Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Åh

Embed from Getty Images
Jag är både nöjd och besviken efter den där, tja, typiska Stokematchen. Nöjd över att förlustnollan är intakt, nöjd över att United kommer tillbaka efter underläge – men också besviken över att det inte blev mer. Stoke var verkligen inte bra och United borde ha kunnat utnyttja detta faktum mer – men de individuella misstagen blev tyvärr alldeles för kostsamma.
Förhoppningsvis var det bara ett tillfälligt hack i maskineriet som dundrat igång så imponerande under hösten.
Nåväl, fortsatt serieledning – och till veckan får vi höra “champiooooooons” igen!
Det känns skönt att ordningen i Champions League blir återställd igen.
Vansinnigt vackert:

 • De Geas reflexräddning på Jesés avslut ska nästan inte gå att göra. Visst kom skottet i rätt höjd, men det går undan där. Både från boll och från spansk näve.
 • Att Lukakus fenomenala målstart i Unitedtröjan fortsätter. Belgaren – som tyvärr missade den enda riktigt feta chansen efter 2-2 – kunde knappast ha begärt en bättre start i sin nya klubb. Och trots att han bommade första avslutet (det var å andra sidan en fantastisk handbollsräddning av Butland) så tryckte han ner skallen och sen in bollen på returen.
 • När Anthony Martial förvandlade Mame Biram till Mame Bambi med sina snabba fötter. Matchens höjdpunkt, faktiskt.

Läckert:

 • Nemanja Matic och hans hemjobb. Wow. Som när United – efter ytterligare en miserabel kort hörna – tappade och Stoke kunde ställa om. Jesé fattade nog ingenting när serben var honom i hälarna i 50 meter. Det var inte heller sista gången Matic fick städa upp hemåt. Jämför gärna med situationen som uppstod efter att Jesé lämnat över till Joe Allen som direkt tappade bollen till Darmian (!) och United vände och satte 2-1. Walesaren surade ihop och lufsade sakta hemåt.

Virrigt värre:

 • Försvaret. Med Darmian in i stället för Blind som vänsterback verkade det skaka om det defensiva ramverket ordentligt. Båda Stokesmål föregicks av stora misstag från Unitedförsvarare. Vid 1-0 upphävde Bailly först offsiden, för att sedan inte hänga med i Jan-Erics löpning. Vid 2-2 tappade Jones markeringen på Jan-Eric för att därefter fälla sig själv och liggande få se bollen gå i nät.

Hmm:

 • Paul Pogba hade en sån där off-kväll som han fortfarande har ibland. Han var inte alls lika framträdande i en mer offensiv roll och trots små guldögonblick var det en betyg 6-nivåmatch från fransmannen. De bör hållas till så få som möjligt under säsongen. Snyggt dock att i stället för att nicka i ribban eller stolpen så prickade han Rashford med en fenomenal assist.
 • Ander Herrera kom in i startelvan för första gången och spanjoren såg rejält rostig ut. Viktigt dock att få igång honom i spel med många matcher för dörren. Och han hade några läckra framspelningar, framförallt till Valencia (som gjorde som han brukade göra i crosslägen).
 • Korta hörnor? Ett lag med en snittlängd på 3 meter kör korta hörnor?

Sist:

 • Det blev alltså ingen assist för Mkhitaryan för att Lukaku inte satte den direkt? Elakt, Premier League.
 • Mourinho hade ingen Fellaini att tillgå, så då fick Lingard bli någon slags Fellainisubstitut i bytesväg. Men varför ut med både Rashford och Mkhitaryan i slutskedet? Märkligt. Samtidigt hade han haft bra flyt med bytena dittills, José.
 • Vi har fortfarande bara vunnit en gång borta mot Stoke i ligan de senaste sju åren.
 • Jan-Eric Maxim Choupo-Moting är också ett namn som en inte glömmer i första rycket. Eller så gör man just det.