Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Huddersfield som vanligt.

Jaha, då var det Huddersfield..igen. Börjar bli lite av en trist tradition att möta dem faktiskt. Tredje gången på fyra månader liksom. Bortsett från detta tror och hoppas jag att vi har en bra kväll att vänta. FA-cupen är alltid kul, och min personliga favorit av de större turneringarna. Känslan är väl att FA-cupen väger tyngre i England än den gör för svenska fans, men för mig har de FA-cupfinaler vi spelat alltid varit en av årets fotbollsmässiga höjdpunkter. Så ja, FA-cupen är viktig, men om vi går tillbaka och pratar lite om det vi skrev om redan inför Yeovil-matchen om hur våra (läs: Mourinhos) prioriteringar ser ur eller bör se ut måste vi se det ur ett större perspektiv. En potentiell FA-cupseger är inget som räddar den här säsongen, det kan vi nog alla vara överens om. Skulle någon sagt inför säsongen att vi kommer vinna FA-cupen och sluta fyra i ligan hade ingen köpt det, det är helt enkelt inte bra nog.
Men vårt utgångsläge är faktiskt inte dåligt. Faktum kvarstår att vi är tvåa i ligan (där en titel förvisso är körd) samtidigt som vi har goda (-ish) chanser att vinna FA-cupen och dessutom är kvar i Champions League. Det är en godkänd situation på pappret, anledningen till den totala deppen de sista två veckorna beror, åtminstone för mig, på två saker. Dels att vi efter den hype som var kring värvningen av Alexis gjorde två så dåliga insatser mot Tottenham och nu Newcastle senast, och dels på grund av den totala bristen på.. Ja, vad ska man kalla det? Inspiration? Röd tråd? Mening? Supportrar har i lite olika forum pekat ut avsaknaden av spelidé (kring anfallsspelet förutsätter jag nu) som anledningen till dessa dåliga prestationer, och det tycker jag är en bra summering. Eller kanske, avsaknaden av en spelidé vår trupp faktiskt kan genomföra. Vi har alla sett Mourinhos lag genom åren, vi vet hur exempelvis Chelsea spelade under José, hur deras matcher såg ut och hur man där lyckades med ett effektivt anfallsspel ur en relativt defensiv laguppställning och extremt defensiv taktik. Jag vet inte hur mycket det påverkar oss idag men jag vill någonstans tro att det är omöjligt att implementera en sådan idé i en klubb som United, som har något helt annat i sitt DNA. Kanske är det bara en uppgiven supporters förhoppning, men det mesta tyder på att vi just nu gör någonting fel, och en liten del av mig gläds åt att det tråkiga defensiva skräpet inte funkar för oss. Se det som ett friskhetstecken i den sjuka värld som toppfotbollen blivit. (Domedagsprofeten har talat, nu: Huddersfield)
Matchen idag kunde vara ett ypperligt tillfälle att vila spelare med tanke på kommande vecka då vi har extremt viktiga möten med först Sevilla och senare Chelsea, men jag tror ändå vi får se en stark laguppställning idag. Som sagt, i England är FA-cupen viktig, och Mourinho vet det. Enda nyheten kring laget är att Pogba inte finns med i truppen, den officiella anledningen till detta är ”sjukdom.” Vi kan välja att godta den förklaringen om vi så önskar.. Herrera och Rashford är borta sedan tidigare, detta gäller också givetvis Zlatan och Fellaini. Zlatan ryktas dock kunna vara tillbaka i slutet av månaden, det är ju alltid något. För övrigt rapporteras Bailly kunna vara tillbaka idag, helt i rätt tid känns det som.. Hudderfield har en del skador på viktiga spelare, men utöver det behöver vi inte prata om dem. Ni känner dem ganska väl vid det här laget..
Mot Huddersfield, och party like it’s 1999!