Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Våra åsikter om Marouane Fellainis förlängda kontrakt

Tidigare idag stod det klart att Marouane Fellaini har signerat för ytterligare minst två år hos Manchester United. Detta har vållat stor diskussion i Unitedvärlden. I den här frågeasken ger vi våra åsikter om den belgiska mittfältaren.

Det blev ett nytt kontrakt för Fellaini. Firar du med champagne?

Marcus Beijar: Nej, med en lite sötare Prosecco. Jag kommer på mej själv att tycka att det är märkligt att jag gillar den här förlängningen.

Lee Sernehov: Nej, han är en av väldigt få spelare som jag ej gillat genom åren

Mikael Österdahl: Nej, jag reagerar med en axelryckning. Hade för all del gärna sett att vi hade uppgraderat till en bättre mittfältare men samtidigt verkar transferbudgeten vara begränsad och då kanske det är klokt att lägga pengarna någon annanstans. Och om tanken var att plocka in typ Arnautovic ifall Fellaini försvann så var alternativet verkligen inte att föredra.

Björn Appelgren: Nej. Men jag gråter inte heller. Bra inhoppare offensivt. Samtidigt verkar han ju spela fult även i kontraktsförhandlingarna. Vill hans ens spela i United? Och kommer han att få det?

Gustav Brinck-Larsen: Nej, jag tycker vi skulle satsat på en annan innermittfältare. Ja, Fellaini är en bra backup sista 20 minuterna om inget annat fungerar, men jag tycker vi skall kunna klara oss utan honom

Adam Fröberg: Na, känns mer som mellanmjölk det här.

http://gty.im/912784698

Okej, men Mourinho ville ju behålla honom. Det måste väl vara bra att managern får sin vilja igenom?

Marcus Beijar: Ja, absolut. Sedan får man väl fråga sig om han gjorde en Rooney för att få det kontrakt han ville ha.

Lee Sernehov: Känns som mer som en styrkedemonstration, att Mourinho släpper spelare när han vill och inte tvärtom.

Mikael Österdahl: Nu är det förstås många nonsensrykten som florerar men jag får inga goda vibbar av vad som förefaller vara Mourinhos tankar om hur laget ska byggas. Samtidigt är managern nästan allsmäktig i United så vi får väl snällt sätta oss på bussen och följa med, även om vi kanske hade önskat en helt annan väg till destinationen.

Björn Appelgren: Ja. Mourinho ser väl en roll för honom. Men många gånger tycker jag Mourinho har använt honom fel. Så…

Gustav Brinck-Larsen: Jo, det är väl en av få saker som är bra i och med detta.

Adam Fröberg: Det är givetvis väldigt viktigt att klubbens manager får uppbackning och stöd av ledningen. Problemet är, som vi sett prov på tidigare, om fel manager får forma hela bygget. Får vi sedan en ny manager, med en helt annan syn på fotboll, blir det återigen ett megaprojekt att bygga om truppen. Vi får hålla tummarna att det blir rätt i slutändan detta.

Vad är din generella tanke om Fellaini?

Marcus Beijar: Att han, trots allt, är en vettig truppspelare som fyller en viss funktion i dagens United. Usel som den spelare han värvades som. Bättre på den position han haft under Mourinho.

Lee Sernehov: Stor fysisk spelare som ofta spelar på gränsen, aldrig tyckt att han var en Unitedspelare. Tycker inte att ett lag som United behöver en så begränsad spelare

Mikael Österdahl: Han är en begränsad fotbollsspelare som alltid jobbar hårt och verkar acceptera sin roll. Dessutom tyder det mesta på att han är mycket populär i truppen. Jag tycker att han alldeles för ofta blir för hårt kritiserad och för sällan får beröm när han gör något bra.

Björn Appelgren: Hade det inte varit för hans fulspel i kontraktsförhandlingarna hade jag nog gillat honom lite. Nu är jag ganska likgiltig. Men vill såklart att han är bra för laget.

Gustav Brinck-Larsen: Att han är en av världens absolut bästa spelare när det kommer till att hantera långbollar, både att nicka men framförallt på att ta ner på bröstet och leverera vidare. I övrigt minst sagt medioker. Jag personligen hade i United endast använt honom när vi känner att vi måste slå långt i matcher där inget annat fungerat.

Adam Fröberg: En oerhört bra plan B, förmodligen den bästa du kan hitta om du vill lyfta in bollar i boxen. Vill egentligen aldrig se honom starta matcher dock, kan han nöja sig med att agera inhoppare får det vara okej.

Vad tycker du om hur Fellaini betett sig innan han skrev på?

Marcus Beijar: Svarade jag egentligen på ovan, det känns som om han gjort en Rooney och det är förstås inte det optimala.

Lee Sernehov: Har inte läst så mycket om det han sagt men läst och sett Mourinhos uttalande. Jag tycker att han skall lämna, han verkar ha tittat på flera förslag från andra klubbar och velat ha upp sin lön. När andra klubbar inte kan möta hans krav då verkar han nöja sig med United. United skall det vara en ära att spela för, inte något andra eller tredjehandsval

Mikael Österdahl: Med tanke på att stora delar av Old Trafford har buat ut honom tycker jag att vi har förlorat rätten att ifrågasätta hans lojalitet. Annars vet vi ju inte vad han har haft för erbjudanden att ta ställning till, så den biten är omöjlig att bedöma.

Björn Appelgren: Obegripligt. Vem tror han att han är?

Gustav Brinck-Larsen: Han har visat att han inte bryr sig ett dugg om United, utan har sökt annat i första hand. När ingen annan klubb på Uniteds nivå ville ha honom så dög vi. Hans spel säsongen som var höjde honom i mina ögon, men agerandet kring kontrakt tar ner honom lägre än någonsin.

Adam Fröberg: Han har givetvis följt de spelregler som finns och som många i hans situation skulle göra. Jag tycker att han får mer skit än han förtjänar. Samtidigt har han inte skött det helt klanderfritt heller måste jag säga.

Embed from Getty Images

Vad tycker du om Uniteds agerande?

Marcus Beijar: Utgår från att de följt Mourinhos råd och önskan och då agerar de ju korrekt. Däremot anser jag kanske att man kunde ha ställt ultimatum och fixat det här i vintras.

Lee Sernehov: Besviken, vill en spelare inte skriva på under så lång tid, så släpp spelaren och fokusera på spelare som vill spela med världens vackraste klubbmärke på bröstet

Mikael Österdahl: Igen är det så mycket vi inte vet. Förutsätter någonstans att vi har jobbat på en ersättare parallellt med försöken att förlänga med Fellaini och då med möjligheten att riva Fellainis erbjudande när som helst. I så fall känns det helt okej. Skulle det däremot vara så att vi nyligen plötsligt gav Fellaini ett mycket bättre erbjudande tycker jag att det är mycket illa skött.

Björn Appelgren: Det ligger säkert mycket tankar och analys bakom varför han får nytt kontrakt. Så låt gå för den här gången.

Gustav Brinck-Larsen: Det borde gått ut ett statement i slutet av maj/början på juni att Fellaini inte vill förlänga och att vi tackar honom för tiden i klubben. Att vi låtit honom hålla på som han gjort och ändå får kontrakt är i mina ögon patetiskt.

Adam Fröberg: Att de bönat och bett en spelare av Fellainis kvalité att stanna i klubben gör mig irriterad. Trots att han tackat nej till flertalet kontrakt sedan förra året har de bara fortsatt att erbjuda nya. Kan inte se klubbar som Real Madrid eller Bayern München t.ex. sköta det på samma sätt. Men återigen, man lyckades ju ge Mourinho vad han önskat…