Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kort om kvällen.

Trots en spelmässigt halvtaskig period bakom oss får man väl ändå säga att vi har viss medvind just nu. Segern mot Spurs (som jag själv missade på grund av jobb)  trodde jag knappt var möjlig med tanke på hur de senaste matcherna sett ut, toppat med bottennappet mot Huddersfield, men på något sätt som ni som faktiskt såg matchen kan redogöra för bättre än jag, lyckades vi ta oss igenom det också. Och såhär med ”CL-perspektiv” på vår situation ska vi väl egentligen inte klaga (än) då vi leder gruppen med tre segrar av tre möjliga. Benfica som står för motståndet ikväll ligger sopsist med 0 poäng och däremellan flyter Basel och CSKA med 6 respektive 3 poäng.
Hur ser det ut inför kvällen då? Inga större sensationer i Uniteds trupp finns att rapportera. Bailly kom tillbaka mot Spurs och blev ett välkommet tillskott medan Carrick, Pogba, Rojo, Fellaini och givetvis Zlatan fortfarande är otillgängliga. Man skulle kunna argumentera för, dels med tanke på vårt förnäma tabelläge i gruppen men också att vi möter dess absoluta stryklag, att Mourinho väljer att rotera lite spelare idag och kanske vilar en och annan trött kämpe. Dessutom vet vi ju alla vad som händer på söndag, och den matchen känns definitivt mer akut och viktig än drabbningen med Benfica gör ikväll, tro det eller ej. Sen hade det såklart varit en oerhörd lättnad att plocka tre poäng ikväll, eftersom det hade betytt att vi är klara för avancemang från gruppen.
Min gissning är att vi startar med Smalling och Lindelöf. Resten låter jag vara osagt.
I bortalägret ser det som sagt inte alls lika positivt ut. Benfica har förvisso inlett bra i sin nationella liga under hösten, men har hittills kammat noll i varenda Champions League-match. Inför helgen kvällen har man dessutom 2-3 spelare borta i skador och avstängningar, så deras utgångsläge är väl sådär.
Min förhoppning inför kvällen (utöver seger obviously) är att vi får en något mer angenäm upplevelse än vid förra mötet som var mördande tråkigt. Eftersom vi är vidare från gruppen vid vinst är tre poäng såklart det viktigaste ikväll, men jag ser ändå gärna att vi denna gången förlitar oss på vårt eget kunnande snarare än en 18-årig motståndarmålvakts hala handskar.
That’s all. Mot Old Trafford och SEGER.