Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens inför West Brom: Bailly ute 2-3 månader

Manchester United fokuserar nu på söndagens bortamatch mot West Bromwich Albion. Det är den sista matchen på Paul Pogbas avstängning. Däremot inte den sista matchen utan Eric Bailly, som ska opereras och förväntas bli borta två eller tre månader.

Annars börjar journalisterna nu fokusera på silly season och det snart öppna transferfönstret. José Mourinho hade ingen större lust att prata om det.

Operation för Bailly

José Mourinho har i MUTV bekräftat att Eric Bailly kommer att opereras.

“Han går till operation, beslutet är fattat. Jag säger inte att det är resten av säsongen men det är för de kommande två eller tre månaderna.”

Två eller tre månader tar oss till mitten på februari eller mitten på mars. Baillys comeback skulle då kunna komma lagom till någon av matcherna mot Sevilla i Champions League (första matchen den 21 februari med retur den 13 mars). Beroende på cupframgångar har United upp till 16 matcher före den första matchen mot Sevilla (eventuella omspel i FA-cupen exkluderade). Bailly har redan missat 8 matcher och totalt kan det alltså sluta på 25-30 matcher.

Mourinhos presskonferens

Vi möttes av en chock på dagens presskonferens, då den första frågan faktiskt handlade om matchen på söndag.

“De tog så många poäng med Tony [Pulis] i stora matcher. Jag tycker att Tony samlade ihop en väldigt bra trupp. Många erfarna spelare, fysiska spelare, som är anpassade till Premier League. Spelarna är bra, arenan är entusiastisk, matchen är svår.”

Borde Tony Pulis fortfarande vara manager för West Brom?

“Du måste fråga ägarna, det är de som bestämmer.”

Nog om nästa match, över till annat.

Ert poängantal skulle räcka för att toppa ligan många säsonger. Visar det på de framsteg som ni har gjort?

“Vi är tvåa. Med det här poängantalet kunde vi vara etta andra säsonger, ja. Men vi är tvåa, inte etta eller trea. Vi är tvåa. Som jag har sagt, en match i taget. Låt oss se i slutet på säsongen hur många poäng och vart vi är.”

Tänkte du att det skulle ta tre år när du tog över?

“Jag skrev på ett treårskontrakt för det var den tiden som jag, ägarna och styrelsen kom överens om. Jag visste att det inte skulle vara ett enkelt jobb. Jag hade den erfarenheten förut. Du går till en klubb med en stor historik, där folk tittar på historien och inte nutiden. Förväntningarna är höga men jobbet är svårt. Men jag hade den erfarenheten förut, men det är inget nytt för mig.”

Liknar det Real Madrid?

“Jag har sagt det förut. När jag gick till Real Madrid var vi – vi, Real Madrid – i en tuff period. Inga ligatitlar på många år, inga cuptitlar. Inte ens en Champions League-kvartsfinal på många år. Så det var svårt. Men det var bra. Det var bra för min utveckling som manager, vilket jag alltid försöker göra.”

Har du planer på att utveckla truppen i januari? Folk pratar om Mkhitaryan, som inte får spela, och händer det något med Fellaini?

“Jag har inget att säga i relation till det. Jag är ingen stor försvarare av januarimarknaden. […]

“Men om du kan köpa en spelare i januari som du skulle köpa i juni eller juli […] så fantastiskt.”

Antoine Griezmann skulle kunna vara en sådan spelare…

“Jag pratar inte om spelare. Sorry. Framför allt inte spelare som tillhör andra klubbar.”

Och där tog den första delen av presskonferensen slut.

Skadeläget

“Lite återhämtning, lite rotation, byta några spelare match till match,” säger Mourinho till MUTV om att United nu har tre bortamatcher på åtta dagar. “För jag tycker att det nästan är omöjligt för spelare att spela alla de här matcherna i december och början på januari.”

Hur är det med truppen?

“Likadant. Pogba är fortfarande avstängd. De skadade är fortfarande skadade. Men vi har inga nya skador. Så i stort sett är det samma trupp vi har.”

Således kan vi förutsätta att Marouane Fellaini och Marcos Rojo fortsatt är ute.

Inför: West Bromwich Albion – Manchester United

FA vill tala med Mourinho

Det engelska fotbollsförbundet FA utreder just nu bråket mellan Manchester United och Manchester city efter derbyt i söndags. Efter framskjuten deadline har parterna till idag på sig att ge sin version av händelserna.

FA är emellertid inte nöjda där utan vill även samtala med José Mourinho om vad managern sa på sin presskonferens inför matchen. Mourinho anklagade då citys spelare för att ramla enkelt och FA vill väl utreda om Mourinho bröt mot regelverket då han gjorde det.

Mourinho ska lämna sitt svar till FA senast på måndag.

Vad härnäst för Gomes?

Akademichef Nicky Butt har diskuterat framtiden för Angel Gomes, som ju skrev på sitt första proffskontrakt i veckan.

“Först och främst är han en av våra pojkar och en vi har haft under en lång tid och en väldigt talangfull ung man,” säger Butt.

“Han har en stor framtid men han har fortfarande en lång väg att vandra. […] Han är en smart kille och vet att han har en lång väg att vandra för att sätta avtryck i a-laget. Han behöver ta sig in i reservlaget, anpassa sig där, bli en dominerande spelare på reservlagsnivån och sedan gå vidare.”

Butt pekar på att vägen framåt är svår att förutspå. Vissa människor är i stort sett fullvuxna vid 17 års ålder medan andra dröjer tills de är 23 år gamla. Vissa spelare går direkt från juniorlaget till a-laget (Butt exemplifierar med Marcus Rashford) medan andra behöver flera år i reserverna (till exempel Tom Cleverley).

Grattis, Jesse

Jesse Lingard, som avgjorde FA-cupfinalen 2016, blir idag 25 år gammal.

Res med oss till Manchester!