Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

One night in Moscow.

Då var det dags igen. Lira CL i Moskva är ju något vi kan, och efter att ha inlett med 3-0 mot Basel och fått precis den start vi ville ha känns det positivt inför kvällen. Moskva, som för övrigt huserar på en fjärdeplats i sin inhemska liga, slog samtidigt Benfica med 2-1 i första mötet. Oväntat kanske, men inledningsvis känns det alltså ungefär som väntat: att Moskva blir vår huvudmotståndare i gruppen över Benfica, vilket gör matchen ikväll ungefär superviktig.

Det blir intressant att se vilken startelva Mourinho väljer att sätta på banan. Trots att vissa fick lite vila i landslagsuppehållet kommer viss rotation på spelare vara nödvändig redan nu, då vi har ett tätt gäng bortamatcher att invänta framöver, och en hyfsat tilltagen lista på spelare som av olika anledningar inte finns med i truppen i Moskva. Bailly och Jones är tillbaka från avstängningarna de ådrog sig mot Basel, vilket underlättar Den Arges jobb något. Jones är dock inte med i truppen till Moskva men Bailly finns tillgänglig, liksom Lindelöf och den gode Chris Smalling.

Hur troligt det är att Lindelöf startar låter jag vara osagt. Med all sannolikhet möter vi ett tyngre motsånd än Basel bjöd på, så frågan är om Lindelöf visas förtroende nog att starta ikväll eller om det ändå blir den kanske något vassare duon Bailly och Smalling. För övrigt är varken Valencia eller Fellaini tillgängliga, detsamma gäller Carrick och då givetvis Pogba, vilket banar väg för Herrera, som ju haft en lite halvtrög säsong hittills.
Och så en sak till..
Med tanke på den senaste veckans diskussioner och skriverier i diverse medier vill vi vara tydliga med att Muss-bloggen tar kraftigt avstånd från alla typer av rasism, sexism och annan kränkande särbehandling. Oavsett uttryck (med allt från läktarsånger till kommentarer på nätet) och vem det än riktas till (spelare, ledare, supportrar, domare, motståndare etc) är detta något vi har nolltolerans mot i alla bloggens forum och kanaler. Tack för att ni, kära läsare, är med och bidrar till ett inkluderande klimat kring supporterskapet och Manchester United, så att fotbollen kan vara en trygg plats och något som är till för alla. Stay classy Reds!
/Lisa och Mats.