiga nästan jämt. Vem jag skulle behålla? Jones, trots allt. Tre år yngre och därmed finns faktiskt en mikroskopisk chans till utveckling. Smalling är 28 och borde peaka, men han gör det bara i portioner och det är inte tillräckligt.
Sam Johnstone
Sam har hängt i United sen förra decenniet, men har vid 24 års ålder ännu inte gjort en A-lagstävlingsmatch för klubben. Med tanke på hur Mourinho snackat upp Pereira så är chansen minimal att han får göra det.
Han kan väl välja mellan någon av alla utlåningsklubbar, kanske.

Kanske väck: 
David De Gea.
Real Madrid eller inte. Det som kan irritera mig väldigt mycket samtidigt som jag också på ett sätt kan uppskatta det är De Geas tystnad. Han bidrar och bidrar inte till ryktena genom att aldrig säga “jag vill flytta” eller “jag älskar United, jag vill stanna”. Å ena sidan Senaste rykten var ett £60 mille-bud, vilket placerats av någon illvillig tjomme och Sky Sports nappade. Han vet om att han kan bli en legendar om han stannar, men vill han återvända till sin hemstad tänker jag inte skjuta honom för det. Vad jag inte orkar med är en sommar till som slutar med en trasig fax och en målvakt som inte sägs kunna fokusera och därmed petas. Frågan är dock hur den viktigaste personen i sammanhanget, José Mourinho, resonerar.

Luke Shaw
Mycket talar för att Shaws Unitedkarriär i mångt och mycket tog slut i samband med den där tacklingen från Hector Moreno. På tre säsonger har han inte ens lyckats komma upp i 50 matcher för klubben. Han har fått kritik för sin inställning och sitt leverne också, inte bara internt utan så externt som det kan bli. Sommaren lär bli avgörande för Shaw, som ju åtminstone tagit Uniteds skadekultur till sig på ett imponerande sätt.
Marcos Rojo.
Nu är det inte mycket som talar för att Rojos karriär går mot sitt slut på grund av korsbandstrasandet, men en vet ju aldrig hur återhämtningen går. Säljs Shaw OCH Young lär Rojo bli kvar och säljs ROJO och SHAW lär Young bli kvar och …
Anthony Martial.
Så klart inget förstaalternativ på “UT-LISTAN” för många av oss fans som uppskattar Tonys potential, men med tanke på hur hans senaste säsong ofta såg ut är det klart att rykten drar igång. Men det vore både galet och dumt och idiotiskt att antingen låna ut eller sälja karl’n redan. Här skulle jag bli både besviken och förbannad om Mourinho anser att loppet är kört. Martial kan mycket väl fejda ut i glömska, men den tiden är inte nu. Vi har sett vad han kan, även den här säsongen.
Ingen aning:
Matteo Darmian.
Italienarens karriär såg länge ut att vara över, men skador och en mini-revival såg honom faktiskt sköta sig med den äran under upploppet. Frågan är om det var bra nog ofta nog för Mourinho? Kanske, kanske inte. Lyckas han blir jag imponerad, även om jag givetvis hellre ser en sån som TFM få fler chanser på de positioner som Darmian åtminstone på papperet ockuperat under större delen av säsongen.
Helt klart kvar:
Sergio Romero,  Jesse Lingard, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Timothy Fosu-Mensah, Daley Blind, Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan, Eric Bailly, Marcus Rashford, Ander Herrera, Antonio Valencia, Paul Pogba.