Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Palace it is

Embed from Getty Images
Jag var 11 år gammal senast Manchester United tappade poäng hemma mot Crystal Palace i ligaspel. Det är således en av de sviter som Dödgrävaren och hans företrädare lyckades behålla.
Inte mycket talar för att Londonlaget ska lyckas med bedriften igen när jag som 39-åring bänkar mig framför burken. United är målskillnad från förstaplatsen medan Palace målskillnad i botten bara handlar om insläppta.
United gör mål. Palace gör det inte.
United släpper inte in mål. Palace gör inte annat.
Lägg till att Timothy Fosu-Mensah inte får spela i dag och det mesta pekar på en lattjo 4-0-ish-vinst för United. Trots skadorna. För varken Carrick, Jones, Fellaini eller Pogba är disponibla för startelvan i dag heller – eller? Ett par av dem syntes i alla fall på Lowry. Apropå den sistnämnda får vi innerligt hoppas att Mourinhos “long-term-frånvaro”-kommentarer i går bara är räv- och rackarspel (det uttrycket!) och inte att han är borta ett par månader till. För det skulle, trots att allt är frid och fröjd nu, vara förödande. Inte bara för mitt tips om att han blir Årets spelare i ligan utan även för United till slut. Speciellt mot de tyngre motstånden.
Jag kan faktiskt se Victor Lindelöf få chansen i dag igen. Västeråsaren var bra i Moskva och det är med Smalling han fajtas om en plats bredvid Bailly – förutsatt att det inte blir 5-backslinje igen och med tanke på att han inte ännu lirat i ligan finns det knappast något bättre läge än mot dunderjumbon.
I vanliga fall brukar jag inte gilla när vi är så stora favoriter – uschiamej, som Långben skulle ha sagt – med tanke på att vi bara har allt att förlora. Men i dag är jag 100 procent säker på Unitedvinst. Och lika säker är jag på att Juan Mata gör mål på frispark.
Promise.