Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Déjà vu på Stamford Bridge

Embed from Getty Images
Jahaja, då var det åtta poäng upp till grannarna.
United hade ett riktigt fett läge att äntligen mota bort Stamford Bridge-spöket då man ställdes mot ett Chelsea som kom från en utklassning i Rom i veckan och rimligen med stukat självförtroende.
Men trots att Mourinho valde en mer offensiv taktisk plan än väntat så blev det bara pannkaka av alltihopa. United skapade inte en enda målchans under matchens sista 75 minuter.
Det är alldeles för dåligt. Samtidigt är det någonting vi fått vänja oss vid i bortamatcher mot storlagen eftersom det är så här det sett ut och fortsätter att se ut: United vinner sällan och gör ytterst sällan ens mål.
Alright:

 • Marcus Rashford var livlig och ofta den ende som hotade offensivt. Kanske borde han ha gjort lite bättre på sin nick tidigt i matchen, men det går inte att vara alltför kritisk mot honom. Och i slutminuterna var han den som – än en gång – såg mest alert ut i Uniteds desperata jakt på kvittering.
 • Ashley Young och Antonio Valencia tryckte högre upp än tidigare under första halvlek och skapade åtminstone ett par inlägg in i straffområdet.
 • Anfallet som ledde till Uniteds sista målchans i matchen var tjusigt. Matic dribblade och snubblade sedan fram bollen till Lukaku vars skott räddades ganska enkelt. Men som så ofta på sistone var Uniteds pigga inledning bara en pigg inledning och ingenting som det byggdes vidare på.

Iskallt:

 • Romelu Lukaku är inne en period där han sett över 90 minuter är på sin höjd medioker. Visst, han blixtrade till mot Spurs i slutet, men överlag har han inte många rätt, vare sig i uppspels- eller avslutningsfasen. Hade ett läge i dag, men fick inte ut bollen tillräckligt långt mot Courtois stolpe. I övrigt: I princip ingenting. Fullständigt utklassad i “duellen” mot Morata. Visst, han har en Mkhitaryan totalt ur slag bakom sig som inte kan förse honom med bollar, men när han väl fick bollar så … ja, ni såg själva.
 • Mourinho har ett enormt tålamod med Henrikh Mkhitaryan den här hösten, till skillnad från förra och frågan är varför? När gjorde armeniern en bra insats senast? Han är så långt nere i form att om han tittar uppåt så ser han botten. Helt obegripligt att han startade honom igen.
 • Smalling-Jones tävlade ett tag om vem som var klumpigast och virrigast. Att målet kom till på det sättet (även om nicken var fantastisk) var ingen högoddsare.
 • Målskyttet. United har nu gjort två mål på de senaste fyra ligamatcherna. I dag hade laget ett par lägen under första kvarten, men sen var det nästan totalstopp i offensiven (bortsett från sista fem när långbollarna mot Fellaini började hagla). Detta mot ett Chelsea som inte hade hållit nollan sen slutet av september.
 • Marouane Fellaini gjorde comeback efter ett långt skadeuppehåll – och vilken comeback det blev! Belgaren kunde ha assisterat två Chelseamål med sina långsamma rörelser i defensiven och han fick gult kort efter att ha satt en armbåge i ansiktet på Morata. Det var en annorlunda plan B från Josés sida. Sen var han visserligen hyfsat nära att fixa en kvittering, Marouane.
 • Bortaspelet mot lag som Chelsea brukar som sagt resultera i antingen 0-0 eller 0-1. Det är förståeligt att inte kör all gung-ho, och nu parkerade verkligen José inte bussen, men det vill sig liksom inte överhuvudtaget i offensiven.

 
Sist:

 • Det skiljer nu 8 poäng och 13 mål upp till City – efter 11 spelade omgångar. Redan nu kan man nästan konstatera att det är grannarnas titel att förlora, va?
 • Och vad händer egentligen med Pogba? Har han dragit korsbandet?
 • Juan Mata fanns inte ens med på bänken, vilket måste innebära att spanjoren antingen var sjuk eller skadad. I sämsta tänkbara läge.