Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan skadade Bailly; Mkhitaryan i bråk med Mourinho; Fellaini ute till januari

Manchester United laddar för match mot West Bromwich Albion. Det ser ut att bli ännu en match utan Henrikh Mkhitaryan, som rapporteras ha varit inblandad i ett stort bråk med José Mourinho.

Annars handlar det om skador och det framkommer att Eric Baillys skada uppstod i en duell med Zlatan Ibrahimovic. Dåliga nyheter gällande Marouane Fellainis comeback, då det nu sägs att mittfältaren kan vara tillbaka i spel först efter nyår.

Zlatan skadade Bailly

Operation och två till tre månaders frånvaro för Eric Bailly, förkunnade José Mourinho igår. Vad managern inte förkunnade var hur skadan uppstod. Mourinho har hela tiden sagt att det var en skada som Bailly drog på sig på landslagsuppdrag.

Enligt Andy Mitten, som vi litar på, ska Bailly dock ha blivit skadad då Zlatan Ibrahimovic trampade på hans vrist i en duell på träning.

Aningen märkligt att Mourinho ljuger om en sån sak, kan jag tycka.

Mourinhos presskonferens, del 2

Den andra delen av gårdagens presskonferens var tämligen ointressant men innehöll några godbitar.

Romelu Lukaku firade inte målet i onsdags: Mourinho tycker inte att det är något att orda om och säger att han själv inte alltid firar mål. Det är skillnad på matchavgörande mål i slutet på matcher, då det inte går att kontrollera känslorna.

Har några spelare bett att få lämna i januari?

“För rätt pris, det är mitt förhållningssätt, jag tycker att alla spelare har ett pris. Om en spelare inte är nöjd och tar med sig rätt pris skulle jag aldrig säga nej.”

Börjar Zlatan närma sig att vara redo att starta matcher?

“Han arbetar. Han arbetar. Som alla andra.”

Jag tolkar det som ett starkt nej. Men vi får se.

Har du kommit till ett läge där du inte kan säga någonting utan att de som bestämmer granskar det?

“Jag svarar inte på din fråga, som du kan föreställa dig. Om jag var en journalist skulle jag skriva om det. Men jag kan inte säga vad jag skulle skriva eller vad jag förväntar mig att ni ska skriva.”

Mkhitaryan i bråk med Mourinho

Enligt Mark Ogden på ESPN ska Henrikh Mkhitaryan och José Mourinho ha hamnat i ett stort bråk efter en videoanalysövning. Mourinho ska, inför hela gruppen, ha kritiserat Mkhitaryan för dåligt försvarsarbete i matchen mot Brighton. Mkhitaryan ska inte ha accepterat Mourinhos analys och ett gräl ska ha uppstått, vilket fortsatte i korridoren efter passet.

Vidare menar Ogden att Mourinho förra säsongen ska ha varit besviken på hur Mkhitaryan presterade i toppmatcherna. Den känslan ska ha återuppstått efter bortamatchen mot Chelsea och Mkhitaryan har inte startat en enda match efter det.

Det skulle knappast komma som en överraskning ifall Mkhitaryan lämnar United redan i januari. Mourinho har också bekräftat (se ovan) att spelare får lämna för rätt pris och det är lätt att se likheter mellan Mkhitaryan och Memphis Depay samt Morgan Schneiderlin, som båda lämnade United i januari förra året. Ogden nämner Inter som en intresserad klubb. Tidigare har det ryktats att Borussia Dortmund vill värva tillbaka armeniern.

Fellaini missar hela julprogrammet

James Ducker på Telegraph rapporterar att Marouane Fellaini inte kommer att göra comeback förrän i januari. Fellaini blev skadad på landslagsuppdrag i oktober men trotsade smärtgränsen för att spela en del matcher. Situationen har emellertid inte blivit bättre och mittfältaren ser nu ut att missa hela julperioden.

Ducker skriver att Fellaini ska vara ute “till nästa månad” utan precisera om det är i början, mitten eller slutet på januari som gäller.

Res med oss till Manchester!