Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chong och Gomes med till USA; Två juniorkontrakt; Young 33

Med mindre än en vecka kvar till försäsongsturnén i USA kommer nu rykten om vilka av Uniteds spännande talanger som kommer få åka med A-truppen. Dessutom berättar vi om två nya juniorkontrakt och att Ashley Young fyller år.

Tidigare idag lade vi också ut en matnyttig artikel om kommande säsongs cupmatcher, med speldatum och annan nyttig information. Klart värd att bokmärka för att ha koll när saker och ting händer under säsongen.

Ungdomar med till USA?

Enligt Manchester Evening News skall Manchester Uniteds reserv- och ungdomslag ha rest till Österrike för sitt försäsongsläger idag, och tidningen påstår att dessa reservlagsspelare inte åkt med, vilket skulle öppna för att de åker med på A-lagets försäsong istället:

  • Tahith Chong
  • Angel Gomes
  • Mason Greenwood
  • James Garner
  • Ethan Hamilton
  • Ro-Shaun Williams

De fyra förstnämnda spekulerade vi på Muss om igår, att de skulle få följa med till USA, och nu verkar det som att de kommer få följa med. Ethan Hamilton och Ro-Shaun Williams har figurerat runt A-laget vid ett par tillfällen, men ingen av dem har ännu fått debutera i A-laget

Observera att detta är spekulationer, och inte skall tas som facit på att dessa spelare faktiskt kommer följa med A-laget, men det verkar inte otroligt att dessa ungdomar blir med till USA.

Kontrakt för Dearnley och Whelan

Två spelare har idag signerat nya kontrakt med Manchester United, det rör sig om Zak Dearnley och Callum Whelan. Båda två kommer även nästa säsong spela med reservlaget.

Zak Dearnley är en 19 år gammal yttermittfältare som kan spela på båda kanterna. Förra säsongen gjorde han ett mål på 19 framträdanden i reservlaget.

Callum Whelan är även han 19 (fyller 20 i september). Han är en central mittfältare med defensiven som bästa gren. Förra året blev det dock endast fem matcher från start i reservlaget, och ytterligare fyra inhopp. Fler matcher säsongen som kommer är ett måste om han skall ha en chans att någon gång nå Uniteds A-lag.

Grattis, Ashley

Manchester Uniteds vänsterytter Ashley Young spenderar idag sin födelsedag i Ryssland, om två dagar spelar han VM-semfinal, då 33 år gammal.

Faktum är att även bröderna da Silva fyller år idag, brassarna har hunnit bli 28 år gamla. Vi gratulerar även dem.