Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchnatt: Manchester United – Club América (framtiden är här)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer säsongens första träningsmatch. Manchester United möter Club América i Arizona. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/07/20 07:13

Manchester United – Club América 1-1 (0-0)

Träningsmatch • 2018-07-20, 04.00 • Cardinals Stadium, Glendale, Arizona

0-1 (59) Martin

1-1 (78) Juan Mata

Manchester United

Grant (J Pereira 46); Valencia (Fosu-Mensah 46), Bailly, Smalling, Shaw (Greenwood 75); Herrera, McTominay (Tuanzebe 87), A Pereira; Mata (Gomes 87), Martial (Chong 60), Mitchell (Darmian 60)

Avbytare: Williams, Hamilton, Garner, Bohui

Updated: 2018/07/20 07:24
  • 0
  • Share


2018/07/20 07:13
Manchester United – Club América 1-1

Det blev till slut oavgjort mellan United och Club América. Mexikanerna tog ledningen men United kunde kvittera genom Juan Mata.

Joel Pereira ersatte Lee Grant i mål och Tim Fosu-Mensah tog över för Antonio Valencia som högerback direkt efter halvtidsvilan.

Pereira fick tidigt briljera med en frilägesräddning. Sedan lämnades han chanslös när Martin nickade in Club Américas ledningsmål när knappa timmen var spelad. Martin hittade en lucka mellan Eric Bailly och Chris Smalling och kunde ostört placera bollen i nät.

Direkt efter målet gör United ett par byten, då Tahith Chong kommer in för Anthony Martial medan Matteo Darmian ersätter Demetri Mitchell. Eventuellt hade Martial någon form av problem innan han klev av.

United skapar nästan omgående en kvitteringschans, då Luke Shaw, som flyttat fram som vänsterytter, skjuter tätt utanför. Shaw blir senare varnad och med kvarten kvar utbytt för unge Mason Greenwood.

Bara ett par minuter senare kvitterar United, då Mata spelar in bollen i nät på en stolpretur. Det är Ander Herrera som nickar i stolpen efter superbt förarbete av Chong.

Greenwood har en kort tid senare ett bra avslut för att skjuta segern till United men målvakten räddar.

Scott McTominay kliver av efter en smäll mot huvudet. Förhoppningsvis repar han sig snabbt. McTominay ersätts av Axel Tuanzebe och samtidigt kommer Angel Gomes in för Mata.

Så värst mycket mer händer inte. Tahith Chong var andra halvleks stora behållning.

Med de orden stänger vi den här matchnattsbloggen. Vi återkommer med matchreaktioner senare idag och därefter börjar vi blicka fram emot söndag kväll, då United spelar mot San Jose Earthquakes. Tack för att ni var med!

  • 0
  • Share


2018/07/20 04:53
Mållöst i halvtid

Säsongens första halvlek blev mållös. Efter en något trevande matchinledning tog United över och skapade ett gäng chanser. Juan Mata var närmast då han, efter förarbete av Anthony Martial, tog sig in i straffområdet och drog ett lågt pressat skott i stolpen.

Offensivt var Martial den som var mest involverad i spelet och han kom till avslut ett antal gånger. Aldrig sådär riktigt farligt, dock.

Halva halvleken var spelad när Club América kom till sitt första avslut. Den gången långt utanför från dålig vinkel men därefter var det mexikanerna som kom till avslut. Lee Grant tvingades till ett par räddningar. Båda gångerna reagerade han snabbt, båda gångerna släppte han dock farliga returer.

Annars noteras att Andreas Pereira spelar i rollen som sittande mittfältare. Det börjar bli en försäsongstradition under José Mourinho. Pereira, tillsammans med Eric Bailly och Martial, har varit bäst i United, tycker jag.

  • 0
  • Share


2018/07/20 03:57
Då kör vi

Säsongen 2018/19 är här. Om några minuter är det avspark mellan Manchester United och Club América.

Vi repeterar startelvan och återkommer i halvtid:

Grant; Valencia, Bailly, Smalling, Shaw; Herrera, McTominay, A Pereira; Mata, Martial, Mitchell

  • 0
  • Share


2018/07/20 03:46
Mourinhos intervju i videoformat

Föredrar ni att lyssna istället för att läsa så har ni Mourinhos intervju inför matchen här (textversion längre ner).






  • 0
  • Share


2018/07/20 03:36
Grant debuterar, backlinjen mot Leicester

Det finns förstås några saker att notera i den startelva som United kör med mot Club América. Till att börja med så får Lee Grant debutera i mål.

Backlinjen vi ser idag är sannolikt den backlinje som kommer att starta i den riktiga premiären mot Leicester. Antonio Valencia till höger, Eric Bailly och Chris Smalling i mitten och Luke Shaw till vänster. Mittbacksalternativen Marcos Rojo, Victor Lindelöf och Phil Jones semestrar just nu och lyssnar vi på José Mourinho (se nedan) så är hans plan att spela ihop den här backlinjen.

På mittfältet ansluter Fred och Nemanja Matic nästa vecka och de lär kliva in i startelvan på Scott McTominays och Andreas Pereiras bekostnad. Ander Herrera kommer gissningsvis starta mot Leicester. MUTV tror på McTominay i mitten, med Pereira till vänster och Herrera till höger. Vi får se hur det blir med det.

Offensivt har Mourinho flaggat för att Juan Mata och Anthony Martial startar mot Leicester tillsammans med Alexis Sánchez. Då Sánchez ännu inte är på plats får Demetri Mitchell chansen som vänsterforward. Nu för tiden lirar Mitchell primärt som vänsterback men han inledde karriären som en teknisk ytter.

Någon förändring kan det förstås bli till matchen mot Leicester och det kan förstås ramla in något nyförvärv. Jag skulle ändå gissa att spelarna jag nämnde kommer att utgöra stommen mot Leicester:

De Gea; Valencia, Bailly, Smalling, Shaw; Herrera, Matic, Fred; Mata, Martial, Sánchez

Med alla ungdomar på bänken tvivlar jag på att det blir elva byten i paus. Jag kan inte tänka mig att Mourinho går så ungt i 45 minuter. Trist, kan jag tycka. Jag hade gärna sett en blandning, med hälften av ungdomarna i första halvlek och hälften i andra halvlek.

  • 0
  • Share


2018/07/20 03:14
Mourinho: Männen spelar

Pojkarna sitter på bänken, männen startar. Så förklarade José Mourinho hur nattens startelva ser ut.

”Förutsättningarna är perfekta,” säger Mourinho om att matchen spelas inomhus. Utomhus är det vansinnigt varmt och det hade varit nära nog omöjligt att spela fotboll i den värmen.

”Startelvan har de flesta möjliga, skulle jag säga, männen. Det handlar om att göra dem klara för första delen av säsongen, för vi har inte fler spelare.

”Valencia, Bailly, Smalling, Shaw startar förmodligen säsongen.

”På mittfältet har vi fler alternativ [då Fred och Matic kommer nästa vecka].

”[Offensivt] Mata, Martial, Mitchell, förhoppningsvis kommer Sánchez. Vi har inte fler alternativ.

”Det är bra att spela mot ett mexikanskt lag.”

  • 0
  • Share


2018/07/20 03:01
Nattens lag: Mourinho satsar rutinerat

Säsongens första laguppställning är presenterad och José Mourinho väljer sin mest erfarna spelare på varje position.






  • 0
  • Share


2018/07/19 22:35
Sång och förlust för Chong

Nykomlingarna i Manchester Uniteds trupp ska förstås initieras i laget. Tahith Chong – eller Chongy, som lagkamraterna kallar honom, fick sjunga inför truppen. Detta fångades på film av Ander Herrera och sånt som fångas på film delas med världen…






Dessförinnan, eller om det nu var lite senare, spelade Chongy tevespel mot Angel Gomes. Det var Gomes som vann, vilket kanske gjorde honom lite för glad…






Med det tar matchnattsbloggen paus i några timmar. Vi är tillbaka lagom tills det är dags för laguppställningar, sisådär 03.00.

  • 0
  • Share


2018/07/19 22:19
Pogba mot city

För några dagar sedan blev Paul Pogba världsmästare. Går vi tillbaka lite längre än så – och det ska vi tydligen göra på torsdagar – hade han uppvisning mot Manchester city.



  • 0
  • Share


2018/07/19 22:06
Shaw vill vara första namn på laguppställningen

En spelare som ser ut att få chansen den här försäsongen är Luke Shaw. I skrivande stund tyder det mesta på att Shaw kommer att inleda säsongen som ordinarie vänsterback.

Den, fortfarande, unga vänsterbacken pratade med media igår.

“Jag ser tillbaka på de senaste åren och har inte haft en riktigt massiv svit i laget. Året jag bröt mitt ben var det bästa året i min karriär i United. Jag kände mig väldigt stark och givetvis var det olyckligt med skadan.”

Han säger att han efter skadan inte har haft någon riktig försäsong men att han nu ska visa vad han går för.

“Det finns inte bara möjligheter för mig [under försäsongen], det finns möjligheter för alla spelare. Jag ser på det så och jag tränar hårt och när matcherna kommer – de kommande fem handlar bara om fitness – vill jag bevisa för managern att jag kan vara i hans lag. Och inte bara för de här matcherna. När alla kommer tillbaka och alla är redo vill jag fortfarande vara ett av de första namnen på laguppställningen.

“Det är dags för mig att visa honom, de kommande veckorna framför allt, vad jag kan göra och varför jag förtjänar att vara i hans lag.”




Över på South China Morning Post skriver Andy Mitten om Shaws situation. Rekommenderad läsning!

  • 0
  • Share


2018/07/19 21:48
Mourinho om de nya tränarna

Nytt den här säsongen är att Michael Carrick, Kieran McKenna och Stefano Rapetti ersätter Rui Faria i José Mourinhos ledarstab. Mourinho pratade igår med MUTV om de nya a-lagstränarna.

“Jag känner dem alla, av olika anledningar, från olika omständigheter. Rapetti var min assistent i Inter Milan i två säsonger, så vi var tillsammans och känner varandra bra.

“Michael känner jag, givetvis, väldigt bra och han känner mig väldigt bra. Men han var en spelare och nu är det de första stegen för honom i den här perioden, att växa upp och känna sig mer bekväm i en ny roll.

”Och Kieran känner jag från klubben och jag vet att han har potential, vilket är anledningen till att jag flyttade upp honom. För honom är det bra att halva turnétruppen är hans pojkar, för hans självförtroende och när han börjar arbeta med hela truppen har han anpassat sig mer.”

  • 0
  • Share


2018/07/19 21:23
Agenten: Darmian närmar sig Juventus

Samtalen med Juventus går bra, påstår Tullio Tinti, som ska vara Matteo Darmians agent. Därmed verkar det igen vara troligt att Darmian faktiskt flyttar till Italien i sommar.

Tanken uppges vara att Darmian ska ersätta Alex Sandro. Den brasilianska vänsterbacken har varit sammankopplad med United men förefaller nu hamna i PSG. Månne gör en försäljning av Sandro att Juventus hostar upp lite mer pengar. United uppges kräva 20 miljoner euro för den oönskade försvararen, medan Juventus tidigare bara ska ha varit villiga att spendera 13 miljoner.






  • 0
  • Share


2018/07/19 21:04
MUTV som gäller

Vill du se nattens match är det MUTV som gäller. Viaplay hade förvisso matchen i sin tablå men det visade sig vara lögn. Som tur är så går MUTV att skaffa för en relativt billig peng, på Mutv.com. Det går även att abonnera via Apples eller Googles appbutiker.

Av allt att döma har MUTV också ensamrätt på matchen mot San Jose. Därefter kliver Viasat in i leken. Matcherna mot Milan, Liverpool och Real Madrid visas på Viaplay samt Viasat Sport Premium eller TV3 Sport.

Hur det blir med försäsongens sista match mot Bayern München återstår att se. MUTV har flaggat för att deras sändning endast kommer att vara tillgänglig i Storbritannien/Irland.






  • 0
  • Share


2018/07/19 20:34
Sánchez på väg

Alexis Sánchez har äntligen fått tillåtelse att resa till USA, har Manchester United bekräftat. Chilenaren gjorde sitt sista pass på Carrington idag och ska nu flyga till USA. Således finns det anledning att hoppas att han gör säsongsdebut redan mot San Jose sent på söndag kväll.

VM-spelarna som ansluter nästa vecka lär få börja med några dagars fysträning, men det har Sánchez redan städat av.






  • 0
  • Share


2018/07/19 20:26
Lagnyheter

Så värst mycket till lagnyheter har vi inte att bjuda på (den om Sánchez tar vi i nästa inlägg). Vi vet att José Mourinho tog med sig 24 spelare till USA.

Målvakter: Romero, J Pereira, Grant

Försvarare: Valencia, Dalot, Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Williams, Smalling, Tuanzebe, Shaw, Mitchell

Mittfältare: Herrera, McTominay, Mata, A Pereira, Chong, Garner, Hamilton, Gomes

Anfallare: Martial, Greenwood, Bohui

Frånvaro: Sánchez (visumstrul), De Gea, Jones, Rojo, Lindelöf, Young, Matic, Pogba, Lingard, Fred, Fellaini, Rashford, Lukaku (VM-semester)

Vidare bekräftade José Mourinho igår att Diogo Dalot förmodligen inte är spelklar förrän till september. Dessutom rehabiliteringstränar Sergio Romero fortfarande. Således 22 spelare kvar, vilket borde betyda att alla spelare får 45 minuter var. Åtminstone är det sällsynt att någon spelare får mer än 45 minuter i den första träningsmatchen.






  • 0
  • Share


2018/07/19 19:53
Framtiden är här

Klockan 04.00 i natt, ja förmodligen lite senare än så om jag känner USA rätt, är framtiden här. När Manchester United tampas med Club América inleds fotbollssäsongen 2018/19.

Så värst många ordentliga besked får vi nog inte ikväll. För många nyckelspelare saknas.

Det vi däremot får vi – så måste det vara, annars kommer jag att bjuda er på tidernas argaste snackisar efter matchen – se spelare som Angel Gomes, Mason Greenwood, Tahith Chong och James Garner i aktion för Manchester Uniteds a-lag. Därmed är den här matchen, åtminstone för en sån som mig, extremt intressant.

När kvartetten om ett halvdussin år skjuter kvadrupeln till Manchester United kommer vi som var dumma nog att mitt i natten bänka oss framför United mot Club América kunna säga att vi var med när de visade upp sig för första gången (jaja, Gomes har gjort ett par korta inhopp, men det är inte riktigt samma sak). Realistiskt? Givetvis inte. Men det är fullt realistiskt att åtminstone en av de fyra om ett halvdussin år är ledande spelare i United.

Den här matchnattsbloggen kommer att inledas med lite allmän – och faktiskt oväntat spännande – nyhetsrapportering de kommande timmarna. Därefter tar jag paus i några timmar och återkommer sedan när startelvorna levereras.

  • 0
  • Share