Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Au revoir, Arsene ! And btw, we still don’t like you

Embed from Getty Images
Så var det alltså dags.
Om några timmar är det sista gången Arséne Wenger besöker Old Trafford i form av hatad Arsenaltränare. För hatad är han fortfarande, även om hatet de senaste decenniet mer handlat om att kick a man who is already down än att avsky en motståndarmanager som faktiskt haft kapaciteten att hota och betvinga United.
Det var länge sen Wenger och Ferguson knöt mer vänskapliga band än de haft tidigare, och det beror förstås till stor del på att Arsenal och Arséne tappade förmågan att slåss om ligatitlarna. Därför är det lätt att säga att det vore en fin gest om fransosen till och med hyllades på Old Trafford i morgon, med tanke på vad han betytt för rivaliteten i Premier League i allmänhet och rivaliteten med United i synnerhet.
Men så långt ska vi inte behöva sträcka oss. På samma sätt som det är ovärdigt när spelare (senast Salah) inte jublar när de gör mål mot tidigare klubbar är det ovärdigt att hylla en motståndartränare bara för att han sparkats slash avgått. Vi gillade inte Wenger då, så vi gillar inte Wenger nu heller. Han var odräglig, otrevlig och synnerligen lätt att ogilla. Då spelar det ingen roll att han flirtar lite med fansen inför matchen och hintar om att han faktiskt kan mötas av hyllningar: “I don’t know what kind of reception I will get but there have been some great battles in 22 years and if I get a good reception I will take it.”
Fast vi kan väl i smyg tacka honom för att han “gav” oss både RvP och (förhoppningsvis förtjänar det tacksamhet så det räcker) Sanchez innan han rider ut i skymningen.
För Uniteds del handlar det både om att säkra andraplatsen och att hålla igång spelarna några veckor till, tills säsongens clou nås på Wembley om några veckor. Spelare ska vilja visa styrka och pondus nog för att hålla konkurrenterna om startpositioner till Wembley på tårna. Och med tanke på att det dröjer till fredag kväll innan nästa fajt finns det ingen som helst anledning för Mourinho att spara på något krut.
In med finalelvan. Låt Sanchez, Lukaku och Pogba mosa grodätaren. Låt dom ge honom ett avsked han aldrig glömmer, i paritet med 8-2 och 6-1.
Tack på förhand.