Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fosu-Mensah, Gomes och Dalot nominerade; Mer om Lukaku och hans drivkrafter

Juli är här, och vi har nu bara en dryg vecka tills de första spelarna börjar försäsongsträna, och 19 dagar tills den första träningsmatchen som spelas på andra sidan Atlanten.

I dagens nyhetssvep hittar vi tre Unitedspelare som är nominerade till Europas bästa ungdom, ytterligare intressant läsning om Romelu Lukaku samt ett par årsdagar.

Tre nominerade till Golden Boy

Tre spelare från Manchester United har nominerats till Golden Boy 2018, vilket är ett pris som delas ut till den unga (under 21) fotbollsspelare i Europa som imponerat mest under kalenderåret 2018. Ett ungdoms Ballon D’or kan man säga, fast Golden Boy endast tar hänsyn till spelare aktiva i europeiska klubbar.

De nominerade från United är Timothy Fosu-Mensah, Angel Gomes och invärvade Diogo Dalot. Sammanlagt är 100 spelare nominerade, varför man väljer att nominera spelare med hälften av tiden kvar kan man ifrågasätta, men Tuttosport (den italienska tidning som instiftade priset) har säkert sina anledningar.

Embed from Getty Images

Priset har delats ut sedan 2003, och tre Unitedspelare har vunnit priset förr. Wayne Rooney var den andre någonsin som vann, då han tog hem priset 2004. De övriga två är Anderson från 2008, och Anthony Martial som vann det 2015. Även Paul Pogba har vunnit priset, 2013, men han tillhörde då Juventus.

Chansen att någon av de tre Unitedspelarna kommer vinna får väl anses ligga någonstans nere kring noll procent, kanske lite lägre. Gissningsvis tar Kylian Mbappé hem titeln, något han även gjorde förra året, vilket gör att han i så fall blir den förste som vinner priset två gånger.

Lukakuläsning

Sam Wallace på The Telegraph har, med utgångspunkt från Romelu Lukakus utlämnande berättelse i The Players Tribune skrivit en läsvärd artikel om Lukakus drivkrafter idag.

Läs den här.

Sju och två

För sju år sedan idag skrev Phil Jones på för Manchester United, och för två år sedan var det Zlatan Ibrahimovics tur.

Gårdagens och dagens VM

Apropå Mbappé, läs mer om hans fantastiska åttondelsfinal från igår här.

VM2018 Dag 16: Mannen alla vill ha