Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Mourinho positiv trots förlust; Zlatan har bestämt sig för att komma tillbaka

Säsongen är igång. Tyvärr började det med en förlust, då Real Madrid igår var numret större än Manchester United i Skopje.

I dagens nyhetssvep behandlar vi efterspelet efter gårdagens match. Dessutom rykten om Gareth Bale (kommer fortfarande inte till United) och Zlatan Ibrahimovic (kommer sannolikt att skriva på för United). Vidare information om Phil Jones avstängning och så börjar vi så sakteliga se fram emot den riktigt riktiga premiären, den mot West Ham på söndag.

Inte tu tal om att Real Madrid var klassen bättre än United igår. Visst, vi kan studera statistiken och få det till en ganska jämn fotbollsmatch. Men jag vill påstå att det snarare var Real som sänkte sin nivå än att United markant höjde sin nivå.

Ändå ett positivt svar från United under matchens sista tredjedel. Vi är sämre än Real Madrid men på en bra dag kan vi konkurrera. Med bättre flyt och bättre skärpa kunde vi ha grejat en kvittering igår och då är det inte självklart att Real hade kunnat starta maskinen igen. Motståndet framöver kommer att vara betydligt sämre, för Real är ju inte bara bättre än United, de är bättre än alla.

Nemanja Matic stod för en positiv insats igår och självklart är det ett stort plus att Romelu Lukaku fick göra mål i debuten.

Att José Mourinho håller Marouane Fellaini högt är ingen hemlighet. Att Fellaini igår borstade bort den otäcka smällen (skräcken i Ander Herreras ögon!) mot Ramos och genast återkom i spel lär ha stärkt hans aktier i Mourinhos ögon ytterligare. Vid upprepade tillfällen förra säsongen beklagade sig Mourinho över spelare som inte trotsade smärtgränsen, så jag skulle ju inte bli förvånad om vi får se Mourinho i Fellainitatuering på söndag. Bara hoppas att läkaren som lät Fellaini fortsätta visste vad han sysslade med.

Mourinhos presskonferens efter gårdagens match

”Jag är nöjd med prestationen och många saker i prestationen. I Premier League har vi inte Real Madrid. Trots att vi har topplag i Premier League, men det är annorlunda lag, lag med andra kvaliteter,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match.

”Mittfältarna i Real Madrid, det finns bara en, inga kopior. Det finns inga kopior av Modric, inga kopior av Toni Kroos, inga kopior av Isco, inga kopior av Casemiro. De är solida och sättet de flyttar bollen gör det svårt för motståndaren.

”I andra halvlek hittade vi ett sätt att ge dem problem och ge dem den sorts fotboll de inte gillar och den de inte dominerar. Jag är väldigt nöjd med vår reaktion för efter 2-0, minuten efter har vi en dubbel chans med bara Navas i vägen. Vid 2-1 har vi Marcus Rashford en mot en mot målvakten. Och vi hade en kamp till den sista sekunden. Att göra det tycker jag är fantastiskt.

”Att vi kommer hit och gör de positiva sakerna vi gjorde, jag tycker att vi måste lämna med en bra känsla och vi måste börja Premier League på söndag med en bra känsla och en fantastisk upplevelse.”

Om Romelu Lukaku: ”Det är ett svårt jobb att spela mot ett lag som dominerar bollinnehavet. Han försökte, givetvis missade han en chans med öppet mål men han gjorde sitt mål. Han hade en god kamp mot två starka mittbackar och jag är nöjd med den här perioden och hur han passar in i en fantastisk grupp.”

Om Nemanja Matic: ”Jag tycker att han spelade väldigt bra. I perioden där de hade mer av bollen var det givetvis svårt för oss på mittfältet. I våra bra stunder var han väldigt bra, framför allt då vi dominerade efter 2-0. I vår dominans var han vad vi vill att han ska vara, flytta bollen enkelt, ge balans till laget, börja bygga bakifrån och det är en spelare med stor erfarenhet.”

Kan ni spela 3-5-2 den här säsongen? ”Det kan vi, vi kan också spela med fyra försvarare. Vi använde försäsongen för att arbete från dag ett och förbättra saker vi redan gör och utveckla saker vi inte gör. För tillfället finns det så många lag som spelar med tre försvarare och vingbackar att vi antagligen ibland måste spela så. Vi utvecklar det och har spelat så i några matcher för att det är något vi kanske kommer att använda.”

Om att han gav bort sin medalj: ”Ibland behåller jag inte medaljen när jag vinner. Så föreställ er när jag förlorar… För mig skulle medaljen hamna nånstans i mitt hus. För den grabben är det månen, alldeles säkert något han kommer att behålla. Det var en kille i en Man United-tröja, jag har ingen aning om var han kommer ifrån. Jag tror att det är något grabben kommer att minnas.”

Zlatan har bestämt sig för att återvända till United

”Zlatan Ibrahimovic har bestämt sig och han är angelägen att återvända till Manchester United den här säsongen.” Så skriver Guardian idag. United måste förstås också vara med på tåget men enligt tidningens rapport ska United vara villiga att ge Zlatan ett nytt kontrakt, under förutsättning att han visar att knät håller.

Även i Italien, genom Di Marzio, rapporteras att Zlatans framtid ser ut att vara i Manchester United.

Nej, ingen Bale i United

Ny dag, ny rapporter om att Gareth Bale inte ska värvas av Manchester United. Spelaren vill inte gå till United och Real Madrid vill inte sälja.

The lady doth protest too much, methinks?

Jones överklagan har ännu inte behandlats

I måndags sa José Mourinho att Phil Jones överklagan gällande hans europeiska avstängning hade misslyckats.  Det får förmodas vara slarvigt uttryckt av Mourinho. Vad som menades var snarare att United hade fått avslag på sin vädjan om att avstängningen skulle skjutas upp tills överklagan hade behandlats.

Igår bekräftade Uefa att United har överklagat Jones avstängning. Datum då överklagan ska behandlas har ännu inte bestämts.

Fallet Jones är inget Uefa har behövt hantera tidigare, så det blir intressant att se vad utfallet blir. Risken finns att avstängningen förlängs men den risken bedöms som liten.

Annars gissar jag att vi får se Phil Jones göra säsongsdebut på söndag. Jag tror att han gör Eric Bailly sällskap i Uniteds mittförsvar mot West Ham.

Atkinson dömer på söndag

Premier League har meddelat att Martin Atkinson blir rättskipare då United möter West Ham på söndag. Child och Nunn springer på linjen medan Swarbrick blir fjärdedomare.

Atkinson har 36 Unitedmatcher (21-7-8) på sitt samvete, senast 0-0-matchen mot Manchester city i april. Totalt fyra matcher (2-1-1) förra säsongen.

West Ham har haft Atkinson 43 gånger (18-8-17). Senast då de förlorade med 3-0 borta mot Arsenal i april. Totalt fyra matcher (2-0-2) förra säsongen.

Atkinson har gjort tre matcher mellan United och West Ham. I maj 2007 vann West Ham på Old Trafford mot de redan klara engelska mästarna. I januari 2013 blev det 2-2 i London i FA-cupen och i mars förra året blev det 1-1 på Old Trafford i FA-cupen. Tid för första segern nu, tack!