Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney säger tack och adjö, hyllas av sina gamla lagkamrater

Beskedet att Wayne Rooney lämnar Manchester United slog inte direkt ner som en blixt från klar himmel. Fullt naturligt är också att många har haft några tankar att dela med sig av – undertecknad skrev en krönika om Rooney igår – så här följer ett axplock.

Vi börjar förstås med Wayne Rooneys eget farväl på Instagram:

”Vill bara säga ett massivt tack till alla hos Manchester United,” skriver Rooney.

”Tack till styrelserna genom åren, managerna och tränarna jag har spelat under, staben jag har jobbat med, lagkamraterna jag har spelat bredvid och slutligen de otroliga fans som jag har haft lyckan att spela för. Tack för minnena!”

Säkert har du kollat in videoklipp på Rooney de sista dagarna. Har du missat videon som Manchester United snickrade ihop får du chansen här:

Ander Herrera – som månne blir den som tar över kaptensbindeln? – är nästan alltid vältalig. Inget undantag när Rooney skulle tackas: ”En dag kommer jag att kunna säga till mina barnbarn att jag spelade med dig,” skriver Herrera på Twitter.

”När vi tog det där fotot hoppades jag att det inte var vår sista titel tillsammans, men tyvärr ser det ut att vara så. Tack Wazza,” skriver Juan Mata på Instagram. ”Du är utan tvivel en legend i sporten, men också en bra person och lagkamrat.”

https://www.instagram.com/p/BWVMnHOhd-c/?taken-by=andreaspereira44&hl=en

De före detta spelarna

Flera före detta Manchester United-spelare har också uttryckt sin beundran för Wayne Rooney. Rio Ferdinand postade ett långt inlägg på Facebook och delar av det på Instagram.

”’Jag har precis sett den här grabben få ett par rutinerade engelska landslagsförsvarare se vardagliga ut, sedan nonchalant sätta bollen över/runt målvakten… sedan jogga tillbaka som om det var en vanlig dag i lekparken.’

”Det var under en träning med engelska landslaget och för första gången hade jag fått se den här grabben kallad Wayne Rooney. Sedan dess… Rekord slagna – 253 mål för Manchester United, 53 mål för England. En alla tiders legend… fantastisk kille och fantastisk familj! Lycka till i ditt nästa kapitel. P.s. Shearers rekord härnäst!”

Alan Shearers rekord som Ferdinand pratar om är rekordet för antal mål i Premier League. Shearer stannade på 260, medan Rooney – som är tvåa – för närvarande har 198. Så det ska väldigt mycket till om Rooney ska ikapp och förbi.

Undertecknads egotripp

Tydligen ska en posta bilder på sig själv med Rooney… Så då får väl jag också göra det…

Bossens ord

Avslutningsvis några ord från bossen.

”Wayne var en spännande värvning. han kom in som en a-lagsspelare, trots att han bara var 18. Han var otrolig,” säger Sir Alex Ferguson.