Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United VAR mest effektivt

Embed from Getty Images
Hade det varit ombytta roller hade vi varit förtvivlade. Huddersfield var ju överlägset United stora delar av matchen, men United var för en gångs oerhört effektiva när tillfällen gavs.
Vi fick ingen superföreställning, men vi fick det vi alltid vill ha: En Unitedvinst.
Och nu laddar vi för Champions League igen. Det kan man aldrig ladda för mycket inför.
Kvällens clou:

  • Romelu Lukaku har fått och får mycket kritik för sina insatser i Unitedtröjan. Även här har han fått en släng av sleven. Men i dag var belgaren effektiv värre. Vid båda målen – Uniteds enda avslut på mål förresten – fanns han med i uppbyggnaden av anfallen och han var både snabb, stark och skicklig i lägena. 21 mål, varav 6 på 8 matcher i år, kan man inte skoja bort. En liten Zlatansäsong från i fjol från Lukakus sida. 2018 har börjat riktigt bra för vår beständiga spjutspets.

Yey!

  • 22 nollor under säsongen är icke att förakta. I kväll hade hemmalaget inga superlägen utan de flesta avslut hamnade rakt i famnen på vikarierande Romero, och Chris Smalling klarade sig undan ytterligare en märklig situation (handsen), men faktum kvarstår ändå att United höll nollan ytterligare en gång. Man kan liksom inte göra mer försvarsmässigt, oavsett motstånd.

Jovars:

  • Chris Smalling och VNL inledde och fortsatte första halvlek lika skakigt som man förväntat sig. Men trots att Huddersfield fortsatte att äga matchen även under halvlek så kom inga riktiga superlägen och våra mittbackar lyckades även med en hel del viktiga brytningar och fina läsningar av spelet.

Frågetecken:

  • Alexis Sanchez inkasserade ytterligare en poäng i kväll, via sin assist till Lukakus andra, och han var åter riktigt viktig i offensiven. Men chilenaren får sällan chansen att gång på gång utmana, imponera och ställa till det i offensiven eftersom det ytterligare en gång saknades någon – i alla fall för en lekmans ögon – struktur i anfallsspelet. Var det meningen att Huddersfield – HUDDERSFIELD?! – skulle äga matchen nästan totalt? Låg omställningar helt i Mourinhos planer? Var han beredd att spela så högt eller hoppades han bara att ett gäng enmansföretag på planen skulle ro affären i hamn?
  • Luke Shaw hade enorma problem på sin kant – igen. Och kom inte alls med i offensiven. Jag tror att det helt enkelt handlar om matchande, eller icke-matchandet för hans del. Shaw känns som en spelare som behöver hållas igång.

Sist:

  • Champions League-spelet fanns garanterat med i Mourinhos tankar i och med laguttagningen. Bailly är tydligen tillbaka i full träning och fick värdefulla sekunder i dag … Räkna i alla fall med att Martial, Pogba, DDG och Valencia är tillbaka i startelvan mot Sevilla.
  • Alltså, den här videogranskningen som fanns med i kvällens match ser ju löjeväckande ut. Den ska användas när det finns risk för “klara och tydliga” fel, men den som lyckades hitta det i och med Juan Matas 2-0-mål får svårt att övertyga mig.
  • Med tanke på allt snack kring förhållandet mellan Pogba och Mourinho den seanste veckan var det ju märkligt att inte se fransmannen i startelvan eller ens i truppen överhuvudtaget. Kan sjukdomen vara “sjukdom”? Ska vi vara så konspirationsnyfikna? Ingen rök utan eld heter det ju, samtidigt som vi får vara medvetna om att det minsann verkligen kan vara precis så när vi snackar engelska medier.