Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Burnley.

I måndags satt jag på ett ruggigt, duggregnigt Old Trafford. Insvept i en gigantisk halsduk, med en blaskig kaffe i näven och såg United besegra Stoke. Igår var jag tillbaka i min soffa, i ett avslaget Malmö. Med en katt i knät och en havrelatte på bordet framför mig. Livets kontraster.. Och speaking of kontraster var det en trevlig tillställning jag och mina Muss-kollegor fick bevittna i måndags på Old Trafford. Idag, nja..

Första halvlek gjorde nog ingen människa glad. Möjligtvis Burnley då som nog var nöjda med 0-0 i paus. Och det var inte orättvist på något sätt. Sett till hela matchen tycker jag United var det bättre laget och vi vann rättvist, men Burnley gjorde ett mycket bra jobb med att pressa ner Matic i knät på Jones och Smalling, och skapa chanser på det sättet. Samtidigt är dagens Burnley ett lag som vet vad de sysslar med. De vet hur de ska försvara sig och släpper inte in mycket mål. Vilket också visade sig.
I andra halvlek skruvades tempot upp något och det bjöds på aningen mer action, matchens enda mål till exempel. Både vi och Burnley hade chanser, och den här matchen hade definitivt kunnat sluta med större siffror än den gjorde, för båda lagen. Vi försvarade oss helt okej och höll nollan (igen) men helt tryggt kändes det ändå inte. Sen kan vi såklart vara kritiska och diskutera de mål som uteblev till följd av att både Pogba och Rashford vid något tillfälle valde att gå på mål själva snarare än att ge bollen till någon annan som befann sig i bättre position. Kan å ena sidan känna att vi behöver den typen av spelare också, med självförtroende nog att våga ta de där skotten. Hade kanske föredragit att man gör det vid en tvåmålsledning än vid ett ganska osäkert 1-0, men nu vann vi ändå och det är väl så man får se det. Hade det kostat oss matchen hade jag definitivt känt annorlunda.
Great:

  • Kan säga att jag blev lite förvånad när jag såg Young från start istället för Shaw, som gjorde en riktigt bra match senast. Sen ska man kanske vid det här laget sluta bli förvånad över hur bra Young kan vara i den positionen. Har väl aldrig riktigt sett honom som en försvarare, men han gjorde en riktigt bra match igår och det kanske är klokt att inte spela Shaw för mycket ändå innan han är 100% återställd.
  • Målet var kanske matchens enda höjdpunkt, men det var ett riktigt bra mål. Martial nätar för övrigt för tredje matchen på raken och var helt okej matchen igenom, även om han kändes lite isolerad då och då.
  • Många är igång och klagar på att vi inte spelade bra, att det var en trist match och så vidare. Och lite så var det kanske, men jag tycker att vi borde börja uppskatta även dessa trepoängare lite mer. Självklart kan man tycka sig ha rätt att kräva mer, men det är samtidigt sannolikt att vi hade spelat 0-0 eller möjligen 1-1 i en sådan här match förra året, och det är viktigt att komma ihåg. Det var kanske inte vackert men det var tre poäng, ibland får det räcka.

Not so great:

  • Det måste nämnas. Det grå bortastället. Inte sett något väcka sådan enorm anstöt i Premier League sedan Suarez dagar.
  • Tycker verkligen det är riktigt tråkigt att Jones insatser enbart lyfts fram när han gjort en dålig match eller ska kritiseras för något. Främst sker detta bland fans på sociala medier (såå typiskt den douchiga klicken av våra supportrar som tyvärr härjar fritt..) men också i media generellt. Jag tycker Jones gör en av sina bästa säsonger i United och var vår bästa spelare igår.

Noterat:

  • Mata traditionsenligt utbytt i andra halvlek. Inget nytt där.
  • Ingen Lindelöf med varken från start eller på bänken. Enligt något slags allmängiltigt fenomen borde detta göra mig upprörd, enbart baserat på faktumet att jag är svensk. Newsflash: det gör det inte.
  • Lukaku står för ännu en assist. Vad ska man säga? Tycker även Lukaku gör en helt okej match, och han gör faktiskt det mesta utom mål. Vilket han såklart kritiseras för från vissa håll. Kan å ena sidan förstå kritiken, att vi köpte Lukaku för att vara den främste målskytten och nu är han väl inte riktigt det. Å andra sidan är det kul att se den här lite oväntade kvaliteten hos honom, att spela fram andra och leverera segrar utan att själv göra målen.

Nu går vi vidare. Yeovil på fredag, FA-cupen. (Väck mig när Sànchez är klar..)