Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Huddersfield it is

Vi som minns 80-talet och Tipsextra och Stryktipset då har också något slags nostalgiskt förhållande till Huddersfield. Inte för att “The Terriers” var något vanlig Tipsextralag när vi väl fick se matcherna mellan typ november och mars utan mer för att det plingade i rutan och namnet dök upp.
Efter en halvsekel lång ökenvandring har Huddersfield till slut pallrat sig upp till de allra finaste av finrum och får en än gång stöta på det finaste av finlag.
Det var nämligen ett tag sedan.

Det var också sista gången den treenigheten gjorde mål i en och samma match. Nu är det upp till Micki, Mata och Marcus att upprepa bedriften i lightversion.
Medan United gnetat sig till 0-0 på Anfield och 1-0 i Lissabon kan hemmalaget innan avspark räkna in sex raka utan seger och fyra raka utan att ens göra mål. Mourinho kan enligt egen utsago inte räkna in en jävel till från senast, vilket innebär att mittfältstrion Carrick-Fellaini-Pogba åter står utanför truppen. Det ger inte så vidare värst mycket utrymme för tombolan att sköta sitt jobb, vilket efter de två senaste Dödgrävar-esque-matcherna vore önskvärt.
Micki har spelat som en man on a mission för att bli utsedd till oktobers sämste spelare, Lukaku är lika farlig som Bebes inlägg var Beckham-esque och offensivlustan är som motsatta effekten av viagra.
Det vet förstås Mourinho om, men frågan är om han ens vågar ändra inställning till en bortamatch mot ett av ligans sämre lag? Förhoppningsvis. För här finns ingen anledning att  anpassa spelet till värdarna – det är bara att ösa på och ta oss in i Halloweentider med pumpa och ståt. Visst, det kan slå åt andra hållet och en nykomling som spelar i sin största match på år och dar lär ha adrenalin som inga andra. Å andra sidan är detta United alldeles för bra för att spela för dåligt.
Vi hörs på andra sidan.