Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lee Grant klar för Manchester United

Embed from Getty Images

Tisdagen blev något av en målvaktskarusell för Manchester United. Knappt hade klubben meddelat att man säljer Sam Johnstone till West Bromwich Albion innan man offentliggjorde värvningen av Lee Grant från Stoke. Den 35-årige engelsmannen ansluter för att, av allt att döma, bli tredjemålvakt bakom David de Gea och Sergio Romero. Övergången torde också betyda att Manchester United inom kort offentliggör ett säsongslångt lån för Joel Pereira. 

Det har tisslats och tasslats om det de senaste dagarna, och på tisdag kväll blev det klart. Manchester Uniteds tredje värvning inför säsongen 2018/19 blev en 35-årig engelsman vid namn Lee Grant. Övergången, som enligt BBC, ska vara värd 1,5 miljoner pund får ses som ett led i att ge i första hand Joel Pereira speltid genom en utlåning. Sam Johnstone lämnade som vi tidigare nämnde United under eftermiddagen och sedan tidigare är Dean Henderson utlånad till Sheffield United.

Någon presentation likt de för Diego Dalot och Fred fick vi inte se under tisdagskvällen. United valde, av förståeliga skäl, att gå ut med nyheten timmar efter att man bekräftat Johnstones övergång och då det handlar om en värvning av en förmodad tredjemålvakt är det givet att mer utrymme inte ges. Grant, som fick nöja sig med en bänkplats bakom Jack Butland i Stoke den gångna säsongen, har totalt 31 Premier League-matcher under bältet och har under seniorkarriären representerat Derby, Burnley, Oldham och Sheffield Wednesday utöver Stoke.

”Att flytta till Manchester United har varit en dröm så länge jag kan minnas. Det här var en möjlighet jag inte kunde låta gå förbi och jag är exalterad över möjligheten att bli en del av en så historisk fotbollsklubb. Jag har njutit under min karriär så här långt och nu är jag redo fortsätta lära mig och förbättra mig tillsammans med några av de allra bästa spelarna. Samtidigt är min intention att hjälpa klubben när jag får möjlighet.”

”Jag vill rikta ett stort tack till de som på nära håll stöttat mig så här långt. Jag ser framemot att träffa mina nya lagkamrater och ge allt jag kan för klubben den kommande säsongen.”

Kontraktet med Manchester United löper över två år. Vi välkomnar Lee Grant till klubben!