Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones stod över träning; Zlatan i julklapp

Landslagsuppehållets första skaderapport kommer från England, där det meddelas att Phil Jones tvingades stå över dagens träning. Unitedförsvararen förväntas ändå vara tillgänglig för spel på fredag.

I andra nyheter så rapporteras att Zlatan Ibrahimovic kan vara tillbaka i spel lagom till jul. Vidare noteras att Ravel Morrison flyttar till Mexiko och så ett par landslagsuppdateringar.

Jones stod över träning

”Men i år och år och år har [Phil Jones] varit skadedrabbad. Och han har ett problem nu. Han klagar på ett vristproblem,” sa José Mourinho i lördags. Försvararen kunde ändå rapportera för landslagsspel dagen efter segern mot Leicester.

Igår rapporterade så Mark Ogden på ESPN att Jones hade friskförklarats av den engelska läkarstaben.

Detta till trots så medverkade Jones inte på dagens landslagsträning.

Enligt det engelska landslagets Twitterkonto förväntas Jones ändå vara tillgänglig när England på fredag möter Malta i VM-kvalet. Med tanke på Jones skadehistorik är det svårt att inte känna oro i detta skede. Viktigast är ändå, givetvis, att han är tillgänglig när United möter Stoke den 9 september.

Zlatancomeback i julklapp

När är Zlatan Ibrahimovic tillbaka i spel? Ja, den frågan spekuleras det förstås i. Enligt James Ducker på Telegraph ska Zlatan själv hoppas vara tillbaka lagom till jul.

Zlatans rehabilitering uppges gå bättre än förväntat men han ska inte vara beredd att ta några onödiga risker inför comebacken.

Morrison till Mexiko

Ravel Morrisons brokiga karriär ser av allt att döma ut att fortsätta i Mexiko. Det är Atlas från Guadalajara som säkrar Morrisons tjänster. Klubben slutade sexa i mexikanska ligans vårmästerskap i år. I slutspelet föll de sedan i kvartsfinal mot lokalrivalen Chivas, där Chivas gick vidare på bättre tabellplacering efter 1-1 totalt över två matcher.

Som jag förstår det rör det sig om ett låneavtal. Morrison tillhör annars Lazio.

Förlust i debuten för Burkart

Nishan Burkart gjorde idag debut för Schweiz U19-landslag. Han spelade hela matchen i en 3-0-förlust mot Slovakien.

Belgiens U17-landslag var också i aktion idag, mot Uzbekistan. Det belgiska fotbollsförbundet har emellertid inte behagat berätta någonting om matchen. På Uzbekistans fotbollsförbunds hemsida kan vi utläsa att Belgien vann med 4-1. Men uzbekerna är lika ointresserade av det belgiska laget som det belgiska förbundet, så vi kan inte lista ut om Unitedanfallaren Largie Ramazani fick någon speltid.