Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matic till VM; Lukaku spelklar och Jones på bättringsvägen; Atkinson dömer på lördag

Nu är det bara fyra dagar kvar till Manchester Uniteds bortamatch mot Liverpool. Kanske den allra största matchen på säsongen. Inför matchen ljusnar det på skadefronten. Romelu Lukaku är nu spelklar medan United är hoppfulla att Phil Jones ska vara tillgänglig på lördag.

Matchen på lördag kommer att dömas av Martin Atkinson. Senast han dömde en match mellan United och Liverpool så… ja, kolla på videon och njut!

Matic till VM

Det blev inte så enkelt som det var tänkt men till slut kunde Serbien boka sin biljett till VM i Ryssland. Igår bjöd Georgien på bra motstånd men med kvarten kvar kunde Prijovic skicka in 1-0. Segern garanterade VM-spel, vilket förde Nemanja Matic till tårar.

Matic spelade givetvis hela matchen. Han drog på sig en varning i slutet på första halvlek.

Darmian högerback, De Gea fick vila

I grupp G var det redan avgjort. Spanien hade säkrat gruppsegern och Italiens andraplats var också säkrad. De båda dominanterna avslutade kvalet igår.

Matteo Darmian fick en timme som högerback, i en fyrbackslinje, när Italien vann med 1-0 i Italien. Flexibiliteten kommer Darmian väl till pass, i den senaste matchen lirade han på vänsterkanten i en fembackslinje.

För David de Gea blev det en plats på bänken, när Spanien vann med 1-0 i Israel.

Ny seger för O’Hara

Kieran O’Hara fortsätter att imponera i målet för Irlands U21-landslag. Igår en imponerande 4-0-seger hemma mot Israel. O’Hara har nu ett insläppt på fyra EM-kvalmatcher.

Irland toppar gruppen med tio poäng på fyra matcher. Tvåan Tyskland har dock två matcher till godo och tipset är förstås att Tyskland vinner gruppen. Irland har ändå goda chanser att knipa en playoffplats.

Atkinson dömer på lördag

Den rutinerade domaren Martin Atkinson har fått i uppdrag att döma Uniteds bortamatch mot Liverpool på lördag. Atkinson får sällskap av de assisterande domarna Lee Betts och Stephen Child samt fjärdedomaren Jon Moss.

Atkinson har gjort 37 Unitedmatcher (22-7-8). Senast 4-0-segern mot West Ham i augusti.

Liverpool har haft Atkinson 50 gånger (22-13-15). Senast i maj, då de vann med 3-0 hemma mot Middlesbrough.

När det gäller matcher mellan United och Liverpool har vi bara goda minnen av Atkinson. I mars 2007 tyckte Atkinson att det var lämpligt att visa ut Paul Scholes, vilket bäddade för John O’Sheas klassiska segermål framför The Kop. I december 2014 vann United lekande lätt med 3-0 på Old Trafford. Atkinson dömde också Uniteds 2-1-seger på Anfield i mars 2015. Minns ni inte vad som hände då så rekommenderas videon ovan.

Lukaku spelklar

Belgien avslutar ikväll VM-kvalet med en hemmamatch mot Cypern. Det är troligt att Romelu Lukaku kommer att starta matchen. Jag tycker att det bästa hade varit att Lukaku hade fått vila men det är givetvis positivt att anfallaren nu bedöms vara skadefri.

Inte för att jag håller den belgiska förbundskaptenen Roberto Martínez för god för att spela med en halvskadad lirare i en betydelselös match.

United hoppas att Jones är tillbaka på lördag

Phil Jones lämnade återbud till det engelska landslaget. Försvararen är på bättringsvägen nu och United hoppas att han ska kunna spela på lördag, rapporterar Rob Dawson för ESPN.

Det påstås att Jones bara lämnade landslaget som en försiktighetsåtgärd.

I samma rapport bedöms Michael Carrick som tveksam. Bättre information kan väl väntas då José Mourinho samtalar med media på fredag.

Dagens landskamper

Det är den allra sista dagen på landslagsuppehållet. Ett antal Unitedspelare kan förväntas vara involverade ikväll och i natt. Den mest intressanta matchen får anses vara Argentinas ödesmatch borta mot Ecuador.

  • 14.00: Irland U19 – Serbien U19 (EM-kval, spelas på Irland) [O’Connor]
  • 15.30: Bosnien-Hercegovina U21 – Portugal U21 (EM-kval) [J Pereira]
  • 17.00: Ukraina U21 – Nederländerna U21 (EM-kval) [Fosu-Mensah]
  • 18.00: Andorra U21 – England U21 (EM-kval) [Henderson]
  • 20.45: Belgien – Cypern (VM-kval) [Lukaku]
  • 20.45: Nederländerna – Sverige (VM-kval) [Blind mot Lindelöf]
  • onsdag 01.30: Ecuador – Argentina (VM-kval) [Valencia mot Romero]
  • onsdag 13.30: England U17 – Mexiko U17 (U17-VM, spelas i Indien) [Gomes]

Landslagskollen: VM-kval och konsten att undvika skador