Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Urladdning och uppladdning.

Ogillar starkt när det urvattnade uttrycket “en dag på jobbet” används för att beskriva fotbollsmatcher, så jag ska försöka undvika det, men det var lite så gårdagen kändes. Och efter besvikelsen mot West Brom senast var det nog faktiskt precis vad vi behövde. En match där alla inblandade bara går in och gör sitt jäkla jobb. Att påstå att det var 90 underhållande minuter vore verkligen att ta i, men det var helt klart en godkänd och generellt stabil insats. Jag hade gärna sett att vi verkligen gick för fler mål i andra halvlek, mest för att riktigt skaka av oss förra förlusten och samtidigt peppa upp oss ordentligt inför lördag. Sen är det såklart klokt att inte gå ut och bränna allt krut med en tvåmålsledning i andra halvlek mot Bournemouth såhär tre dagar innan en FA-cupsemi, och jag tycker ändå vi kan vara nöjda med matchen som helhet.
Kan inte bestämma mig om största glädjeämnet när startelvan släpptes var att se Shaws namn där, eller att Martial, Rashford och Lingard för en gångs skull fick starta tillsammans. Shaw gjorde en genomgående bra match, och de brister han uppvisar i sista tredjedelen skulle säkerligen bli bättre med kontinuerlig speltid. Tror dock som sagt att det tyvärr är dags att sluta hoppas på det. Deprimerande av många anledningar, och jag tror det vi ser av Shaw just nu kommer vara bland det sista. Å andra sidan fick vi se speedtrion från start! Och det är sannerligen inte ofta. Vilket är synd, för jag fullkomligt älskar att se dem tillsammans, i synnerhet mot motståndare som Bournemouth. Sen hade kanske inte Martial sin bästa dag, men det räckte och vi fick väl ändå se ungefär det vi förväntade oss av dem.
Bäst på plan för mig var utan tvekan Herrera. Fullt medveten om viss risk för favorisering här för Muss-bloggen (okej, jag..) älskar Herrera. Hur kan man göra annat? Han var fantastisk matchen igenom. Defensivt i situationer där bland annat Darmian inte räckte till, och offensivt mest tydligt vid 1-0-målet. Jag hoppas att Mourinho valde att byta ut honom kan vara en liten hint om att han eventuellt startar på lördag, då vi nog kommer få se en annan mittfältsformation än den vi såg igår. Detsamma gäller givetvis Pogba, som också säkerligen ses från start på lördag mot Spurs.
Det var ett tight race mellan Lukaku, Pogba och Herrera när matchens bästa spelare skulle utses. Det blev Pogba till slut. Själv tyckte jag Herrera var given men såg flera som tyckte Lukaku varit bäst. Och på tal om Lukaku.. Han går mot en fantastisk säsong målmässigt och igår gjorde han sitt 27:e mål för säsongen 17/18. Samtidigt som kritiken som funnits mot honom inte varit helt obefogad är jag glad att han håller på att tysta de rösterna nu. Lukaku var för mig inte drömvärvningen när han kom, men om han kan uppnå 30-ish mål sin första säsong som Unitedspelare borde ingen kunna klaga längre. Och målet igår var fantastiskt. Båda målen, faktiskt. Herreras passning och Lingards assist till Smalling som kom glidande (något positivt ska väl komma ur att han alltid ligger fel i positionsspelet..) och Pogbas förarbete till Lukakus eleganta avslut var ren klass, och värmer vilket Unitedhjärta som helst.
Och ja, det är svårt att inte redan börja spana framåt mot lördagens drabbning. Som den FA-cupnörd man är. Tyvärr har jag inga större förväntningar på underhållningen, och detta är väl faktiskt en av få gånger man känner så. Vi behöver en titel den här säsongen. Vi behöver vinna FA-cupen. Och helt ärligt tror jag vi har stor chans att göra det. Det kommer inte bli vackert och det kommer absolut inte bli underhållande, jag tror på en extra tät och tillknäppt prestation från Uniteds sida, i äkta Mourinho-anda. Men jag tror och hoppas vi tar oss vidare, det finns ju liksom inget annat nu när allting blev som det blev.
Så på återhörande och allt det där. Och på lördag vet ni vad som gäller: Party like it’s 99!