Spelarbetyg: Manchester United – West Ham 4-0

Embed from Getty Images

Marcus nämner det i snackisarna, en premiär gör ingen säsong. Men wow, Manchester United inleder Premier League 2017/18 med att fullkomligt spela ut West Ham United på hemmaplan. 4-0 till slut, efter två mål av Romelu Lukaku, vilket följdes upp av två sena mål signerade Anthony Martial och Paul Pogba.

I princip alla spelare förtjänar oerhört fina omdömen idag. Detta var en superb laginsats, som kryddades av suveräna individuella insatser från många spelare, både offensivt och defensivt faktiskt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Har en relativt lugn afton. Inte för att West Ham var direkt dåliga, för det var de inte. Men när Eric Bailly spelar som han kan, Phil Jones visar att Lindelöf kan bo in sig på läktaren och Nemanja Matic framför dem finns på planen, då behöver De Gea bara rädda ett skott och plocka lite lätta inlägg. Och det gör han bra.

Antonio Valencia: 7

En av de som stack ut minst i United idag. Vilket inte säger något om Valencias insats, för den var riktigt bra, den säger endast en hel del om hur fruktansvärt bra resten av Unitedspelarna var. Valencia fick en hel del yta, tog sig fram fint på den och gjorde samtidigt ett bra jobb defensivt. Att betyget stannar på sju är för att slutprodukten sällan ledde till något superfarligt.

Eric Bailly: 8

Får en onödig, och lite hård, varning. I övrigt så gott som felfri. Lugn och vårdande när han behövde vara det, stenhård när han behövde vara det. Både Bailly och Jones såg ut att trivas oerhört väl med Nemanja Matic framför sig.

Phil Jones: 8

Såg ni lugnet? Såg ni beslutsamheten? Såg ni nedtagningarna på bröstet? Phil Jones visste hela tiden hur han skulle agera vid varje given situation. Om Jones fortsätter så här, och får vara skadefri, blir det inte många minuter i ligan för Lindelöf (eller Smalling för den delen) den här säsongen.

Daley Blind: 8

Blind får ofta skit. Ibland rättmätigt, ibland mer än han förtjänar. Men idag var han riktigt, riktigt bra. Fyllde på bra offensivt, med flera fina inlägg och framspelningar, samtidigt som han hade stenkoll bakåt.

Nemanja Matic: 9

Så, det var alltså det här Uniteds mittfält saknade. Serben var läskigt bra. Ett, eller möjligen två, bolltapp. I övrigt fick han alltid bollen till en lagkamrat, och det var inte alibipassningar i sidled, det var många svåra passningar som satte medspelare i bra positioner. ”Conte måste gråta”, tänkte jag när jag såg matchen. Det hade egentligen räckt som betyg.

Paul Pogba: 8

Måhända är jag snål som ”bara” ger Pogba en åtta. Hade det varit en annan spelare som gjort det jobb, slagit de passningar och gjort det mål som Pogba gjorde idag, då är det inte otroligt att jag plockat fram en nia. Ni får se det som att jag tror att det finns än mer att plocka fram av fransmannen. Men, det lös om honom, det gjorde det.

Juan Mata: 8

Utbytt 75. Juan Mata ger alltid sina medspelare ett alternativ. Få spelare är så rörliga utan boll som spanjoren, vilket gör att han måste vara underbar att spela med. Utgår från höger, men är lika mycket i mitten och härjar. Hittar flera fina instick, tyvärr leder inget av det till något mål, så han hamnar utanför den statistiken.

Henrikh Mkhitaryan: 8

Två assist, varav den andra var en suverän direktpassning som friställde Martial. Dessutom ett oerhört farligt skott på en chans han skapar helt på egen hand. Han har dock fortfarande en tendens att bland och ge ibland. Lägstanivån är något, kanske marginellt men ändå så jag reagerar på det, lägre än de övriga offensiva spelarna. Å andra sidan är högstanivån bland de högstas.

Marcus Rashford: 8

Utbytt 79. Hade svårt i början av matchen, men växte och växte och växte. Andra halvlek är han mer eller mindre briljant från sin vänsterkant. Har ett skott som tar i stolpens insida, det förtjänade ett bättre öde. Men det som gör mig mest glad är att han tar fler rätta beslut i avgörande situationer där han kommer med fart och bryter in. Förra säsongen gick han så gott som alltid på skott då, idag visade han prov på att titta upp och leta efter medspelare. Oerhört lovande.

Romelu Lukaku: 9

Två mål i sin Premier League debut för United. Inte var det mål tre och fyra heller, nej det var mål ett och två som först gav United en välbehövlig ledning och sedan, tidigt i andra halvlek, gav det andramål United så många gånger saknade under förra säsongen. Mer än en gång gick båda West Hams mittbackar upp mot honom utan att han en chans att vinna duellen och han visade dessutom prov på fin snabbhet över distans ett flertal gånger. Inte den som dribblar sig förbi tre motspelare, han kör över dem istället.

Marouane Fellaini: 6

Inbytt 75. Kommer in för att hjälpa till att stänga mittfältet. Det gjorde han på ett godkänt sätt.

Anthony Martial:  8

Inbytt 79. Spelade egentligen för kort tid för att betygsättas. Men, ett mål och en assist på tio minuter. Då förtjänar man ett betyg, och ett mycket bra sådant.

Jesse Lingard: N/N

Inbytt 88. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS