Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Våra tankar inför VM 2018

Embed from Getty Images

Imorgon är det så dags. Fotbolls-VM 2018 börjar. (Dessutom, och så mycket viktigare, får vi ju spelschemat för Premier League imorgon.) Vad tror vi om årets VM? Ja, det svarar vi på i den här frågeasken!

Vilka tror du vinner VM?

Marcus Beijar: Brasilien, om defensiven håller och om man undviker den där härdsmältan likt den man hade för fyra år sedan. Spelar snabbast och mest teknisk fotboll. Gynnsam väg fram mot final.

Björn Appelgren: Frankrike. Vet inte varför men känns som de har en gedigen trupp.

Sarah Svensson: Frankrike. Deschamps har ett offensivt viktade lag bli svårt att stoppa om dem får upp farten. Mycket hänger dock på Pogbas form.

Adam Fröberg: För att inte vara allt för populistisk och säga Brasilien, så väljer jag att tro på Frankrike. Nu är det till sist dags att de får ihop det med den otroligt höga kvalité som finns i den spelartruppen.

Johannes Johansson: Känns som att Brasilien har bredast och spetsigast trupp. Därför kröner jag brassarna till världsmästare.

Mikael Österdahl: Jag tycker att Frankrike har det bästa materialet men jag vägrar gå med på att du kan vinna VM med Deschamps som förbundskapten. Spanien utmanar men det känns ändå upplagt för en final mellan Brasilien och Tyskland. Magkänslan säger Brasilien.

Gustav Brinck-Larsen: Brasilien får mitt tips. Världsspelare på alla positioner (vilket i och för sig gäller flera andra lag) och en kraftig revanschlusta från VM-sist.

Så… 4-3 till Brasilien i finalen mot Frankrike?

Begränsat till de åtta favoriterna Brasilien, Tyskland, Spanien, Frankrike, Argentina, Belgien, England och Portugal: Vilka hoppas du vinner VM?

Marcus Beijar: Jag har slutat hoppas på England. Hjärtat säger Tyskland, men jag tror det blir tufft att återupprepa bedriften från Brasilien. Även om det finns nya, hungriga, spelare med så har Jogi Löws mannar sett tröga ut.

Björn Appelgren: Belgien. Tycker och vill att deras ungdomssatsning (som vi nu ser frukten av) ska ge resultat.

Sarah Svensson: Se föregående.

Adam Fröberg: Har egentligen inget utstakat favoritlag där, brukar variera från mästerskap till mästerskap. Går att hitta bra anledningar i alla lagen till att hålla på dem. Men tvingas jag välja nu, så landar det till sist på fransmännen. Anledningen vet jag knappt själv, men Pogba är en del av det. Sedan hålls det alltid en tumme för England, så klart!

Johannes Johansson: Har alltid en förkärlek för Brasilien och deras offensiva fotboll. Bortser vi från Sverige så hoppas jag på Brasilien. I alla fall nu på förhand.

Mikael Österdahl: Med Martial i truppen och en annan förbundskapten hade svaret solklart varit Frankrike. Belgien går också bort på förbundskaptenen. Brasilien har fyra cityspelare i truppen och är automatiskt diskade. England brukar vara diskade på grund av för många osympatiska spelare. Nu är det inte riktigt så. Får Lingard och Rashford framträdande roller håller jag nog på England. Annars hoppas jag på De Gea.

Gustav Brinck-Larsen: England är ju alltid ett favoritlag för mig, så får säga dem. Belgien får gärna vinna också, för att det hade varit ett roligt med ett helt nytt världsmästarlag. Men England om jag måste välja ett.

Vilken Unitedspelare kommer att lyckas bäst individuellt?

Marcus Beijar: Man skulle ju vilja säga Phil Jones. Däremot är det väl mest sannolikt att det blir Paul Pogba eller David de Gea. Den senare är den bäste spelaren i ett rätt bra lag, så vi kör på honom.

Björn Appelgren: Lukaku eller Pogba. Båda får friare roller och bättre uppbackning (mycket på grund av annan taktik) omkring sig i sina landslag.

Sarah Svensson: Pogba. Jag tror han ser chansen, i ett stjärnspäckat Frankrike, att leda Les Bleus till seger.

Adam Fröberg: Lukaku kommer sätta dit ett par baljor, särskilt mot Panama och Tunisien. Pogba kommer att vara bra, men framförallt De Gea. Världens bästa målvakt, med ett försvarsblock av Ramos och Pique framför sig, lägger bra grunder för ett lyckat mästerskap. Spanien kan gå mycket långt, då är ”Dave” en stor nyckel i ett annars stjärnspäckat landslag.

Johannes Johansson: Om Belgien ska gå långt i VM hänger mycket på Lukaku. Det är dags att han kliver fram och tar det ansvaret.

Mikael Österdahl: Svaret på den frågan är alltid David de Gea nu för tiden. Annars har Lukaku goda förutsättningar att ösa in mål, trots att Belgien är kraftigt handikappade av Martínez. Även Pogba har chansen att göra riktigt bra ifrån sig.

Gustav Brinck-Larsen: Jag tror Lukaku har chansen att vinna skytteligan. Han är förste anfallare inte Belgien jag tror kommer gå långt.

Embed from Getty Images

Vilken eller vilka Unitedspelare går längst i turneringen?

Marcus Beijar: Hugget som stucket mellan Pogba och de Gea, men vi kör vidare med spanjoren. Ingen Unitedspelare blir världsmästare, men de Gea går längst.

Björn Appelgren: Pogba

Sarah Svensson: Rojo och Pogba kommer vi att få se långt in i turneringen, kanske ända till slutet. Sen kan man aldrig räkna bort Brasilien så förhoppningsvis får vi njuta av vårt nyförvärv en bra stund också.

Adam Fröberg: De Gea går långt, likaså Fred (där blir det dock knapp speltid). Men den som går allra längst blir ju givetvis Pogba, utefter mitt tips!

Johannes Johansson: Eftersom jag tippar Brasilien som vinnare så blir det per automatik Fred.

Mikael Österdahl: Jag tippade visst att Brasilien ska vinna, därmed Fred.

Gustav Brinck-Larsen: Eftersom jag tror att Brasilien vinner så får jag säga Fred.

Embed from Getty Images

Hur går det för Sverige?

Marcus Beijar: Åker ur i gruppspelet.

Björn Appelgren: Med lite tur vidare från gruppen som tvåa, men kanske inte så troligt.

Sarah Svensson: Vi klarar gruppen, förmodligen som tvåa efter Tyskland. Sen är risken att vi redan i åttondelen får möta Brasilien (grupp E:s förväntade etta) och där tar det nog stopp.

Adam Fröberg: Slutar trea i gruppen och därmed respass direkt. Tyvärr.

Johannes Johansson: Sverige går till åttondelsfinal.

Mikael Österdahl: Jag är optimist och tror på det bästa möjliga scenariot. Det vill säga att vi kniper andraplatsen i gruppen före Mexiko, typ på målskillnad på grund av bättre förlust mot Tyskland. Sedan är vi förstås chanslösa mot Brasilien. Alla andra lag kan göra bort sig men VM börjar i kvartsfinalen för Brasilien och Tyskland.

Gustav Brinck-Larsen: Jag tror vi kommer tvåa i gruppen. Troligtvis blir det ju då Brasilien i åttondelen, så längre än så lär vi inte gå.

Embed from Getty Images

Vilken spelare tror du får sitt genombrott i VM?

Marcus Beijar: Kylian Mbappé kommer att vara VM:s bäste spelare. Timo Werner ligger nära till hands, men jag fastnar ändå för Goncalo Guedes.

Björn Appelgren: Har för dålig koll på spelare som inte haft sitt genombrott.

Sarah Svensson: Dybala är inte direkt okänd för allmänheten men jag tror att han kan komma att göra ett riktigt bra VM, under förutsättning att lårskadan inte håller honom tillbaka. Han har gjort 22 mål på 33 matcher i Serie A säsongen 17/18 men i landslaget har har ännu inte gjort något större avtryck.

Adam Fröberg: Ser jag in i spåkulan så kommer Timo Werner att få sitt stora genombrott på den internationella scenen. En ung, riktigt bra spelare som kommer att vara förstaval som spets i Tysklands anfallslina. Han är oerhört vass i kontringsspelet samt med större ytor generellt. Det ska bli väldigt intressant att se hur han klarar sig mot mer defensivt riktade motstånd. Mästerskapets genombrott!

Johannes Johansson: Vill gärna lägga fram en outsider. Jag tror Senegal har potentialen att skrälla, därför säger jag Keita Baldé Diao.

Mikael Österdahl: Spontant tänker jag Milinkovic-Savic (om han nu inte redan ska räknas som etablerad – men det känns som att de riktiga genombrottens tid är förbi). Maxprestationen för Serbien är dock åttondelsfinal, så han kanske inte får visa upp sig tillräckligt mycket. Generellt brukar det vara den bästa offensiva spelaren i den största skrällen. 

Gustav Brinck-Larsen: Timo Werner kan bli mer känd än han redan är, annars ser jag inte så många okända spelare som kan ta det genombrottet.

Inför (Unitedspelarnas) VM