Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea it is – and gathering momentum

Jag kan inte för mitt liv förstå José Mourinho. Jag kommer nog aldrig att göra det. Det är så mycket som är märkligt med hans beteende på sistone. Som exempelvis påståendet att fansen är ”on Lukaku’s back” eller att stämningen på Old Trafford inte är till hans behagande. Well, José, det senare kanske i så fall är en reaktion på hur munter du är nuförtiden?

Han har alltid en bakomliggande agenda med allt han gör, portugisen. Om vi tyckte att Fergie var beräknande är det ingenting emot hur den här managern agerar. Varenda stavelse är noga uträknad, antingen långt innan presskonferenserna eller på vägen från the dugout till tv-intervjun efter matchen, så det är minsann inga spontana utspel han gör.
Frågan är då i stället vad han vill åstadkomma? Varför tar han också upp ”more money to the club” efter en vinst i CL, ungefär som att vi bryr oss om det? Är det fortsatt armbågande i sidan på Mr. Ed? Har dom fortfarande någon slags beef efter uteblivna transfers?
Jag vet inte, men jag vet att jag tycker att det är tröttsamt. Å andra sidan, om spelet ska reflektera sin manager har han verkligen tajmat allt till perfektion de senaste veckorna.
Apropå perfektion lär det krävas kanske inte just det, men åtminstone närmare det den här säsongen jämfört med förra när United åker till Stamford Bridge. Mourinhos första återkomst efter senaste Chelseavändan var en enda långa Chelseavånda. Vi har faktiskt bara vunnit där en gång i ligan sen 2002 (2012, och då blev Ivanovic utvisad innan Chicharito avgjorde). DET är helt galet egentligen.
Nu kommer United med säkrat avancemang (ja, trots att det krävs en poäng till) från CL medan Chelsea kommer stukat och utspelat. Frågan är då om surpuppan som bestämmer tänker sig utnyttja detta faktum på något sätt, samtidigt som han försöker kollra bort sin defensivfokuserade bortafotboll? Jag hoppas att han har en plan som går bättre än den han levererade förra hösten i alla fall. Det var plågsamt som satan (och jag hade dessutom just blivit dumpad). För i nuläget är inte ett kryss godtagbart när vi har i åtanke hur Peps pojkar trummar på.
Det snackades tidigare om Pogbacomeback just på söndag, men med tanke på att han inte lirat på jävligt många veckor är det väl tveksamt om han startar ens om han är redo att spela. Det ska bli galet skönt när han återvänder. Snart har han ju missat en femtedel av säsongen…
Startelvan säger i alla fall en del om hur United kommer att resonera på Stamford Bridge. Så om 48 timmar vet vi mer. Kanske hörs innan dess, vetja.


Apropå perfektion #3: Allas vår Patrice Evras utspel INNAN mötet med Guimaraes i Europa League var out of this world. Han uppgraderade allas vår Erics kick på Selhurst Park för över två decennier sen när han gav sig på en EGEN supporter.

Otippat? I kubik. Han som älskar den här sporten.