Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Now, onto city!

Embed from Getty Images
Ett kort tag såg det ut som att United skulle få smaka på sin egen medicin. Men efter en explosion i mitten av andra halvlek bibehöll man hemmasviten i Europa och totalt sett.
Old Trafford är numera ett fort igen. Inte ett helt ointagligt, men känslan av att det inte är långt därifrån ligger nu och lurar.
Det stora provet kommer nu på söndag efter ett genrep där United också åter visade att man kan vända matcher även med Mourinho som manager.
Jag börjar ladda redan nu.
Genrepet var klockrent. Men det är på söndag månadens huvudföreställning äger rum.
Fanbärare #1:

  • Ibland när jag ser Paul Pogba spela så blir det en närmast religiös upplevelse. Han glider fram så majestätiskt och självklart. Hans passning, bara i farten så där, till Lukakus 1-1 var så enkel och så svår i ett. Han har så mycket av så mycket och hans frånvaro på söndag kommer att lämna ett gigantiskt tomrum på Uniteds mittfält och i Uniteds anfallsspel. Det är ett lag med honom och ett lag utan, vilket inte säger så jättemycket om United kvalitéer utan snarare väldigt mycket om Pogbas kompetens.

Pulshöjare:

  • När United anfaller med den här energin och antalet i omställningarna, rörelse och fantasi, är det som att se det United vi en gång förälskade oss i. Nu var det givetvis ingen supermäktig uppvisning, men det var ändå ett styrkebesked att vara så överlägset med en “B-uppställning”.
  • Fortsätter Marcus Rashford att utvecklas i den här takten kommer killen att vara en world beater redan nästa säsong. I kväll var han ständigt på språng och kunde slash borde ha gjort åtminstone ett till. Men det visar också på en stor mental styrka att efter att med en snedträff satt bollen i stolpen nästa gång träffa bollen rent och sätta segermålet. Båda gångerna med fel fot.

Annars upptäcktes också:

  • Det var egentligen ingen som föll ur ramen i dag. Juan Mata hittade, framförallt i första halvlek, de ytor som han är så bra på att hitta (och nedtagningen!), Luke Shaw visade att han egentligen är lagets bäste vänsterback och domarteamet gjorde det som svenske Peter Fröjdfeldt gjorde en gång vid EM 2008: Godkände ett mål med en spelare utanför planen som upphävde offsiden.
  • Igor Akinfeev är ingen David De Gea. Sergio Romero fick vara en De Gea light med sin fotparad på Dzagoevs kvitteringsläge.
  • Henrikh Mkhitaryan var alltså inte ens med i truppen, trots att han tränade som vanligt i går. Isolering version 2.0 är i full gång för armeniern.
  • Romelu Lukaku får inte vila i första taget och den här gången hoppas vi att hans mål är starten för ytterligare en svit nätkänningar för belgaren. Målet påminde för övrigt en del om Becks till Ruud i just Champions League för 15-talet år sedan.