Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Sampdoria

Nu är det nära, Manchester United är snart redo för tävlingsfotboll. José Mourinho och grabbarna har endast en träningsmatch kvar innan man möter Real Madrid för andra gången på 16 dagar.

Och det är i Dublin det händer, den sista träningsmatchen alltså. Enligt modern fotbollslogik står givetvis ett italienskt lag på andra sidan, närmare bestämt är det Sampdoria från Genua som åker till Irland för att stå som motståndare.

Manchester United

Förutom de långtidsskadade (Shaw, Young och Rojo) samt Demetri Mitchell, som spelar med reservlaget på tisdagskvällen, är samtliga spelare tillgängliga för United. Detta inkluderar alltså nyförvärvet Nemanja Matic, som i sin första intervju med MUTV (som vi transkriberat på svenska här) sa att han inte är på 100 % men känner att han har tid på sig. Enligt mig får det ses som troligt att han åtminstone gör 45 minuter på Irland, för att på så sätt få in honom i laget så snart som möjligt. Allra helst tillsammans med Herrera och Pogba, framför Lindelöf och Smalling som med all sannolikhet kommer starta mot Real nästa vecka.

Embed from Getty Images

Men precis som tidigare under försäsongen är det svårt att lista ut hur Mourinho tänker ta sig an matchen. Kommer han spela med det lag han tänker sig skall starta om en vecka, eller fortsätter han mixa? Blir det ett lag per halvlek, eller byter han hela laget successivt under andra halvlek? Som jag skrev ovan känns det troligt att Smalling och Lindelöf i alla fall får spela ihop, samt att Matic bör få känna på att spela med Herrera och Pogba, men om det blir 45, 60 eller 90 minuter står än så länge skrivet i stjärnorna.

David De Gea var inte ens med till Norge, därför tror jag han får starta mot Sampdoria, och mer offensivt bör Romelu Lukaku få starta sista träningsmatchen före tävlingsspelet börjar, just för att han är värvad som försteforward och därför bör få chansen att smälla in någon boll eller två för att höja självförtroendet.

Sampdoria

Sampdoria har sedan 2000-talet inleddes allt som oftast härjat i mitten av Serie A. 2010/11 åkte laget ur, men tog sig tillbaka redan säsongen efter och sedan dess har legat i högstadivisionen.

Efter vad som måste ha varit ett kaotiskt 2015 (å andra sidan är de från Italien, kaos är väl naturlag i fotbollen) där laget gick från Sinisa Mihajlovic till Walter Zenga och slutligen Vincenzo Montella som tränare har de sedan förra sommaren Marco Giampaolo som tränare. Han ledde laget till en 10 plats i ligan, något som verkar ha varit tillräckligt för att Giampaolo skall få fortsätta, åtminstone i början av säsongen 2017/18.

Embed from Getty Images

För italienarna är matchen mot United försäsongens fjärde match. Tre segrar (varav den första med 11-0) och senast en förlust mot Hellas Verona har blivit facit. Enligt deras hemsida har de fortsatt på det 4-3-1-2 som coach Giampaolo spelade med under förra säsongen. Det har också, som brukligt är under försäsong, bytts hej vilt. Därför blir det som vanligt under försäsongen mer eller mindre en omöjlighet att spå en startelva.

Spelarmässigt är det ingen spelare som direkt sticker ut heller. Ricky Alvarez tillhörde Sunderland (på lån) säsongen 2014/15 och gjorde åtta matcher i Premier League då, och Filip Djuricic spelade nio matcher för Southampton våren 2015. Anfallaren Fabio Quagliarella får anses som lagets mest etablerade spelare, med fyra säsongen i Juventus mellan 2010 och 2014. Han lyckades också göra tolv mål på 37 ligamatcher under förra säsongen.

I övrigt är det få spelare undertecknad har någon större koll på. Ett mittenlag från Serie A skall ju dock vara en större utmaning än Vålerenga var i söndags, räkna därför med en tuff kamp på ondagskvällen.

Historik

Manchester United och Sampdoria har aldrig mötts, vare sig i tävlings- eller träningsmatch. På så sätt en historisk match alltså.

Matchinformation

Manchester United
Sampdoria
Turnering: Träningsmatch
Tid: Onsdagen den 2 augusti 2017, 20.45
Plats: Dublin Arena, Dublin
Domare:
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay, MUTV (appen och Mutv.com)

Manchester United

Målvaktare: De Gea, Romero, J Pereira
Försvarare: Valencia, Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Lindelöf, Smalling, Jones, Blind, Tuanzebe
Mittfältare: Herrera, Mata, Carrick, Fellaini, Pogba, McTominay Lingard, Mkhitaryan, A Pereira
Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford
Frånvaro: Rojo, Shaw, Young (skadade)

Sampdoria

Målvakter: Puggioni, Viviano, Krapikas
Försvarare: Amuzie, Dodo, Simic, Regini, Pavlovic, Bereszynski, Silvestre, Murru
Mittfältare: Barreto, Álvarez, Linetty, Praet, Sala, Duricic, Torreira, Capezzi, Verre, Hadziosmanovic
Anfallare: Schick, Quagliarella, Caprari, Kownacki
Frånvaro: