Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Martial får lämna”; Sergej nytt huvudmål; Shaw förlänger?

Idag bjuds vi på nyheter från alla möjliga håll. Bland annat sägs Anthony Martial få tillstånd av José Mourinho att lämna klubben, Luke Shaw kan erbjudas nytt kontrakt och Sergej Milinkovic-Savic ska nu vara Uniteds huvudmål på transfermarknaden.

I övrigt ska Matteo Darmian fortsatt vara på Juventus radar, United sägs anställa från Crystal Palace och Phil Nevilles son är klar för klubben.

”Martial får lämna United”

Enligt France Football, som inte är den starkaste av källor, är José Mourinho villig att låta Anthony Martial lämna klubben i sommar. Ett påstående som inte känns allt för orimligt, med tanke på att Mourinho varit tydlig under sin tid i United att han personligen inte vill stå i vägen för en spelare som bestämt vill lämna klubben. Om klubben sedan är villig att släppa spelaren är dock en helt annan fråga.

France Footballs uppgifter skiljer sig dock helt från den normalt pålitlige, när det gäller Mourinho, Duncan Castles. Han menar nämligen att Mourinho INTE aktivt är ute efter att sälja Martial. Castles berättar även att Uniteds ställning är att man inte vill sälja fransmannen, han ska helt enkelt inte vara till försäljning.

France Football fortsätter sedan med att berätta att Martial överväger möjligheten att låta sitt kontrakt med United löpa ut, så att han sedan kan lämna klubben gratis. Det skulle samtidigt göra att fransmannen själv skulle få klart fler valmöjligheter gällande vilken klubb han vill gå till.

Kruxet här är dock att France Football helt verkar ha missat det faktum att United har en klausul i Martials kontrakt, vilken betyder att klubben själv kan välja att förlänga 22-åringens kontrakt med ytterligare ett år. Något som sedermera skulle resultera i att spelaren behöver sitta ut två (!) säsonger för att kunna lämna gratis. Ett alternativ som därmed känns ytterst osannolikt.

Som vi sagt tidigare, fortsättning följer. Var så säkra.

Luke Shaw erbjuds nytt kontrakt?

Enligt Manchester Evening News har United ”parkerat sina planer” på en ny vänsterback. Klubben ska tidigare ha kikat på Celtics 21-åring Kieran Tierney samt Fulhams 18-åring Ryan Sessegnon, där man varit angelägna att lägga ett bud på den sistnämnda om inte Fulham tagit klivet upp till Premier League.

Huvudspåret till vänsterbackspositionen ska dock ha varit Alex Sandro, 27 år, från Juventus. Men efter att United fått veta att den italienska ligamästaren värderar brassen till hela 60 miljoner euro, ska man alltså ha valt att ”parkera sina planer” på att värva en vänsterback och fokuserar nu på andra positioner.

Enligt MEN, ska detta ha gjort att United nu funderar på att erbjuda Luke Shaw ett nytt kontrakt. Den nu 22-åriga engelsmannen startade endast 8 matcher i Premier League förra säsongen och missade uttagning till matchtruppen hela 18 gånger, alla turneringar inräknade.

Embed from Getty Images

Tidningen menar att Ashley Young fortfarande skulle vara förstavalet, men att anledningen till en påstådd kontraktsförlängning ska bero på det faktum att Luke Shaw endast har ett år kvar på kontraktet – ett optionsår som klubben valde att aktivera i januari.

Fortsättningsvis menar MEN att United inte fått några erbjudanden från andra klubbar gällande Shaw. Newcastle ska ha hört sig för om den tidigare Southampton-spelaren i januari, men för tillfället spelade han en hel del pga en avstängning på Ashley Young, vilket gjorde att han blev kvar i klubben.

Då Ashley Young troligen inte kommer att delta under försäsongsturnén, pga VM-slutspelet, menar tidningen att Luke Shaw kommer att ges en chans att åter etablera sig som en ”first-teamer”. Man avslutar med att berätta att både Daley Blind och Matteo Darmian förväntas lämna klubben de närmaste månaderna (föga oväntat), vilket stärker Shaws möjligheter.

Milinkovic-Savic – Uniteds huvudmål

Independent menar att Marouane Fellaini snart kommer att tillkännage var hans framtid ligger. Belgaren väntas lämna United gratis i sommar efter att ha misslyckats att komma överens om ett nytt kontrakt.

I och med att Fellaini tycks lämna klubben, ska Mourinho vara angelägen att värva ytterligare en central mittfältare, sedan han redan knutit till sig Fred från Shakhtar Donetsk. Huvudmålet? Lazios Sergej Milinkovic-Savic, 23 år. Rom-klubben ska dock kräva en summa runt saftiga 90 miljoner pund, något som återstår att se om United är beredda att spendera på serben. Troligtvis inte, om du frågar mig.

Fellaini-beslut på söndag

Enligt Sky Sports, och flera andra, säger Marouane Fellaini att han kommer tillkännage sitt beslut om framtiden på söndag (1/7).

Di Marzio: Juventus i möte med Darmian

Enligt högt ansedda Gianluca Di Marzio lever fortfarande förhandlingarna mellan Juventus och Manchester United gällande  Matteo Darmian. Det har tidigare varit oklart huruvida Serie A-vinnaren velat fullfölja sitt värvningsförsök av ytterbacken, då ”Juve” i princip gjort klart med Joao Cancelo från Valencia (på lån hos Inter förra säsongen).

Nu menar dock Di Marzio att förhandlingarna gällande Darmian fortsätter, oavsett ankomsten av Cancelo. Ett möte mellan Juventus sportdirektör och Darmians agent ska ha tagit plats, där klubben sagt sig vara vaksam över spelarens situation i United.

Akademichef i Crystal Palace på ingång

Det är London News Online som delar med sig av sina uppgifter gällande Steve Higham, nuvarande akademichef och ”prestationsdirektör” i Crystal Palace. Tidningen menar att Higham ska vara klar för United, endast 18 månader efter han tillträdde sin roll i London-klubben.

Steve Higham har tidigare tillbringat 13 år arbetandes i olika roller för Premier League. Vilken roll han får i United är ännu oklart. För tillfället är det Nicky Butt som är akademichef i klubben, medan U18-tränaren Kieran McKenna tagit klivet upp till seniorlaget vilket lämnat en tjänst öppen där.

Embed from Getty Images

En spontan tanke från min sida är att Steve Higham tar över som akademichef medan Nicky Butt (bilden ovan), som nyligen fulländat sin tränarutbildning, tar över U18-laget. Men det är som sagt endast spekulationer.

Harvey Neville klar för United

Ännu en spelare ur Neville-släktet kommer att representera Manchester United. Det är den tidigare United-spelaren Phil Nevilles son, Harvey, som har skrivit på för klubben. Något 15-åringen själv har bekräftat på sitt Instagram-konto. Harvey, som spelar som mittfältare, tillhörde senast Valencia i Spanien.

Den här dagen…

…För fyra år sedan, kritade Ander Herrera på för Manchester United. En tid som varit upp och ned för spanjoren, men passion och hjärta har han alltid bidragit med. Förhoppningsvis får vi bevittna en glädjande säsong härnäst för 28-åringen!

Gårdagens och dagens VM

VM2018 Dag 12 Ryssland nere på jorden, Ronaldo kvar på planen