Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Not so Bright.

Ja, jag vet inte riktigt vad man ska säga. Besvikelse, igen. Absolut ingen rolig match att se, och definitivt inte mycket roligare att skriva om kan jag lova er.. Ibland är det bra att vänta någon dag med att skriva (ni vet ju hur det brukar blir när vi bloggar i affekt..) för att få ett sakligt perspektiv och hinna tänka efter ordentligt. Men känslan idag nu när jag sitter här och tänker på matchen är precis den jag hade när jag stängde av tv:n i fredags. Besviken och frustrerad.
Fick en dålig vibe direkt när jag såg startelvan, och det känns särskilt rimligt såhär i efterhand i kombination med Mourinhos uttalanden om att ge spelare matchtid med hänsyn av kommande fotbolls-VM. Jag tycker all kritik han fått för laguttagningen de senaste två dygnen är helt rimlig för det var varken den bästa startelvan vi kunde haft eller den startelva vi borde haft. Det kanske inte är uttalat från Mourinho men det blir så tydligt att han vill visa upp spelare för framtida försäljning, och det är SÅ JÄVLA respektlöst. Fine om han tycker han gjort sitt genom att säkra topp tre eller fyra, men att gambla med andraplatsen för business fan inte okej någonstans. Det är exakt detta jag avskyr med Mourinho, antingen förstår han inte hur det går till i United, eller så bryr han sig bara inte.
Sen är det inte bara svagheter hos Mourinho som bidrar till den här typen av skräpiga insatser. Givetvis. Det återkommande temat i mina inlägg (känns som det är det enda jag skriver om här denna säsongen..) för United 17/18 är att vi även saknar rätt ledarskap på planen. Den enda som faktiskt kan sägas vara den som gjorde en godkänd match var (i vanlig ordning) De Gea. Det är återigen han som visar.. ja, vad det nu är vi har sådan akut brist på. Vilja? Lagmoral? Den där svårdefinierade elden som jag i mitt huvud förknippar med Roy Keane som står skalle mot skalle med Viera, Fergie som ryter till och kallar Newcastle ”wee club” och Rafael som så ikoniskt går upp ansikte mot ansikte och låter post-United Carlos Tevez veta vad vi tycker om honom.
Jag menar, uppenbarligen finns det styrka, talang och en helvetes massa kapacitet i vår trupp. Det tror jag inte någon av oss tvivlar på. Vi vet vad spelare som Pogba, Mata och Martial kan göra på en bra dag, vilken enorm framtid Rashford kan få och den yttersta klass vår fantastiske keeper håller. Och vi har visat det flera gånger om den här säsongen genom att slå alla lagen som ligger topp sex.. varav ett par av dem nu inom de senaste veckorna. Så varför har vi samtidigt förlorat mot säsongens alla nykomlingar? Vad är det som gör att vi inte lyckas identifiera och attackera svagheterna hos de motståndare som det borde vara allra enklast att göra det emot? Jag har inte svaret, och jag vet inte vem som har det heller. Men jag vet att det fanns en tid då det alltid hände något med United efter ett bottennapp. Då det alltid kom en reaktion på förlusten och en lärdom av misstagen.
Därför gör det extra ont att skriva detta när mannen som så länge stod för lärdomarna nu ligger och kämpar för sitt liv efter vad som uppges varit en kraftig hjärnblödning. Det senaste media rapporterat är att vår Fergie ligger nedsövd efter en operation som sägs ha gått bra, men kommer kräva intensivvård ett tag framöver för att återhämta sig på bästa sätt. En fruktansvärd chock för oss alla, och tankarna går såklart längre än till nära och kära när något så overkligt drabbar en så legendarisk och älskad person. Man kan bara hoppas på det bästa, och om jag någonsin önskat lite Fergie-time så är det nu. Kämpa boss <3