Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 16

Embed from Getty Images

Det är måndag, det är lånekoll. Efter lite dystrare tongångar de senaste veckorna noterar vi nu fall framåt för andra än målvakterna. Andreas Pereira är tillbaka, om än på en för säsongen ovan position. 

Dean Henderson, Shrewsbury

Fick sina sedvanliga 90 minuter då Shrewsbury kryssade, 1-1, hemma mot Bury. I veckan togs Henderson, som ryktas vara på väg bort från United, ut i årets lag i League One. Shrewsbury får, om Blackburn inte brakar ihop fullständigt de sista tre omgångarna, kvala för att ta sig upp i The Championship.

Embed from Getty Images

Regan Poole, Northampton

Ställdes för andra matchen i rad utanför Northamptons matchtrupp. Då kom också andra raka segern. Plymouth besegrades med 2-0 hemma, vilket ger Northampton en strimma hopp om förnyat kontrakt. Med två matcher kvar är det två poäng upp till Oldham som dock spelat en match mindre. Poole missade förra veckans match på grund av förkylning. Vad som stoppade honom nu är mer oklart.

Sam Johnstone, Aston Villa

Höll, som brukligt, nollan när Aston Villa besegrade Ipswich borta med klara 4-0. Nollan var Johnstones tredje raka och på sju matcher har 25-åringen släppt in blott två mål. Aston Villa ser ut att förlänga säsongen med kval till Premier League. Johnstone ryktas, precis som Henderson, bort från United i sommar. Det skulle i sig vara ett mer naturligt tapp än fallet Henderson.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Tuanzebe fanns inte med i matchtruppen mot Ipswich och dras fortsatt med en vristskada. Positiva nyheter kom dock under veckan (i alla fall väljer vi att se det så), då José Mourinho indikerade att unga spelare i truppen kommer att få chansen att utvecklas. Tuanzebe torde vara en av dem han syftar på.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Huruvida Timothy Fosu-Mensah är en av spelarna Mourinho syftar på här ovanför är något oklart. Klart är dock att han inte står högt i kurs hos Roy Hodgson för tillfället. För andra matchen i rad stod holländaren utanför truppen. Hur det gick? 0-0 i en riktig huggsexa mot Watford. Crystal Palace har sex poäng ner till Southampton under strecket (som har en match mindre spelad) och får anses ha goda chanser att kirra kontraktet.

Matthew Willock, St Johnstone

Fick starta i bortamötet med Dundee FC. Väl där blev det förlust med 2-1 för St Johnstone. Willock blev varnad i 59:e minuten och bytte ut en kvart senare.

Andreas Pereira, Valencia

Dubbla matcher för Valencia i veckan. I onsdags föll man med 2-1 hemma mot Getafe i vad som var en riktig plattmatch. Pereira fanns med från start som högerytter och byttes ut efter 61 minuter. I lördags blev det åter ett poängtapp mot ett mittenlag när man fick 1-1 mot Celta de Vigo. Det positiva? Pereira fick spela hela matchen, även denna gång som högerytter.

Embed from Getty Images

James Wilson, Sheffield United

Efter två missade matcher fanns James Wilson med på bänken när Sheffield United gästade Birmingham. Hemmalaget var ofina nog att vinna med 2-1 och Wilson fick nöja sig med ett nio minuter långt inhopp då han ersatte Clayton Donaldson i anfallet.

Charlie Scott, Hamilton Academical

Vi noterar ett fall framåt för Charlie Scott. Efter att ha sett de sex senaste matcherna från läktaren fanns han med på bänken när Hamilton gästade Partick Thistle. Något inhopp blev det dock inte och Hamilton fortsätter att balansera på nedflyttningsstrecket i skotska ligan.