Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchnatt: Manchester United – Barcelona (farewell America)

21:14

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds sista träningsmatch på amerikansk mark. Barcelona står för motståndet i Washington. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Barcelona 0-1 (0-1)

Träningsmatch • 2017-07-27, 01.30 • Jack Kent Cooke Stadium, Landover, Maryland


 0-1 (31) Neymar
     (82) Marouane Fellaini

Manchester United: De Gea (Romero 46); Valencia (Tuanzebe 84), Lindelöf (Bailly 46), Smalling (Jones 46), Blind (Darmian 46); Carrick (Fellaini 46), Pogba; Lingard (Martial 62), Mkhitaryan (A Pereira 62), Rashford; Lukaku
Avbytare: J Pereira, Fosu-Mensah, Mitchell, McTominay

Barcelona: Cillessen; Semedo, Mascherano, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Aleña; Messi, Suárez, Neymar

Mikael Österdahl | 03:43 Pereira: Jag vill ta mig in i laget

Andreas Pereira pratade med MUTV kort efter slutsignalen. ”Det var ett bra test. Vi kan använda det här i tävlingsmatcherna.”

Om att möta bra lag: ”Du får jobba mer, du är mer fokuserad.”

Om sin egen situation: ”För mig går det bra, jag gör mitt bästa. Jag vill ta mig in i laget och hoppas att vi kan uppnå mycket.”

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Snackisar kommer om en stund, mer reaktion under torsdagen. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 03:37 Andra halvlek: Manchester United – Barcelona 0-0 (0-1)

Som vanligt i träningsmatcherna blev den andra halvleken klart sämre än första. Efter första halvlek var det 1-0 för Barcelona och det resultatet stod sig.

Barcelona ställde upp med ett svagare lag efter paus, medan United fortfarande hade en relativt stark elva på planen. Möjligen var det därför som United kunde vara det bättre laget efter paus, eller så ville United lite mer än motståndaren.

Anthony Martial hade ett par hyfsade lägen, bland annat i slutskedet efter utmärkt förarbete av Axel Tuanzebe. Andreas Pereira hade ett par avslut och Pogba hade också en chans.

Åt andra hållet fick Barcelona ett bra läge, då Alcácer gjorde bort Eric Bailly, men Sergio Romero kunde göra en fin räddning. Bailly var bortgjord då men var annars dominant i försvaret.

Möjligen oroande var att Jesse Lingard behövde vård innan han blev utbytt. Marouane Fellaini och Marcus Rashford fick också smällar men kunde fortsätta spela.

Mikael Österdahl | 02:27 Första halvlek: Manchester United – Barcelona 0-1

Barcelona leder med 1-0 mot Manchester United efter första halvlek. Neymar med halvlekens enda mål, efter en stor tabbe av Antonio Valencia.

Det var annars en chansrik halvlek och 4-2 till Barcelona hade nog speglat händelserna bättre.

United skapade den första chansen men Romelu Lukaku nådde inte riktigt fram på högerytter Marcus Rashfords inspel. Lukaku har senare ett tungt avslut rakt på målvakten och Paul Pogba tvingar Cillessen till en bra räddning med ett tungt långskott. Rashford skapade på egen hand ett bra läge efter en hörna men Cillessen räddade bra.

Barcelona skapade dock fler och bättre chanser. David de Gea gjorde några riktigt fina räddningar, bland annat från Suárez. United hade stora problem att hantera Neymar, Messi och Suárez.

Halvlekens enda mål kommer efter stort slarv av Valencia. Ett inspel i Uniteds straffområde stoppas av Valencia men han är omedveten om vad som finns i närheten och Neymar kan sno åt sig bollen och göra mål.

 

Mikael Österdahl | 01:29 Tid för avspark

Vi är nu redo för den sista fotbollsmatchen i Amerika för den här gången. Manchester Uniteds spelare har som främsta uppgift att klara sig undan skador, rasistiska förolämpningar och kannibalism. De två senare ingalunda någon självklarhet när Luis Suárez finns i motståndarlaget.

Ifall någon bryr sig så vinner Manchester United tydligen International Champions Cup vid en seger i natt, förutsatt att det inte är en seger på straffar.

Mikael Österdahl | 00:33 Smalling och Lindelöf

Så är startelvorna här. I Manchester United får Victor Lindelöf återigen spela tillsammans med Chris Smalling, vilket torde innebära att Eric Bailly och Phil Jones återigen paras ihop.

Totalt är det nära nog ett ordinarie lag som United ställer upp med. Jesse Lingard återigen i startelvan, som ensam spelare att starta samtliga matcher under turnén.

Även Barcelona startar med ett starkt lag, egentligen bara den unga mittfältaren Aleñá som inte gör anspråk på att vara ordinarie.

Mikael Österdahl | 23:37 Alla spelare, alla resultat

I väntan på avspark kan du grotta ner dig i diverse historisk Unitedstatistik. Inför den nya säsongen har vi skrivit om och förbättrat våra sidor markant. Du kan till exempel kolla in alla Manchester United-spelare någonsin (905 stycken från 41 länder). Eller alla managers.

När du är klar där kan gå vidare och kolla den definitiva sammanställningen av alla Uniteds resultat. Förmodligen har matchen redan börjat när du kommit så långt. Har du redan missat avsparken kan du gott fortsätta med att studera titlar och klubbrekord. Sedan vidare till skyttekungar, hattrickhjältar, straffsparkar och utvisningar.

Mikael Österdahl | 22:52 Debut för den osynliga tröjan

Manchester Uniteds nya tredjeställ gör i natt comeback. Den debuterande tröjan är silverfärgad, alternativt grå. Eller osynlig. Vi får hoppas att den stora sponsorloggan lyser upp tillräckligt för att Unitedspelarna ska kunna se sina lagkamrater.

Mikael Österdahl | 22:01 Juniorerna vann

Manchester Uniteds juniorer har precis avslutat sin andra träningsmatch för sommaren. Det blev en 2-0-seger borta mot Lincoln City. Brandon Williams och Millen Baars, båda nya i juniorlaget till den här säsongen, gjorde målen. Baars låg bakom Williams mål efter 75 minuter och skruvade sedan själv in 2-0 i slutskedet.

Notabelt är att Mason Greenwood, bara 15 år gammal, återigen spelade från start. Det blir intressant att följa om Greenwood redan den här säsongen kan slå sig in i juniorlaget. Onekligen en spelare att hålla ögonen på.

Mikael Österdahl | 21:15 Farewell America

Så har det blivit dags för Manchester United att lämna USA. Innan planet till Europa kan bordas ska en sista träningsmatch klaras av. Barcelona står för motståndet i Washington.

Av allt att döma har årets USA-turné varit en succé. José Mourinho är nöjd, spelarna är nöjda. Åtminstone är det vad som aviseras utåt, vilket inte alltid behöver spegla sanningen.

Om missnöje existerar tenderar det dock att sippra ut. Inget av det den här gången. Träningarna på UCLA har varit bra, anläggningen har varit bra, planeringen har fungerat. Gång på gång påtalas att stämningen i truppen är fantastisk.

Ett problem kvarstår emellertid. United har inte lyckats på transfermarknaden. Victor Lindelöf hämtades in tidigt – hans prestationer i USA är kanske det mest negativa som går att hitta, men det är ju inte hur du börjar som räknas – och Romelu Lukaku plockades in i tid. Sedan ingenting.

Det ger en trupp som i all väsentlighet är likvärdig eller sämre än förra året. Hoppet står till att spelare som Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan och Anthony Martial blir flera klasser bättre. Individuellt har de förstås den möjligheten men det ska mycket till för att det ska inträffa för alla samtidigt.

I natt ska vi städa av Barcelona. Sedan betydligt beskedligare motstånd i form av Vålerenga och Sampdoria innan det börjar på riktigt. Eller om det nu är på låtsas mot Real Madrid också. Mot West Ham är det oavsett på allvar. Försäsongsformen är inte oviktig men det som kommer sen är mycket viktigare.