Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

So long, and thanks for all the flatness

Embed from Getty Images
Dåså. Då stänger vi butiken för den här säsongen och konstaterar att United och Mourinho slutar den utan pokaler och i stället med ett enormt frågetecken hängande över fortsättningen. För vad händer nu? Ska Mourinho göra att nytt försök att ta titlar med samma spelstil? Ska han stuva om i spelarstallet igen? Hur många miljarder till krävs egentligen? Well, det är någonting att reda ut senare.
Nu ska vi plåga oss igenom finalen.
För den var en plåga för oss fans.
Finalklass:

  • Jag vet faktiskt inte om någon ens kommer upp i godkänt. På riktigt. Matchen var definitivt inte någon höjdare utan påminde till stora delar om 2007 års upplaga där jag inte minns särskilt mycket mer än Giggs chans och Drogbas mål i förlängning. Och att vi hade Rio och Vida som centrala försvarare …

 Jovars:

  • Uppryckningen efter paus var ändå inspirerande (och frustrerande eftersom det alltid ska behöva come to that istället för att spela så från början) och i ärlighetens namn hade 1-1 speglat matchen bättre, även om United dominerade både i halvchanser och bollinnehav. Tyvärr gick dock avsluten som väl träffade mål allt som oftast mitt på Courtois.

Hemskt:

  • Att United inte kan låta bli att stå för en sån där första halvlek. Igen. Förutsägbart, långsamt, riskminimering. Det är så fruktansvärt tråkigt att bevittna. ”Flat” säger britterna och det är en beskrivning som beskriver United, än en gång, denna kväll. 

Frågorna, alla dessa frågor:

  • Varför fortsätta envisas med Jones och Smalling? Rojo och Blind går så klart bort på grund av kompetens, men vad har Lindelöf och – framförallt – Bailly gjort för att förtjäna noll spelminuter i en match av den här digniteten? Vi såg ju senast hur Bailly helt nonchalant bara kommer in efter typ noll spelminuter på flera månader och dominerar i backlinjen. Och till och med Southgate har sett igenom Smalling medan Jones som vanligt inte heller kan låta bli att fucka upp när tillfälle ges.
  • Hur kan så mycket offensiv talang fortsätat skapa så lite? Man baxnar liksom när man ser dem fortsätta i samma stil, med lika mycket offensivt taktiskt tänkande som en nyfödd i hyper-sleep på färd genom galaxerna. Och sen står han efteråt och beklagar frånvaron av Fellaini … alltså, vad är det frågan om? Har han slagit vad med någon okänd figur om att han ska försöka få ut så lite som möjligt av så mycket som möjligt?
  • Mourinho gjorde en gång i tiden byten efter 20-25 minuter när han märkte att hans game-plan inte fungerade. Den här gången lät han samtliga försvarar och defensiva mittfältare vara kvar på planen nästan hela vägen in i mål. Tanken med det? Att hålla siffrorna nere?
  • Det här med hörnor börjar bli en fars. Hur många olika provade i dag? Och när någon (Martial) till slut lyckas pricka en helt friställd medspelare (Pogba) så nickar han så där … Oförklarligt hur man kan vara så enastående ofarligt med så många långa spelare. Och här hjälper det de facto inte med Fellaini på planen. Istället brukar det vara hans landsman som är farlig på andra sidan planen vid hörnor …
  • Vad gjorde Matteo Darmian på bänken??? Jag menar inte att han borde ha startat, ska tilläggas. 

Sist:

  • Och därmed stänger Sverige butiken för den här säsongen. Var den då godkänd, underbar, undermålig eller rent av fantastisk? Frågan är för bred för att svara med ett enkelt adjektiv. Andraplatsen i ligan får anses som ett bra resultat, medan en pokallös säsong inte alls är godkänt. Men det som svider allra mest är att det allt som oftast varit lika upphetsande att se United i år som det var under stora delar under van Gaals ledning. Och det är ingen komplimang.
  • Däremot skickar jag en stor skopa komplimanger till er läsare som både läst, skickat både glädjande ris och intressant ros och visat att United aldrig slutar engagera. På återhörande!