Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Michael Oliver avgjorde matchen, vi kommer att slåss på onsdag

Embed from Getty Images

Måndag förmiddag efter ett förlorat derby är en måndag förmiddag mångdubbelt värre än vanligt. 1-2 mot City och elva poäng upp är kontentan av en match som Manchester United inte gav sig själva chansen att vinna. Nu ska det repas mod inför först en CL-lottning och därefter Bournemouth på onsdag.

Vi har redan avhandlat gårdagens förlust mot Manchester City här på Muss, dels i form av matchdagsbloggen men också i form av av snackisar, betyg podd och vlogg. Summa summarum kan vi konstatera att Manchester City inte behövde stå på toppen av sitt kunnande för att besegra oss med 2-1, samtidigt som vi inte heller gav oss chansen att vinna matchen. De defensiva misstagen och Romelu Lukakus kostsamma miss i andra halvlek gjorde att gårdagen gick i moll.

Muss-podden: #129 ”Lukaku” (efter Man City, inför Bournemouth)

Mourinho: Oliver avgjorde matchen

José Mourinho pratade med SkySport efter matchen och gav även en presskonferens. Mourinho valde att fokusera på den uteblivna straffen när Ander Herrera gick omkull och varnades för filmning.

Om den uteblivna straffen
”Det var en klar straff. Jag är ledsen för vår del. Jag är ledsen för Michael (Oliver). Jag tycker han gjorde en bra match, men det är en klar straff. Förra säsongen hade vi en liknande situation här. Man City vann med 2-1, men Mr (Mark) Clattenburg missade vad Bravo gjorde på Rooney. Nu detta. Jag är ledsen för Olivers skull, för han gör en bra match. Han är bara en människa och vill göra bra ifrån sig. Han gör ett stort misstag och det har stor inverkan på resultatet i matchen. Ni kan prata om vad ni vill, ni kan lägga fram varje fotbollsteori, statistik, bollinnehav men precis som förra säsongen så är det en avgörande situation under en avgörande del av matchen. 

Här kan jag tycka att Mourinho till för stor del försöker spilla över besvikelsen på den egna insatsen på Oliver. Gabriel Jesus fick inte straff i första halvlek, Herrera fick det inte i andra. Det enda man kan anmärka på är att Herrera fick gult för filmning medan Jesus klarade sig.

Embed from Getty Images

Om den egna insatsen och Citys mål
”Vi gjorde bra saker, vi gjorde dåliga saker. Vi gick in fullt fokuserade, alla försökte göra sitt bästa. Vi vet att City är bra på att hålla bollen, att hålla en av sina mittbackar på insidan. I den här matchen hade de också en extra spelare bakom anfallaren, som gjorde att de hade ett större övertag på mittfältet när de sjönk ner i banan. Fast du försöker pressa så är det svårt att vinna tillbaka bollen, de ska ha beröm för den delen av spelet.”

”De gör två riktigt dåliga mål. Två otroliga mål att släppa in, och när du gör det i en match som denna, av denna dimension, känner du dig dålig. Ni kommer att prata om vad de gjorde bra, men de gjorde två mål ur ingenting. Två dåliga mål.”

”Förlusten av tid är väldigt viktig. Smarta, intelligenta, spelare vet hur de ska göra. Det är saker som jag vill att mina spelare gör i liknande situationer, så jag kommer inte att kritisera motståndarna för det.”

Om titelstriden är avgjord
”Jag vet inte, men de (City) är ett väldigt bra lag. De får domslut med sig, men på tisdag börjar en ny ligaomgång och jag är säker på att alla, Chelsea och lagen som är fyra, femma, sexa, kommer att slåss för poängen för att ta igen försprånget. Det är vanligt när man slåss om titeln, men förstås, 11 poäng är en bra ledning. 

”Det är ett betydande försprång. Jag vet inte om vi kan ta ikapp det. Jag vet att vi kan vinna på onsdag mot Bournemouth. Vinna, spela oavgjort, förlora. Vi kommer att slåss för det och jobba hårt, det är det enda jag kan säga, match efter match. Match efter match kommer vi att ge allt vi har i kvalitet, men också i problem, det gör vi hela tiden.”

Noterbart är att Mourinho inte kommenterar någon av sina spelares insatser och inte heller bytena eller valet av formation.

Lottning i eftermiddag

Idag lottas åttondelsfinalerna i Champions League. Klockan 13.00 drar lottningen i Nyon igång. Manchester United är som bekant seedat efter segern i grupp A och kommer därför att lottas mot en grupptvåa. Då United inte kan få engelskt motstånd, och inte heller Basel från grupp A, i åttondelen betyder det att något av följande lag kommer att dras ur UEFA:s tombola:

  • Bayern München
  • Juventus
  • Sevilla
  • Shaktar Donetsk
  • Porto
  • Real Madrid

Önskemotstånd får väl Sevilla, Shaktar och Porto anses vara. Övriga tre lag är givna mardrömslotter, även om United i egenskap av gruppetta får avsluta hemma.

Embed from Getty Images

Fredagsmatch i cupen

Det blir fredagsmatch när Manchester United går in i FA-cupen i januari. Mötet med Derby på Old Trafford spelas med avspark klockan 21.00 den 5 december.

Juan bloggar

Juan Mata fick spela åtta minuter plus stopptid igår. Här ger han sin syn på förlusten och det som väntar i december.