Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

It’s that wonderful time of the year

Embed from Getty Images
Men hörni? DET BÖRJAR JU I DAG!
Manchester United, denna fantastiska skapelse som får så många hårstrån att resa sig och skapar så mycket irritation och lycka och tar så mycket tid av ens liv, ska spela fotboll på riktigt igen.
Och visst har sommaren utan våra grabbar gått osedvanligt fort? Det känns som nyss som Zlatan stapplade runt på Friends som om han stod staty utanför arenan.
Lisa och Mats – era följeslagare i den rödsvarta etern – levererar härmed bloggens inför-säsongen-alster. Det är bara att värma broccolipajen, hälla upp calvadosen och läsa. Inget är så härligt som försäsongsförväntningar. Allt är fortfarande möjligt!
Nu spöar vi skiten ur marängerna. Deal?

United kommer garanterat att sluta topp 3 i maj. Inga som helst tvivel, det blir till och med enkelt.

Lisa: Enkelt vet jag inte. Men nu är jag visserligen tjejen som fortfarande inte sagt upp sitt D-Play Premium för att jag TYVÄRR är inställd på Europa League även denna säsong (pessimist av Guds nåde alltså) men jag vet inte om topp 3 är realistiskt, och jag tror i vilket fall som helst inte att det blir enkelt. Jag tycker vi har värvat klokt och det man sett under försäsongen de morgnar man orkat masa sig upp i ottan har väl ändå visat att vi har något bra på gång.
Mats: Sant. Trots att värvningarna inte är de mest spektakulära kan jag se dem vara de United behöver. Framförallt lär Matics intåg ge Paul Pogba de fria tyglar han behöver för att kunna dominera både Uniteds och ligans mittfält. Dessutom har både han och Lukaku så många år på engelsk mark bakom sig att de inte behöver någon startsträcka att tala om i det avseendet. För Vigge ser det ut att ta lite längre tid, men kan Jones FÖR EN GÅNGS SKULL hålla sig både frisk och utvecklingsbar bör det underlätta.
Embed from Getty Images
Värvningarna av Lukaku, VNL och Matic innebär ett fenomenalt fönster för United.
Lisa: Vi har värvat vettigt, helt klart, men när har vi någonsin haft ett fenomenalt transferfönster? Lukaku och Matic är riktigt bra och välbehövliga förstärkningar, har höga förväntningar där. Lindelöf har kanske inte sett alltför bra ut men med lite tid kanske han också börjar prestera på förväntad nivå. Men fenomenalt, njae. Nej.
Mats: Knappast fenomenalt, hörru, när det snackats om Bale, Ronaldo och Griezmann. Men habilt. Jag är mer bekymrad över att så många bleka spelare fortfarande är kvar även om kaptenen till slut, tack och lov, skjutsades ut. Vi har numera utmärkta startspelare och bra backup på nästan alla positioner, wingbacksplatserna undantagna så länge Luke Shaw inte tar av sig blyhjälmen och växer ut till den spelare han kan och bör vara.
Embed from Getty Images
Om jag fick 200 000 SEK skulle jag flytta till Manchester och knacka på dörren hos Jesse Lingard varje dag i ett halvår och säga “du får aldrig säljas, jag älskar dig”.
Lisa: Kul att min första tanke var “det skulle jag gjort for free, bara han inte slutar lägga ut sina roliga klipp på Pogba när han äter” Men nej. Kanske inte. Är dock som bekant svag för spelare som älskar United och som så tydligt visar det. Självklart är det inget rimligt skäl att behålla en spelare som inte platsar, men tycker ändå att Lingard många gånger får obefogad, eller åtminstone alldeles för hård kritik. Förhoppningen om att Lingard skulle bli någon gigantisk hit i United har för ett ganska bra tag sedan gått från skendöd till stendöd, men så länge han finner sig i att inte vara förstavalet på egentligen någon position alls så tror jag ändå den gode Jesse är nyttig att ha i truppen.
Mats: Det är faktiskt inte osannolikt att jag skulle nappa på det, mer för att jag behöver stålarna än någonting annat. Jesse är bara den senaste i raden av egna produkter som får stå ut med fansens spott och spe. Det är bara att gå tillbaka till spelare som Richardson och Fletcher för att titta på killar som fick spela en del (den senare ganska mycket till slut) och som trots det inte föll supportrarna i smaken. Jag har fortfarande svårt att se Lingards storhet – vilket det ofta är med spelare som är ganska bra på mycket, men inte superbra på något – men han är en duglig “in-i-80:e-minuten-och-spring-benen-av-sig”-lirare. Dessutom älskar han klubben.
Embed from Getty Images
Chris Smalling och Phil Jones är fortfarande oseparerade som siamesiska tvillingar. Lycka eller helvete för United?
Lisa: Jag tycker faktiskt inte Jones är den totala katastrof han så ofta framställs som. Han har inte rosat någon marknad men hur lätt är det i hans läge? Ge grabben en skadefri säsong och lite kontinuitet i truppen så tror jag mycket väl han kan ta det där slutgiltiga steget han aldrig fått chansen att ta. Det är ingen enkel uppgift att etablera sig som mittback eller något annat (VD kanske, möjligtvis..) i United, i synnerhet inte när hälften av träningstiden får spenderas med sjukgymnasten, och när man väl kommer tillbaka står det en annan försvarsformation på varenda laguppställningen än matchen före. Vad Smalling beträffar.. ja, han har väl inte heller direkt övertygat men som läget ser ut just nu har vi inte direkt obegränsade valmöjligheter.
Mats: I nuläget får det anses vara positivt med tanke på att Rojo är skadad, Vigge är snurrig även på planen och Blind är Blind och alternativen är få på mittbacksplatsen. Men ingen av dom har fortfarande visat under en hel säsong att dom är tillräckligt skickliga för att vara givna i startelvan. Nu såg Jones rimlig ut på försäsongsturnén, men det brukar betyda nada. Smalling är Smalling och det är ingenting att sträva efter för just Smalling. Det skulle till och med vara till fördel för Smalling om han strävade efter att bli mer Jones än Smalling – vilket säger en hel del om hans situation. Speltid lär han hur som helst få. Frågan är vad han gör med den. Förhoppningsvis använder han den till att spela.
Embed from Getty Images
Anthony Martial blir årets utropstecken.
Lisa: Nej, det tror jag att Mkhi blir. Men jag tror att vi alla ser potentialen hos denna kille, och delar frustrationen när den inte kommer till sin rätt. I mitt tycke är Martial en av de mest talangfulla, och den absolut mest utvecklingsbara spelare vi har i truppen. Medan det finns stor utvecklingspotential hos spelare som Bailly, Pogba och Rashford tror jag Martial är den vars briljans vi sett minst av. Den killen kommer bli grandiåås.
Mats: Möjligheten att bli ett utropstecken finns knappast kvar efter hans härliga debutsäsong. Däremot finns både möjligheten och kapaciteten för att Tony ska kunna göra en startplats till sin och utifrån den dominera på ett annat sätt än det senaste året. Det här stop-start-visandet av talangen måste dock upphöra omedelbums. Samtidigt måste han tillåtas att misslyckas och inte bli bänkad direkt efter en mindre lyckad insats. Grabben verkar ha ett behov av att känna tillit av sin manager och då bör han kunna få det. Oklart dock hur Mourinhos inställning till honom påverkar hans resultat på planerna. Jag känner inte direkt att kemin dem emellan är den allra mest optimala.
Embed from Getty Images
Antonio Valencia har varit i ropet de senaste åren, inte bara efter att ha impat som högerbacket utan även när det gäller affärer vid sidan om planen. De engelska tidningarna frossar i det, bloggen brukar ignorera. Men vad fan, få spelare har en så stor sexgunge-aura kring sig som Antonio. Eller?
Lisa: 100 % sant. Tror dessutom att han sett till att ha dem i lite olika storlekar också, allt från Mata till Lukaku för att ingen ska känna sig utanför när de kommer på besök.
Mats: Utan tvivel. Jag tror att Antonio är underskattad som sexsymbol, överallt utom hemma hos sig själv.
Embed from Getty Images
Juan Mata är helt given i startelvan.
Lisa: Well, jag tror tyvärr aldrig Mata blir given i någon startelva så länge Mourinho sitter på järntronen. Men han, Mata alltså, har verkligen en förmåga att leverera när han får chansen och jag hade såå önskat att få se mer av honom. Gärna i den rollen han hade i Chelsea, men tror det kan bli tufft för honom att ta plats i år.. Kanske när Mats blir manager för United.. ;)
Mats: Helt klart. Vill vi ha mål och assists är spanjoren lika given som det är att Antonio Valencia slår inlägg med högern. Jag envisas med att fortsätta driva påståendet att Mata är underskattad. Det går trögt ibland, men det är ofta sjukt effektivt om han omges med rätt spelare.
http://gty.im/827087302
United kommer att lyfta sig nu REJÄLT när Wayne Rooney-frågan är löst. 
Lisa: Ja absolut. Jag tror det var enbart sunt att Rooney lämnade United. Det var precis rätt tid för det beslutet, och kanske ges nu någon annan tillfälle att kliva fram och ta en större roll. Då menar jag inte nödvändigtvis kaptensrollen, som ju mest varit symbolisk för Wazza den sista tiden ändå, utan mer faktiskt ta plats. På planen, med media och sponsorer och framför allt: som UNITEDSPELARE.
Mats: Han har varit ett problem under flera säsonger. Nu är han inte det längre. Så, ja, det är klart att det är ett bekymmer mindre för United och dess manager. Hans röst i omklädningsrummet kommer att saknas, men det är bara för andra att ta mer utrymme. Som Afrotanken. Apropå det har jag inte fått någon bild av hur Tanken är i omklädningsrummet. Känns som en tyst figur.
Embed from Getty Images
Real Madrid i kväll blir en munsbit.
Lisa: Hell to the yeah. Mourinhos tiki-taka United version 2.0 kommer dansa runt Ronaldo likt Lee Sharpe på La Haciendas bardisk. Nej. Men vi vinner ju. Givetvis.
Mats: Självklart! Pogba kommer att pissa på allt motstånd, skjuta i alla stolpar som finns och sen nickar Afrotanken in avgörandet. Så klart.
Embed from Getty Images
En svensk ut, en svensk in. Har VNL imponerat hittills?
Lisa: Gud nej. Självklart är han en bra fotbollsspelare, men det är direkt oroväckande hur dåliga beslut han tar ibland. Jag tror definitivt vi behöver ge honom tid, och kan kanske inte göra någon rättvis bedömning förrän åtminstone november, lite beroende på faktorer som hur mycket speltid han får. Det som oroar mig mest när jag ser Lindelöf är inte brister i kommunikation eller timing, för sådant kommer bli bättre med tiden, utan snarare att han känns extremt impulsiv. Saknar eftertanke på ett störande och lite Büttner-aktigt sätt. Men det kan och kommer bli bättre är jag säker på.
Mats: Så in i bomben, åtminstone i sociala medier där hans bättre hälft gör det till ett nöje att se en Unitedspelares vardag i stället för dansfilmer i omklädningsrummen. Och så dricker han öl under försäsong. Och är allmänt förvirrad. Me like. På planen? Nej. Men, som jag betonat tidigare, det gjorde inte Nemanja eller Jaap heller i början. Och det gick ju GANSKA BRA för dom. Vigge kommer att äga snart. Promise.