Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The Return of the Gåshud

http://gty.im/921612298
Som ni vet gör ju inte bloggen Europa League – egentligen. Vi valde trots detta faktum att gå ur vår comfort zone och motvilligt plita ner några rader under resan mot Friends förra säsongen. Bara för att bryta mot våra egna principer och tillfälligt skaffa oss nya.
För det är ju självklart att United ska spela i Champions League, trots att namnet antyder att vi inte ska göra det när vi inte vinner ligan. Det är på den här nivån vi ska befinna oss, oavsett om det är en transition period eller inte.
Sevilla, däremot, ska som bekant spela i Europa League. Alltid. Så det är dom som är the odd man out här och ska således avfärdas så snabbt som möjligt. Och det borde egentligen vara några issues eftersom United, trots allt, är ett bättre lag på så många sätt.
Eric Bailly är äntligen tillbaka, men jag tvivlar på att de sekunder han fick i helgen räcker till en startplats. Å andra sidan har Mourinho tidigare haft en förkärlek för att kasta tillbaka spelare rakt in i lejonets kula tidigare, så ingenting ska uteslutas.
Annars känns elvan hyfsat självklar med tanke på att United börjar i Spanien och tänker gå all Mourinho.

DDG

Valencia – Lindelöf– Smalling – Young

Matic – Pogba

Mata – Lingard – Sanchez

Lukaku

Självklar?
Nej, kanske inte. Men den här blir den.
Är vi då nöjda med kryss, 0-0 och stängda dörrar och en återhållsam insats? Tja, pragmatism är Mourinhos specialitet och i Europa är det inte mycket att gnälla på, speciellt inte på bortaplan. Det är nog väldigt få som förväntar sig en 3-3- eller 5-5-tillställning. Men det vore lite coolt att bli överraskad.
Oavsett vilket så hoppas jag gåshuden kommer tillbaka runt 20.43 i kväll.
Eller, jag vet att den gör det.