Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Well, hello Sevilla.

Alltså, seriöst.. vad hände här? Van Gaal ringde och ville ha sin match tillbaka, typ. Detta var ingen Mourinho-match, det var en Lollo Van Gaal-uppvisning. Statiskt passningsspel, oklar spelidé och David De Gea som enda ljuspunkt. Absolut inte det sämsta vi sett av United den här säsongen, men helt nöjda är vi inte va?
Men ja, här är vi nu. Tillbaka i Champions League på riktigt. Jag kan bli lite irriterad på hur det pratats om den här matchen sedan igår. Lite som att ”okej, det var ingen jättebra match men vi fick ett bra resultat” HUR är 0-0 ett bra resultat? Jag kan förvisso förstå känslan av lättnad kring att spela oavgjort borta mot Sevilla, särskilt sett ur ett perspektiv där vi trots allt är United post Fergie och allt det där, men 0-0 är inte ett bra resultat. Det är inget dåligt resultat heller, såklart. Men jag ogillar den generella nöjdheten som verkar råda så fort vi inte förlorar (mot tuffare motstånd menar jag nu) Dels för att det är en direkt kränkande tanke att vi då reduceras till en klubb som ska vara nöjd bara vi inte förlorar, och dels (FRÄMST) för att 0-0 borta i första mötet INTE är ett bra resultat. Punkt. 1-1 hade varit ett bra resultat. 0-1 definitivt. Och för United anno 2012 och tidigare hade kanske 0-0 varit okej för då visste vi att vilken motståndare som helst skulle få ett helvete på Old Trafford, men nu är läget annorlunda. Resultatet igår lägger en massiv press på oss inför nästa möte, och från vad vi såg igår är risken ganska stor att om de gör ett enda mål på oss är det kört. Det är i alla fall vad vi har att förvänta oss, med gårdagen som underlag då vi just nu inte gör de där ”lätta” målen som vi så enkelt trillade in i början av säsongen, och delar av förra, faktiskt (Jag kallar det Mourinho-effekten, kanske inte helt befogat men there you are..)
Om vi börjar med det positiva. Inte så svårt för den listan är inte lång, men David DeGea. Han är så fantastiskt briljant den pågen! Det är ju givetvis ingen nyhet för någon, men jag slutar liksom aldrig förvånas eller imponeras över hur otroligt före sin tid han är i teknik och koordination. Som gammal målvaktstränare och analytisk fotbollsdåre överlag kan jag inte alltid hålla mig från att nörda in på de målvaktstekniska detaljerna, och Dave är ett jäkla mästerverk att studera. (Och tur är väl det med tanke på hans roll som Smallings evige borgenär..)
Vi behöver ju såklart också prata om gårdagens startelva. Inte helt logisk va? Den stora snackisen där var ju att Pogbas namn lyste med sin frånvaro. Självklart köper vi det om han skulle vara sjuk, vilket var den officiella anledningen senast, eller skadad eller något annat. Det mest förvånande var att se hans namn bland avbytarna, och eftersom Herrera inte höll kom han ju in relativt snabbt ändå. Drar slutsatsen att han varken var sjuk eller skadad, det är något annat som pågår där. Sen är det kanske meningslöst att spekulera, men jag känner att vi måste göra en sak klar: vi vet inte varför eller ens om det ligger någon liten konflikt och skaver mellan Pogba och José, men jag vet åtminstone vem av dem jag vill ha i United många år framöver, och vem jag ser som en kortsiktig lösning. Vi ska inte dra alltför stora växlar av det här, men ni förstår poängen.
Hade i samma veva kunnat ta tillfället att diskutera vad det är som pågår med Luke Shaw, men jag orkar fan inte. Är riktigt trött på att en spelare som kan (eller hade kunnat om Mourinho bara fick huvudet ur sin egen röv) bli en fantastisk försvarare för United totalt kastas bort. För det är precis det som händer, Mourinho pissar bort hur mycket talang som helst i att åsidosätta en av våra (i mitt tycke) bästa spelare. Är ett massivt Shaw-fan själv och lider lite extra på grund av det. Det har varit mycket kring Shaw sedan han kom till klubben. Långa perioder av skador och kanske inte i helt rätt fysisk form alltid, men nu ser jag helt ärligt inte problemet? SÅ bra är fan inte Ashley Young.. Se, nu pratade jag om det fast jag inte skulle. Blir bara så provocerad av hela grejen.
Sen var det ju skittrist med skadan på Herrera. Tråkigt för honom först och främst, men också väldigt olägligt för oss. Vi har en riktigt tuff månad att vänta och trots att Herrera personligen inte har någon jättesäsong att skryta med kan hans erfarenhet vara viktig att ha just nu, särskilt jämte en ung och oerfaren McTominay. Ser honom även som ett alternativ för att kunna ge Matic lite välbehövlig vila.
Sen vill jag egentligen också snacka lite om Alexis (som var ganska anonym igår, kanske inte helt och hållet hans eget fel men så var det i alla fall) och hans roll i laget, men tänker att vi tar det inför Chelsea på söndag.
Är inte helt nöjd, som ni märker. Lite smågrejer som skaver, där vårt anfallsspel och spelidé framåt (eller snarare brist på sådan) är den största och värsta. Planerar att återkomma även till det inför Chelsea-matchen, ni får hålla tillgodo med Muss-bloggens ambivalenta moder under tiden ;)
Nu blickar vi framåt. Det är härligt att vara tillbaka i Champions League och det ska vi njuta av, men om ni liksom jag känner att den fotbollsmässiga tillvaron trots detta är lite otillfredställande, tänk då på att det finns Liverpoolfans som fortfarande tror de har chans på ligan.
Aufwiederhören.