Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda: Säsongsrapport 2016/17 – matcherna och målen

Det är dags för den andra och avslutande delen i vår stora säsongssammanfattande frågelåda. I den här delen går vi igenom de bästa matcherna, de bästa målen och diverse annat från den nyligen avslutande säsongen.

Den första delen publicerades i fredags. Där diskuterade vi spelarna och ledarna.

Matcherna

Vilken var säsongens match?

Lee Sernehov: 2-0 Chelsea, utan tvekan. Var på plats och det var absolut den bästa matchen jag upplevt rent stämningsmässigt. Men där spelade vi grymt bra, stoppade mästaren helt. Inte ett skott på mål

David Sundgren: Tyckte ligacupfinalen var en riktigt underhållande match med lyckligt slut då Zlatan gav oss säsongens andra titel i slutskedet av matchen.

Gustav Brinck-Larsen: En säsong där två finalmatcher vinns sticker de ut. Inte för att de var de bästa matcherna laget spelade under säsongen, men det sena avgörandet mot Southampton som ledde till Mourinhos första riktiga titel i klubben gör det till säsongens match för mig.

Åke Karlsson: Hemma mot Chelsea visar spelarna upp en stabilitet och lugn som kändes så skönt

Björn Appelgren: EL-finalen. Festen innan och efter. Att se den på plats. Titeln. Att det var så jävla enkelt. Allt.

Mikael Österdahl: Oj, känner att den här var svårare att svara på än den brukar vara. Landar på 1-0 borta mot Hull i augusti, då Rashford avgjorde på tilläggstid. Där och då kändes som att allt skulle ordna sig.

Marcus Beijar: 2-0 hemma mot Chelsea. Herreras insats. Gåshud.

Embed from Getty Images

Mikael Krekula: Chelsea hemma, United var sevärda och bra i ett toppmöte och gav aldrig mästarna någon chans.

Johannes Johansson: I PL är det matchen mot Chelsea hemma som utfördes på ett förträffligt vis. Annars är det svårt att bortse från Ligacup-finalen med Zlatans sena avgörande.

Sarah Svensson: Svårt att säga i en säsong där mycket var medelmåttigt. Men vår inledande match mot Bournemouth har ändå bitit sig fast. Inte för att vi vann men den satte standarden för vad man då trodde kunde bli säsongen 2016/2017, sen gick det ju en annan väg förvisso. Mata, Rooney och Zlatan nätade alla tre. Det var något med att det var just dem tre som gjorde mål.

Rune Sørlie: Southampton hemma. Första matchen med eget säsongskort

Simon Sani: United – Chelsea med Young som kapten, om jag ska välja spelmässigt. Första matchen United presterade på riktigt, och det var en fröjd att se!

Johan Nilsson: 2-0 hemma mot Chelsea. Taktiskt mästerverk mot ett för dagen bättre lag (om man ser till spelarna som startade) Chelsea.

Vilken var säsongens bästa insats av United?

Lee Sernehov: Chelseamatchen igen

David Sundgren: Hemmasegern mot Chelsea med 2-0.

Gustav Brinck-Larsen: Offensivt sett första halvlek mot Leicester i höstas. Taktiskt över 90 minuter Chelsea hemma, även om jag hoppas att United i framtiden inte i första hand skall behöva tänka defensivt på hemmaplan igen.

Åke Karlsson: EL-finalen när laget tog sig samman och gjorde vad som behövdes efter lite ostabil form

Björn Appelgren: Hemma mot Chelsea. Förmodligen var det inte tänkt att gå så bra som det gjorde, tror jag. Det var mer en vila-spelare-uppställning. Men det lyckades till 100 %

Mikael Österdahl: Vi spelade en europeisk final där motståndaren var chanslös, så 2-0 mot Ajax i Stockholm får min röst.

Embed from Getty Images

Marcus Beijar: Samma som ovan.

Mikael Krekula: Chelsea hemma. En grym laginsats kombinerat med sevärd fotboll och mål av United.

Johannes Johansson: Chelsea hemma.

Rune Sørlie: Chelsea hemma. Hade vi spelat så hela säsongen hade vi vunnit.

Simon Sani: Se säsongens match.

Johan Nilsson: Leicester hemma. Då vi faktiskt spelade jävligt bra, även om 2 av målen kom på hörna.

Vilket var säsongens ögonblick?

Lee Sernehov: EL-finalen, var på plats och när första målet åkte in så släppte 7 ton nervositet, sen när vi vann oj oj oj! CL Here We Come

David Sundgren: Jublet efter Europa League-segern tillsammans med en massa vänner på Modis, jag var bitter att jag inte hade biljett till matchen men galet kul att få skråla ihop med så många andra vänner var inte dumt det heller.

Gustav Brinck-Larsen: Rashfords avgörande mot Hull. Då fick jag känslan av att United var tillbaka som laget som vinner matcher där spelet hackar. Att det följdes av tre raka förluster kan vi ignorera idag.

Åke Karlsson: Sista hemma matchen mot Crystal Palace där dessa unga spelare kom in och visade att man vill vara med i framtids snacket

Björn Appelgren: Promenaden i regnet hem från Cloudwater Brewery tillsammans med festglada medlemmar på säsongens sista resa till Manchester. Det var lite fuck all-stämning på ett glatt sätt. Regn, glädje och öl.

Mikael Österdahl: Zlatans agerande när han först räddar mål och sedan gör mål för att avgöra ligacupfinalen.

Embed from Getty Images

Marcus Beijar: Det är alltid stort att lyfta en pokal, så segern i Stockholm och pokallyftet där.

Mikael Krekula: Zlatans första ligamål och sedan Gomes inhopp. Allt där emellan var mest trist.

Johannes Johansson: Zlatans avgörande i Ligacup-finalen.

Sarah Svensson: När Zlatans korsband ryker. Inte minnesvärt för att jag vill men jag glömmer det inte i första taget.

Rune Sørlie: Henrikh Mkhitaryans skorpionmål. Härligt att se på.

Simon Sani: Vinsten i Europa League. Superb avslutning på en annars dålig säsong.

Johan Nilsson: Eftersom det gällde så mycket… vinsten i Europa League

Irritationsmoment och vackra mål

Vad var säsongens besvikelse i United?

Lee Sernehov: Chelsea borta … tungt

David Sundgren: Att vi bara slutade sexa i ligan. Långt ifrån mina förväntningar när säsongen började.

Gustav Brinck-Larsen: 0-4 mot Chelsea. Det var ovärdigt.

Åke Karlsson: Alla tappade poäng mot dessa bottenlag

Björn Appelgren: Alla jävla kryss mot mediokert motstånd. På hemmaplan framförallt. Till viss del menar jag här även Mourinhos taktik.

Mikael Österdahl: Uniteds spel och taktik i toppmatcherna.

Marcus Beijar: Att vi inte lyckas bättre mot de klart sämre lagen.

Mikael Krekula: Hur Mourinho behandlade ligaspelet och främst matcherna mot Arsenal och Tottenham borta. Skandalöst att bara ge upp så där i matcher som är av stor betydelse för fansen.

Johannes Johansson: Alla onödiga kryss, framförallt de mållösa matcherna på hemmaplan! I övrigt var Chelsea och Arsenal borta pinsamma insatser.

Sarah Svensson: När Zlatans korsband ryker.

Rune Sørlie: Kollapsen mot Chelsea borta. Oförlåtligt.

Simon Sani: Kryckgänget. Glasspelare i United fick Jones att se ut som en frisk tupp.

Johan Nilsson: De 2 månaderna i oktober/november. 8 poäng på 7 matcher är riktigt illa, där är grunden till att United slutade utanför topp 4.

Vad var säsongens största irritationsmoment?

Lee Sernehov: Domarnas ojämna nivå, givetvis både till Uniteds nackdel och fördel. Men det behövs en ordentlig uppryckning

David Sundgren: Glenn Strömbergs ljudeffekter vid målchanser, att Viasat skaffat snabbare pling på stryktipsmatcherna och att man ännu en säsong fick kämpa sig igenom Bosse Petterssons trötta expertutlåtanden.

Gustav Brinck-Larsen: Som alltid att fotbollen inte på riktigt vill ta tag i problemen med att spelarna omringar domarna när de är missnöjda med beslut. Det måste, måste bort. Plocka upp korten, om tio spelare omringar domaren skall tio gula upp. Jag lovar att det kommer försvinna direkt.

Åke Karlsson: Som jag sagt tidigare dessa dåliga domare håller ju ingen klass alls och får avgöra match efter match utan att FA gör något

Björn Appelgren: Guidetti. Men han fick äta karmabajs till slut.

Mikael Österdahl: Folk som är emot videodomare för att det ändå inte kommer att bli hundra procent rätt. Ska vi sluta träna försvarsspel också? Hur mycket vi än tränar kommer vi att släppa in mål ibland…

Embed from Getty Images

Marcus Beijar: Från att England har haft en jämn och bra (ja, det tycker jag faktiskt) bra domarkår har det gått utför nu. Mark Clattenburg är borta, och bakom honom finns det ingen solklar etta. Michael Oliver och Anthony Taylor är för dåliga. Martin Atkinson för ojämn. José Mourinhos val av kläder är också något som förbryllar. Jag vill ha klubbkostym och slips på bänken, liksom jag vill att Bosse Pettersson pensioneras för gott från Viasat. Hans glorifiering av Arsenal är rent ut vidrig.

Mikael Krekula: Viasats usla studio och usla kommentatorer. Om de ska fortsätta höja priserna kan de åtminstone ta in lite vettigt folk.

Johannes Johansson: Kanal 9 och deras reklam under Europa League-matcherna. Kunde experterna prata ens 30 sekunder under halvtidspausen? Det värsta av allt var när de bröt sändningen för reklam när Zlatan skadade knät.

Sarah Svensson: Diego Costa och hela hans person.

Rune Sørlie: Felaktiga domarbeslut som med videobedömning hade fått bort.

Simon Sani: Domarstandarden har verkligen försvunnit. Det finns ingen standard. Eller jo, en standard att konsekvent döma fel (ofta är båda hållen, kudos!).

Johan Nilsson: Att vi slutade näst sist i ligan i tabellen för förvaltade målchanser.

Vilket mål var säsongens bästa?

Lee Sernehov: Mickis skorpion

David Sundgren: Mkhitaryans mål mot Sunderland går inte att förbise här.

Gustav Brinck-Larsen: Oavgjort mellan Zlatans nickmål i ligacupfinalen och Mkhitaryans i Europa League-finalen. Den här säsongen handlade om titlar, då är målen som avgör titelmatcherna för oss också de bästa.

Åke Karlsson: Några mål är viktigare än andra men tycker Rashfords frispark mot Anderlecht

Björn Appelgren: Mickis skorpion-spark. Kärlek!

Mikael Österdahl: Mkhitaryan mot Sunderland.

Marcus Beijar: Henrikhs skorpion mot Sunderland.

Mikael Krekula: Mkhitaryan mot Sunderland, även om det var offside så var det löjligt snyggt.

Johannes Johansson: Det bästa måste vara ett viktigt mål i mitt tycke. Blir Zlatans mål i Ligacup-finalen igen.

Sarah Svensson: Wayne Rooneys frispark mot Stoke. Skruvar in den och blir Uniteds meste målskytt genom alla tider. Klass!

Rune Sørlie: Jodå, Henrikh Mkhitaryans skorpionmål

Simon Sani: Zlatans lobb mot Everton!

Johan Nilsson: Förvisso offside, men väljer ändå Mickis skorpion.

Divisionsbyten och framtid

Newcastle, Brighton och Huddersfield blev nykomlingar i ligan, tankar om det?

Lee Sernehov: Kul att Newcastle är uppe igen. Storklubb som hör hemma i PL

David Sundgren: Newcastle bör spela i högsta ligan, Brighton är en mysig stad – dålig koll på laget dock och för en mini ground-hopper som mig ligger ju Hudds nära Manchester om man skulle vilja dit.

Gustav Brinck-Larsen: Inte oväntat med Newcastle, de andra två har jag inte mycket till relation med.

Åke Karlsson: Roligt att se nya lag som Brighton och Huddersfield som får jobba med små resurser men ändå säkert kan överraska lite här å där

Björn Appelgren: Leeds sumpade sig igen. Annars är ju Huddersfield ett lag jag ibland spelade på CM (numera FM).

Mikael Österdahl: Perfekt! Newcastle ska ju vara med och sedan trevlig omväxling med två lag vi knappt har mött i min livstid.

Marcus Beijar: Newcastle går ju inte att ta på allvar. Mike Ashleys ägarskap har ju kastat den klubben ur ligan två gånger. Rafael Benitez behöver väl ingen kommentar han heller. Brighton och Huddersfield känns väl bägge som lag som får lämna lika snabbt som de kom.

Embed from Getty Images

Mikael Krekula: Spännande med Brighton, det har varit på gång ett tag men nu tog de klivet upp. Det blir kul. Oväntat med Huddersfield så det blir förstås också spännande. Newcastle…ja…bättre än Middlesbrough och Sunderland i alla fall!

Johannes Johansson: Kul med lite ”nya” lag, men framförallt är det roligt att Newcastle studsade tillbaks igen.

Sarah Svensson: Newcastle är tillbaka där de bör vara får man väl lov att säga. Huddersfield, i PL för första gången vilket är stort så klart. Brighton, känner mig likgiltig.

Rune Sørlie: Ska bli kult att följa Al Pitcher när Huddersfield spelar…

Simon Sani: Meh. De spelar ändå inte kvar efter nästa säsong.

Johan Nilsson: Ett ”storlag” som hör hemma i högsta serien och 2 lag som lär kriga för sin existens. Vi kommer att ha problem med alla 3…

Sunderland, Middlesbrough och Hull åkte ur, kommer du sakna något av lagen?

Lee Sernehov: Nej, Sunderland har haft många livlinor

David Sundgren: Nä, det kan jag inte påstå.

Gustav Brinck-Larsen: Jag har alltid haft ett gott öga till Boro sen Juninhos dagar, så dem skulle jag gärna haft kvar. De andra två, nej.

Åke Karlsson: Nej tror dom snart ät tillbaka igen

Björn Appelgren: Moyes alltså… kommer inte direkt sakna något av lagen.

Mikael Österdahl: Hoppas de aldrig kommer tillbaka.

Marcus Beijar: Inte det minsta.

Embed from Getty Images

Mikael Krekula: Nä.

Johannes Johansson: Nej! Väldigt ocharmiga lag. Framförallt var det på tiden att Sunderland fick lämna.

Sarah Svensson: Sunderland bör så klart inte vara där nere men jag tror att det kan vara bra för dem att faktiskt åka ut och på något sätt försöka börja om.

Rune Sørlie: Egentligen inte. Men tycker lite synd på Hull som inte hade några bra förutsättningar alls

Simon Sani: Ja, Sunderland… Nej, de är tre ligor över var de förtjänar att vara.

Johan Nilsson: Nej

Chelsea vann ligan. Kommentar på det?

Lee Sernehov: Rättvist när Conte hitta sitt system var dom aldrig hotade, deras prövning kommer nästa säsong när dom också skall spela i CL.

David Sundgren: Grattis Chelsea, nytändning med ny manager och kunde fokusera enbart på ligaspelet. Nästa år är det vår tur.

Gustav Brinck-Larsen: Någon skall ju låna trofén ibland. Hellre Chelsea än Pool och City.

Åke Karlsson: Nej dom kunde spela ihop truppen i lugn och ro utan att behöva ge sig ut i Europa och slåss i någon cup

Björn Appelgren: Välförtjänt och dominant. Tror dock att Conte-jag-framstår-som-en-galning-precis-hela-tiden-under-match-effekten kommer att klinga av och att de får det tuffare nästa säsong. Också ovärdigt att Costa får vinna ligan.

Mikael Österdahl: Bara att lyfta på hatten för Conte. Han har verkligen fått ut maximalt av sitt lag. Till skillnad från Manchesterlagens managers.

Embed from Getty Images

Marcus Beijar: Man visste väl att de skulle studsa tillbaka, men kanske inte på det sätt de gjorde. Conte lyckades få ihop helheten och tona ner Diego Costa. Nu slipper han John Terry till nästa säsong, så fan vet vilka positiva effekter det får.

Mikael Krekula: Ja, det var starkt gjort av Conte. Det känns som att det varit klart länge. Chelsea var hus stabila som helst, tydligen beror det mycket på vem som är manager.

Johannes Johansson: De var bäst i år. Inte mycket att orda om.

Sarah Svensson: Inga kommentarer.

Rune Sørlie: Dom var stabila, gjorde inte bort sig och på så sätt var dom det bästa laget.

Simon Sani: De var mest kompletta och levererar vecka efter vecka. Går inte att ta ifrån dem någonting. Värdiga vinnare.

Johan Nilsson: Ca. 20 matcher mindre än United totalt under säsongen, använde i princip bara 15 spelare, knappt en skada = ligavinst. Inte särskilt oväntat.

Vem hade bäst säsong, Manchester United (två/tre titlar men sexa i ligan) eller Tottenham (inga titlar men tvåa i ligan)?

Lee Sernehov: United inte bara för titlarna utan för ny manager, nya spelare, skador jämfört med Spurs, samma tränare och hyfsat samma grund i laget

David Sundgren: Med tre titlar mot noll hade vi en mer framgångsrik säsong, det säger sig självt. Fotboll går ut på att vinna titlar.

Gustav Brinck-Larsen: Marginellt United. Fotboll går ut på att vinna titlar, det är vad som står i historieböckerna. Men för Tottenham var det viktigt att inte klappa ihop i slutet av säsongen, samt sluta före Arsenal. Så de lär inte klaga på sin säsong heller.

Åke Karlsson: Titlar är alltid titlar. Då tycker jag att placering är vadå? Ja naturligtvis CL men inga pokaler med final och allt vad det ger fansen

Björn Appelgren: United! Det handlar om titlar tycker jag. Sedan kan man ju alltid väga in andra faktorer, som till exempel vad truppen kostar etc., men Tottenham vann NOLL.

Mikael Österdahl: Det borde vara självklart att svara United. Tvåa eller sexa i ligan är oväsentligt när belöningen (Champions League-plats) är samma. Lägg till att United dessutom vann titlar… Ändå känns det inte självklart, vilket beror på den antifotboll som United har spelat den här säsongen. Tottenham har garanterat haft roligare under säsongen. Nu landar jag ändå på att United har haft den bästa säsongen, men först efter lång tvekan.

Embed from Getty Images

Marcus Beijar: Med tanke på att United liksom Tottenham går rakt in i gruppspelet i Champions League och med tanke på att Spurs blev utan titlar så får väl Uniteds säsong som helhet ses som något bättre.

Mikael Krekula: Haha! Ja, United får man säga.

Johannes Johansson: Tottenham hade en bättre säsong med sitt mått mätt. United har större krav på sig och bör leverera bättre med tanke på vilken budget lagen har.

Sarah Svensson: Tottenham, utifrån vad jag svarade inledningsvis. Det verkliga styrkebesked för en engelsk klubb är att positionera sig stabilt i tabellen. Det har Tottenham nu gjort. De är riktigt starka.

Rune Sørlie: Manchester United, titlar talar för sig själv.

Simon Sani: Titelmässigt United. Spelmässigt Tottenham. Det känns som att Tottenham har mer att bygga vidare på. Men vi har kapitalet att bygga bättre.

Johan Nilsson: Rent fördelsmässigt (kunna räkna titlar och vad de gav) så är det förstås United. Med tanke på trupper, tradition och förväntningar så är det så klart Spurs.

Med tre titlar kan säsongen ändå summeras som framgångsrik. Om vi bara tittar på ligaspelet, hur rankar du Uniteds säsong då?

Lee Sernehov: Medioker, sexa och bara ett ok resultat mot topp 6 och alldeles för MÅNGA kryss hemma

David Sundgren: Att sluta sexa i Premier League med denna trupp är inte godkänt.

Gustav Brinck-Larsen: 3/10. En sjätteplats är aldrig i närheten av godkänt för United.

Åke Karlsson: Är mycket glad för dessa titlar men spelet i ligan var inte godkänt

Björn Appelgren: Usel. Med den truppen ska United slåss om titeln.

Mikael Österdahl: Jag hade titelstrid som krav för att säsongen skulle vara godkänd. Vi var egentligen inte ens med i striden om Champions League-platserna. Det är uselt. För dåligt mot de bra lagen, för dåligt mot de dåliga lagen. Bara för dåligt.

Marcus Beijar: Som icke godkänd, just mot den bakgrunden att vi inte slår lag vi bara ska slå. Hemmaspelet också för dåligt.

Mikael Krekula: Långt ifrån godkänd. Dålig ligaplacering, dåligt spel och få mål. Dåliga i toppmatcherna också.

Johannes Johansson: Betygsmässigt 4 av 10. United ska absolut inte hamna så långt ner! Inte acceptabelt någonstans.

Sarah Svensson: Medelmåttig.

Rune Sørlie: Den var långt under förväntan. Hade inte trott att vi skulle bli 6:a med dom spelarna vi hämtade och Mou som manager.

Simon Sani: Vi ska inte vara i närheten av detta. Vi är inte Liverpool. Otroligt dåligt, speciellt med tanke på att vi hade 5-6 gånger när vi verkligen kunde utmanat men inte tog chansen.

Johan Nilsson: Fler riktigt bra lag i ligan nu än tidigare, så ändå godkänd.

Önskemål inför säsongen 2016/17?

Lee Sernehov: Värva 3-4 spelare: anfallare, offensiv mittfältare/anfallare och mittback. Mourinho skall ”våga” släppa laget mer så vi spelar med mer fart, vi fick stundtals se det under flera matcher, men alldeles för sällan. Nästa säsong kan vi inte ta oss till CL via EL så nu måste vi spela som United skall spela. Fart och teknisk tar oss upp till platserna 1-3 igen. GGMU.

David Sundgren: En topp tre-plats i ligan, vi köper en pålitlig och skadeimmun mittback, mer vinster och färre kryss, en bra lottning i Champions League och att vi får hemmaderbyt mot city vintern/våren och inte på hösten, i sånt fall ska jag jäklar se till att vara på plats..

Gustav Brinck-Larsen: Bygg vidare på det vi har, ingen stor omsättning. Truppen skall breddas – genom att ta in spetskompetens. Snabbhet i anfallet men också en rörlig innermittfältare som kan vara ett komplement till Pogba är prio ett för mig. De tre, fyra nyförvärven som Mourinho pratat om skall vara spelare som går rätt in i en förstaelva.

Åke Karlsson: Nu måste vi in med nya spelare och få stabilitet i laget och spelet, vi kan inte satsa på spelare som inte tillför laget något utan är medelmåttor som inte ger det som vi behöver för att vara tillbaka som ett topplag igen

Björn Appelgren: Förstärkning där det behövs, inte köpa mer breddträngsel eller stjärnnamn bara för att. Ett mer direkt anfallsspel, renodlade yttrar, spelare som spelar på rätt position, mer djupledslöpningar, modigare byten och en bättre rotation av truppen samt en mer planlagd inskolning av ungdomarna. Jag önskar också nya ägandeförhållanden och att Giggs reinkarneras i våra vänstermittfältare.

Mikael Österdahl: Att Mourinho slutar vara så jävla negativ hela tiden. På ytan en taktisk helomvändning mot Van Gaal men i realiteten är det samma riskminimerande fotboll där prio ett är att ha spelarna bakom bollen.

Embed from Getty Images

Marcus Beijar: Vill inte ha någon större mängd spelartapp. United har omsatt för mycket spelare de senaste åren. Vill ha in en mittback (minst), en ytter och en anfallare. Vill se ett jämnare United som inte kryssar mot Burnley.

Mikael Krekula: Jag vill se att laget gör mål hemma mot bottenlag. Men jag vill se mycket annat också, bättre och framför allt rörligare fotboll. Mer motiverade spelare och mer motiverad tränare, det är inte okej att ställa ut skorna borta mot Arsenal.

Johannes Johansson: Framförallt att vi får ett eget offensivt spel där vi inte enbart behöver förlita oss på individers briljans. Vi behöver ha ett spel som kan skapa chanser även om spelare som Zlatan/Rashford har en dålig dag. Vi behöver höja lägstanivån rejält hur som helst! Nästa år måste United hamna topp 3 minst.

Sarah Svensson: Jag vill se att man avgör matcher, så som vi borde vara kapabla till att göra. Det oändliga antalet kryssmatcher måste reduceras i antal, vi måste kunna kliva fram och faktiskt stänga matcher.

Rune Sørlie: Mer offensiv fotboll, definitivt färre oavgjorda samt att vi får in ett bra värvningar

Simon Sani: En riktig trippel!

Johan Nilsson: Att vi gör mål på alla våra chanser, då är platsen i topp 3 given. Vi behöver ha in 3-4 spelare av hög klass, framför allt en vänsterback, en central defensiv mittfältare, en offensiv spelare och en mittback. Sen beror det på Zlatans vara eller icke vara, lämnar han måste vi ha en anfallare, fast det kanske faller in under ”offensiv spelare”