Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Slutet är nära.

Som det heter. Säsongens sista ligamatch idag. Känns för en gångs skull ganska lugnt och avslappnat. Är inte jättebrydd om varken resultat, laguppställning eller prestation idag. City har sedan länge säkrat ligan, kul för dem, och vi sitter säkert på andraplatsen oavsett vårt eller någon annans resultat idag. Vilka som landar på tredje-, fjärde- och därmed även femteplatsen är fortfarande inte avgjort dock, och även om det egentligen spelar väldigt liten roll för oss så skulle jag personligen gärna se Brighton sparka ner Liverpool på femteplatsen, under förutsättning att Chelsea också slår Newcastle. (Ja, ni kan kalla mig småsint. Detta är vad fem titellösa år har reducerat mig till..) Därmed inte sagt att det är oviktigt att vi gör en bra match och vinner idag. Även om det inte påverkar tabellplaceringen alls så sitter det alltid tusentals supportrar på läktaren, både lokala och långväga, som förtjänar att se en bra match och ett fint avslut på vad jag tror har varit en viktig säsong i vår utveckling.
Drömmen vore såklart att få se lite nya, unga ansikten idag. Mourinho har bestämt avfärdat den önskan, vilket är synd. Säsongens sista match som dessutom resultatmässigt inte är av någon större betydelse borde ju vara guldläge att ge en och annan mindre erfaren påg en liten försmak av a-lagsfotboll. Många av de bättre juniorerna befinner sig på lån till andra klubbar, men det har hintats om både Gomes och Chong. Får se om det stämmer. Jag tror personligen inte de kommer finnas med från start, men ett inhopp (gärna redan i halvlek) hade varit riktigt kul. Önska kan man ju. Någon som med all säkerhet kommer finnas med från start är allas vår gode Michael Carrick, som gör sin sista match (åtminstone som spelare..) i den röda tröjan idag. Detta är kanske inte rätt tillfälle att summera hela hans karriär, det blir lite för off topic, så jag nöjer mig med att konstatera att det kommer bli ett känslosamt avsked idag på Old Trafford för denna briljanta fotbollsspelare och fantastiska människa.
Någon annan jag tror kommer både starta matchen men tyvärr också göra det för sista gången är Daley Blind. Jag kan inte se hur han blir kvar i United nästa säsong, och Luke Shaw har väl ungefär lika stor chans till speltid som jag har.. Mourinho har läckt lite av sina tankar kring startelvan redan, men jag litar inte riktigt på att det inte kan bli ändringar i sista minuten.. Hur som helst, jag tror vi kör med Romero mellan stolparna som planerat, sen Young, Bailly, Blind och Darmian framför.
Nog spekulerat, det finns inte så mycket mer att säga. Denna matchen blir ju litegrann en parantes i väntan på FA-cupfinal och stundande Fotbolls-VM men jag hoppas innerligt på en värdig sista match för säsongen, och inte minst för Carrick.