Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inget straff för spottande Herrera; halvtidsdiskussionen i omklädningsrummet

Manchester United vann i helgen mot Manchester city. Det vet ni förstås men det är en sak som är bra att påpeka igen. I dagens nyhetssvep har vi fortfarande lite efterspel från den matchen att behandla.

Dessutom lite Marouane Fellaini, juniornytt, domarval och spelschemats dag.

Inget straff för Herrera

När Ander Herrera lämnade planen inför halvtidsvilan i lördags fångades han på bild när han spottade på Manchester citys klubbmärke.

Huruvida detta är ett regelbrott kan diskuteras. Beteendet är ”respektlöst och omoget” säger citykällor till Telegraph. Herrera förnekar dock att han agerade medvetet.

”Ander har sett foto av incidenten och känner sig skamsen av varje påstående att han skulle ha agerat medvetet. Det var en ren olyckshändelse, utan något uppsåt alls,” säger en talesperson för United.

Att Herrera säger att det var en olyckshändelse är tillräckligt för att han ska slippa straff. Motsatsen går helt enkelt inte att bevisa.

Däremot kommer Manchester city att straffas. De dåliga förlorarna kunde inte sköta sig i andra halvlek och drog på sig sex varningar på en halvtimme. Det ger 25 000 pund i böter.

Vad sades i halvtid?

United kom i lördags ut som ett helt nytt lag inför den andra halvleken. Vad sades egentligen under pausen? Tja, det verkar inte ha handlat så värst mycket om taktik, istället handlade diskussionen om att slippas skämmas.

”cityfansen skriker ’olé’ och de skämmer ut oss,” ska Ashley Young ha sagt. ”Ska vi ta det? Kom ihåg ert ansvar till fansen och klubbmärket. Visa lite stolthet och slåss för varandra.”

José Mourinho ska ha sagt till spelarna att de skulle se ut som clowner om de tillät city säkra titeln. Michael Carrick ska också ha pratat, liksom flera andra spelare.

”Givetvis grabbarna med mest erfarenhet, Ash, Mike var i omklädningsrummet, de har kraft i sina ord,” säger Ander Herrera.

”Men alla pratade. Vi pratade inte så mycket om taktik, bara om vår stolthet. Jag tyckte synd om [fansen] i första halvlek, för det skulle vara en tuff dag för dem. Men det här är Manchester United och ingen ska underskatta det.”

Mourinho om Pogba

På presskonferensen efter lördagens match sparades två frågor till måndagstidningarna.

”Vilket embargo?” undrade José Mourinho. ”Paul [Pogba]-historien var under embargo, så vilket embargo? Det finns inget embargo, kom igen!”

Det Mourinho syftar på är att Pep Guardiolas ord om Pogba i fredags egentligen var under embargo till sent på fredagskvällen. De kommentarerna läckte emellertid ut tidigare än planerat.

”Om jag säger något dumt kommer det garanterat ut!”

Hej gamla vän, är du förvånad att Pep sa det här? Sånt här brukar hållas bakom kulisserna.

”Nej. Jag tänker inte ens på det. Vi vet att Paul… Guardiola, Mino [Raiola], relationen är inte den bästa. Det är vanligt att de ibland kommer med en kontakt på varandra.

”Jag oroade mig inte för det. Jag var inte upprörd. Jag pratade inte med Paul om det. Jag ringde inte till Mino för att fråga. Jag var bara fokuserad på matchen. Och jag tror att det var samma för Paul, för att spela som han gjorde är bara möjligt om han är fokuserad på matchen.”

Är det verkligen Guardiolas sak att prata om Pogba?

”Jag gör också misstag. Inget problem.”

Fellaini skadad

Marouane Fellaini var inte med i matchtruppen i lördags. Nu rapporteras det från Belgien att Fellaini återigen har skadeproblem. Förhoppningen ska dock vara att han kan vara tillbaka i träning inom några dagar.

På tal om Fellaini så har han de senaste dagarna kopplats samman med Liverpool. Det förefaller vara rent påhitt. Då är nog Monaco och PSG hetare spår.

Återstår att se var Fellaini spelar fotboll nästa säsong. För varje dag som går minskar dock chansen att han ska bli kvar i United.

Tierney dömer på söndag

Det blir Paul Tierney som dömer Uniteds match mot West Brom på söndag. Richard West och Andy Garratt är assisterande domare och Mike Dean är fjärdedomare.

Tierney har bara gjort en enda Unitedmatch tidigare. Det var 4-0-segern mot Yeovil i FA-cupen i januari.

West Brom har haft Tierney vid åtta tillfällen (0-4-4). Den här säsongen har han dömt deras 1-0-förlust borta mot Watford samt deras 0-0-matcher mot Liverpool (b) och West Ham (h).

Scott dömer på onsdag nästa vecka

Efter matchen mot West Brom ska United den 18 april spela mot Bournemouth borta. Då blir Graham Scott domare. De assisterande domarna heter Constantine Hatzidakis och Harry Lennard. Som fjärdedomare får vi Andre Marriner.

Scott har gjort två Unitedmatcher, senast mot just Bournemouth, i 1-0-segern i december. Han dömde även 4-1-segern mot Burton i ligacupen i september.

Bournemouth har haft Scott tolv gånger (6-3-3), senast då de vann mot West Brom i mars.

Juniormatch framflyttad en timme

På lördag är det tänkt att Uniteds juniorer ska säkra segern i den norra gruppen, i hemmamatchen mot Manchester city (om inte city tappar poäng mot Blackburn imorgon, då är det klart redan då). Den matchen har nu flyttats fram en timme och kommer att sparka igång 13.00. Dessutom är det nu klart att matchen kommer att spelas på Leigh Sports Village (där Uniteds reserver vanligen spelar sina hemmamatcher).

Spelschemats dag

Torsdagen den 14 juni klockan 10.00 kommer spelschemat för Premier League-säsongen 2018/19 att släppas.