Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Klart: Boonen lämnar United

Vi rapporterade om det tidigare idag, och nu är det alltså klart. Indy Boonen lämnar Manchester United och flyttar hem till Belgien, ny klubbadress blir KV Oostende i den belgiska högstaligan.

Boonens kontrakt med United går ut den 30 juni. När listorna över vilka spelare som var fria agenter respektive kontrakterade kom framgick det att Boonen hade ett kontraktsförslag från United att ta ställning till. Men han valde alltså att skriva på för Oostende istället, troligen för att chansen till A-lagsfotboll lär vara betydligt högre där än i United.

Boonen kom till United i februari 2015. Han har aldrig varit nära A-lagsspel, istället har det varit U18 och U23 han huserat i. Den gångna säsongen var han på gränsen till ordinarie i reservlaget, med tre mål på tolv matcher från start och åtta inhopp. Han gjorde också två mål på sex matcher i Uefa Youth League.

Vi önskar honom stort lycka till i framtiden.