Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Shaw om vikten och framtiden; Fred ärver Blind; Damerna släpper säsongskort; Alderweireld är kall

I dagens nyhetssvep fångar vi upp två större intervjuer med Luke Shaw. Vänsterbacken ger sin syn på kritiken som riktats mot honom och på sin framtid på Old Trafford. Utöver det noterar vi Freds tröjnummer, damernas säsongskortsförsäljning och det faktum att Toby Alderweireld verkar bli dyr om han ska köpas in de kommande veckorna.

Luke Shaw om framtiden

Luke Shaw, vars vara eller icke vara i United får sägas vara ett evigt diskussionsämne, har pratat med The Telegraph. I en lång intervju, gjord på plats i Los Angeles, berättar Shaw om framtiden, om hans form och de påstådda vikthånen. Han talar också om att han aldrig tvivlat på att hans framtid finns i United. Artikeln finns här och är definitivt värd att läsas. Shaw har också pratat med ESPN, den intervjun finns att tillgå här.

”Folk tror att jag är, utgående från hur jag är byggd, större än vad jag är. Folk kan absolut hävda att jag är fet, men jag känner min egen kropp bäst. Jag ser alltid stor ut därför att jag är byggd sån. Jag har, vad man kan kalla, en typ av Wayne Rooney-kropp.”

Fred får nummer 17

Ingen samlad information finns tillgänglig då det gäller spelarnas nummer den kommande säsongen. Manchester United har genom åren presenterat spelarnas tröjnummer endera under försäsongen eller så strax före den första ligamatchen. En sak som är säker är dock att Fred kommer att spela med nummer 17 på ryggen. Det meddelade klubben på Twitter och via den egna hemsidan under fredagen svensk tid. Därmed blir det ingen ny nummer 16 i United, i alla fall inte i det här skedet. Den senaste som haft nummer 17 är Daley Blind, som ju lämnade för Ajax här för leden.

Fred är också på plats i USA och har gjort sitt första pass med United.

Damerna släpper säsongskort

Damlaget, som kommer att spela sin första säsong i Women’s Championship med start i augusti, har släppt information om hemmamatcherna, biljetter samt säsongskort. Klart är att säsongskorten kommer att vara förmånliga samt att majoriteten av hemmamatcherna ska spelas på Leigh Sports Village där reserverna och juniorerna håller till sedan tidigare. Säsongskorten kommer att kosta 39 pund medan ungdomar och seniorer betalar mindre. Klubben meddelar också att Moss Lane och Old Trafford är alternativa arenor för damerna men att det inte är givet att några matcher spelas där.

Embed from Getty Images

Alderweireld inte nära

Manchester United sägs jaga en ny mittback. Mittbacken har sagts heta Toby Alderweireld så gott som hela våren och sommaren. Nu rapporterar dock SkySports att det långt ifrån är säker att en affär blir av. Belgarens kontrakt med Tottenham löper ut nästa sommar. Med i den helheten finns en klausul om en ettårig förlängning och en överenskommelse att han Alderweireld får lämna för 25 miljoner pund om ett drygt år. United skulle behöva betala drygt 50 miljoner för att få låss 29-åringen i sommar, vilket man inte tenderar att vara så sugna på. Manchester City sägs även de snegla mot London och kan blanda sig i jakten innan fönstret stänger om drygt två veckor.

Manchester Evening News å sin sida menar att United kommer att sälja en försvarare och köpa in en, men att det inte är Eric Bailly som hänger löst trots att han långt ifrån framstår som Mourinhos favorit.

Johnstone till Sunderland

Sam Johnstone skrev som bekant är på för West Bromwich här om veckan. Nu är det även klart med ny klubbadress för lillebror Max. 19-åringen, som också är målvakt, släpptes när kontraktet med Manchester United gick ut den 30 juni. Nu är han klar för Sunderland i League One.

Reservernas spelschema klart

Reservernas spelschema för den kommande säsongen är klart. Det hittas i sin helt här på MUSS. Den sugne kan med fördel följa kvällens träningsmatch mot Northampton Town. Matchen fungerar som genrep inför säsongsstarten i augusti och visas på MUTV med start klockan 20.45.