Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

U19 mot semifinal; Uppdaterat skadeläge; Sex ut – fem in?

Landslagsuppehållet är (äntligen) över och spelarna börjar nu förbereda sig för helgens matcher med respektive klubblag. För United-spelarnas del har det totalt sett varit ett relativt lyckat uppehåll, bortsett från ett par mindre gynnsamma företeelser. Mer om detta kan ni läsa här i vår artikel från igår!

Ny info om skadeläget och Phil Jones har pratat om Zlatan. Mourinho sägs vilja plocka in fem nya spelare och Uniteds ungdomar siktar på semifinal i USA.

”United kommer sakna Zlatan”

Zlatan kommer bli saknad i klubben, åtminstone om man frågar Phil Jones.

”Zlatan har varit fantastisk. Han är en av de bästa karaktärerna jag spelat med. Vi kommer att sakna honom”, säger 26-åringen till United.no.

”Han hade en väldigt bra säsong förra året och gjorde massor med mål för oss. Han var inte bara viktig på planen, utan även en viktig person i omklädningsrummet. Jag önskar honom lycka till, han har haft en fantastisk karriär”, avslutar Jones.

Embed from Getty Images

Uppdaterat skadeläge

Uniteds vänsterback Ashley Young skadade knät under Englands 1-1-match mot Italien under tisdagskvällen. Under dagen har det dock kommit lugnande besked. Young skall vara positiv till spel i söndagens match mot Swansea, men får nog räknas som något osäker inför matchen.

Embed from Getty Images

I övrigt skall Sergio Romero och Scott McTominay, som skadade sig under landslagsuppehållet, vara osäkra till spel i matchen.  Daley Blind och Phil Jones tycks missa, dock skall den sistnämnda vara tillbaka i träning och kan möjligtvis delta. Ander Herrera och Marouane Fellaini skall vara spelklara båda två.

Artikeln från Manchester Evening News kan ni läsa här!

Sex ut – fem in?

Manchester Evening News (MEN) kom under dagen ut med en ”exklusiv” artikel gällande Mourinhos och klubbens transferplaner för sommaren. Enligt tidningen är det sannolikt att Fellaini, Shaw, Darmian och Blind alla lämnar medan det redan är bekräftat att Carrick lägger skorna på hyllan. Målvakten Sam Johnstone förväntas också lämna klubben, samtidigt som det finns en osäkerhet kring Andreas Pereira som trotsade Mourinhos önskan i somras och valde att lämna klubben på lån (för Valencia).

För att få in nytt blod till mittfältet nämner MEN Napolis Jorginho och Shaktar Donetsks Fred som två heta alternativ. Som ett mittbacks-alternativ nämns Tottengams Toby Alderweireld, som kan komma att säljas i sommar på grund av sin kontraktssituation.

Enligt tidningen skall Juventus vänsterback Alex Sandro vara Mourinhos förstaval att ersätta Luke Shaw, medan man även sägs titta närmre på Tottenhams Danny Rose och Celtics 20-åring Kieran Tierney. Till höger i backlinjen skall Hector Bellerins representanter hävdat att United hört sig för om Arsenal-spelaren. Då Valenica (33 år) inte blir yngre behövs det snart en ersättare till ecuadorianen.

Ungdomslag mot semifinal

Manchester Uniteds U19-lag spelar inatt (kl 00.00 svensk tid) om en semifinal i Dallas Cup i USA. Motståndet står Higashi Fukuoka från Japan för. Vi önskar laget ett stort lycka till, som kvalificerar sig vid en vinst!

Ett sista farväl

Zlatan Ibrahimovic har under dagen varit på Uniteds träningsanläggning Carrington och sagt hej då till sina nu före detta lagkamrater.

Vi avslutar dagens nyhetsartikel med Eric Baillys video från Instagram, som anspelar på ett tidigare skämt mellan de två vännerna!

https://twitter.com/utdxtra/status/979027456488361985