Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dalot numrerad; Maguire blir dyr; Juniorerna i alperna

Embed from Getty Images

Det är fredag. Det betyder att vi fotbollsmässigt har en mycket intressant helg framför oss. Det spelas om medaljer i St Petersburg och Moskva, men än viktigare är förstås att Manchester United flyger till USA för att sparka igång försäsongen. Där är det oklart om Diogo Dalot gör annat än rehabtränar. Portugisen har gått skadad och är högst troligt inte aktuell för spel ännu. Någon som däremot sägs vara aktuell för spel i United är Harry Maguire. Leicesters mittback har gjort en bra VM-turnering, vilket förstås får diverse engelska tabloider att slå på trummorna.

Dalot med nummer 20?

Igår publicerade Manchester Uniteds portugisiska nyförvärv Diogo Dalot en bild från Carrington där United som bekant förbereder sig inför resan till USA. På bilden syns Dalot posera i träningskläder med nummer 20 på bröstet. Av erfarenhet vet vi att tröjnummer i allmänhet inte är att lita på under försäsongen, speciellt inte då det gäller nya spelare och juniorer. Likafullt är det förstås intressant att spekulera i vilka spelare som får vilken nummer. Skulle Dalot få nummer 20 så innebär det att Sergio Romero får byta bort den nummer han fick när han kom till United år 2015. Nummer 20 är ett nummer som burits av allehanda spelare på allehanda positioner. Bäst i nutid minns vi ju givetvis Ole-Gunnar Solskjaer och Robin van Persie, men även Fabio har hunnit ha tröjan i United. På fredag morgon svensk tid spelar United sin första träningsmatch mot Club America i Arizona. Det troliga är att Dalot inte medverkar då då han hittills spenderat sommaren på rehabträning efter skada.

Maguire drar till sig intresse

England som lag har levererat storligen under VM-turneringen i Ryssland. Många spelare har presterat snudd på över normal nivå och därmed dragit till sig klubbars intresse. En av dem är Harry Maguire som startat fem av Englands sex matcher hittills. Maguire gjorde därtill mål mot Sverige i kvartsfinalen och har burit Gareth Southgates trebackslinje fram till en bronsmatch. Nu rapporterar Daily Mail att Manchester United är intresserade av Maguire och att hans prislapp isåfall skulle ligga i trakterna av 50 miljoner pund. United har sagts jaga en mittback under sommaren och det hetaste spåret hittills har varit Tottenhams Toby Alderweireld. Maguire är fyra år yngre än Alderweireld med sina 25 år och kom till Leicester inför fjolårssäsongen efter tre säsonger i Hull. Daily Mail nämner ingen källa, varför vi förstås tar sanningshalten för vad den är, men klart är ändå att ryktena kring en mittbacksvärvning surrar vidare. Ska United dessutom värva en mittback inom ligan bör det ske före den 9 augusti då det engelska fönstret stänger.

Embed from Getty Images

Pitana dömer finalen

Fotbolls-VM, ja. Det blir, kanske inte så överraskande, argentinaren Néstor Pitana som dömer finalen mellan Frankrike och Kroatien på söndag. 43-åringen har dömt fyra matcher tidigare under VM-turneringen, däribland Mexiko – Sverige i gruppspelet. Han blir andre argentinare att döma en VM-final, den förste var Horacio Elizondo som dömde Frankrike – Italien år 2006. Alireza Faghani från Iran får bronsmatchen mellan England och Belgien på lördag.

Juniorerna i alperna

Manchester United reser som bekant till USA på söndag. Juniorlaget och reserverna förbereder sig även de för den kommande säsongen med läger utomlands, något vi rapporterade om i måndags. Precis som ifjol tillbringas tiden i Österrike, närmare bestämt i byn Obertraun vid Hoher Dachsteins fot. United har släppt sparsamt med information om träningslägret och om vilka som medverkar, men en snabb titt genom bildspelet ger vid handen att de mer rutinerade spelarna lyser med sin frånvaro i Österrike.

Conte får gå

En av fotbollsvärldens sämst bevarade hemligheter i sommar har varit att Antonio Contes saga i Chelsea är all. Nu är det ingen hemlighet längre. Chelsea meddelade idag att Conte får sparken. Nu väntas Maurizio Sarri presenteras inom kort.