Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Dean Henderson utlånad till Sheffield United

Embed from Getty Images

För fyra dagar sedan skrev han på ett nytt kontrakt, idag blev det klart att målvakten Dean Henderson kommer spendera säsongen 2018/19 på lån i Sheffield United, som huserar i den engelska andradivisionen.

Henderson satt på ett utgående kontrakt med United, men valde alltså att skriva på nytt så sent som i torsdags, trots gott om intresse från andra klubbar. Redan då spekulerade vi i att han skulle gå på lån nästa säsong, något som alltså blivit klart redan nu.

Förra säsongens lån i League One blev en succé, han blev framröstad till årets målvakt i ligan och ledde så när Shrewsbury till avancemang till The Championship. De förlorade dock den avgörande kvalmatchen, men för Henderson blir det alltså spel i Championship ändå.

Embed from Getty Images

För det är där Sheffield United huserar för tillfället. De var nykomlingar säsongen som gick, och lyckades placera sig så bra som på tionde plats, sex poäng ifrån kval till Premier League.

Dean Henderson om varför han valde Sheffield United.

“Jag kan inte vänta på att få gå dit och bygga vidare på vad jag gjorde förra säsongen i Shrewsbury.

“Det är i divisionen högre och visar på utveckling att gå vidare till den nästa, större scenen, framför 30.000 passionerade fans på Bramall Lane. Jag kan inte vänta på att gå dit och prestera och få kontakt med dem. Jag är säker på att det blir en framgångsrik säsong.

“Sheffield United är en massiv klubb och det är en massiv stad för fotboll. Det har den där rivaliteten med Sheffield Wednesday och jag ser fram emot de matcherna också. Jag kan inte vänta på att gå dit och sikta högre i divisionen.”

Sheffields tränare, Chris Wilder, hade bland annat det här att säga till klubbens hemsida.

“Det här är en stor [värvning] för oss, eftersom Dean med all säkerhet var på radarn för rivalklubbar i vår division.

“Den är en pojke med självförtroende, som har bevisat sig själv var än han har varit. Han är positiv och viktigast av allt en vinnare och han kommer kunna hantera pressen det innebär att komma hit.”

Vi önskar Dean ett stort lycka till säsongen som kommer.