Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rojo kastas till vargarna; Willian på väg in; Reserverna förlorade; Ingen Karius inatt

Embed from Getty Images

Inatt spelar Manchester United säsongens fjärde träningsmatch då Liverpool står för motståndet på andra sidan Atlanten. I väntan på den drabbningen betar vi av lite nyheter. Marcos Rojo och Matteo Darmian ryktas vara spelarna som får bereda plats för Harry Maguire, medan Willian fortfarande ses som lösningen på Uniteds problem på högeryttern. Vi noterar också att reservlaget förlorade mot Northampton igår kväll och att Diogo Dalot börjat träna med boll.

Vargarna rycker i Rojo

Marcos Rojo skrev, så sent som i vintras, på ett nytt kontrakt med Manchester United. Detta under en säsong som gick till spillo på grund av den skada han ådrog sig i april 2017. Nu, när United och Mourinho sägs vilja göra sig av med en back för att värva en annan, uppger The Telegraph att Marcos Rojo intresserar Premier League-nykomlingen Wolverhampton. En övergång ska enligt tidningen närma sig och den ska vara ett led i Uniteds arbete för att få loss Harry Maguire från Leicester. Summan som nämns är 25 miljoner pund, och pengarna ska alltså användas som en del av betalningen i fallet Maguire.

Den 25-årige engelske landslagsbacken gjorde ett habilt VM och uppges kosta i trakterna av 60-70 miljoner pund, vilket skulle göra honom till den dyraste engelske försvarsspelaren någonsin. Telegraph nämner också Toby Alderweireld och Leonardo Bonucci som alternativ ifall Maguire inte går att lösa. The Times är inne på samma spår som Telegraph men slänger även in försäljningen av en Matteo Darmian som ett led i att värva Maguire.

Embed from Getty Images

Willian kommer för 66 miljoner?

Chelseas brasilianske mittfältare Willian har ryktats till United över ett år nu. Han ses som Uniteds reservlösning på högeryttern då Gareth Bale tett sig omöjlig att lösa från Real Madrid och är precis som Nemanja Matic en bekant spelare för José Mourinho. Nu menar Daily Express, som hänvisar till italienska Tuttosport, att Chelsea ska ha accepterat ett bud på 66 miljoner pund. Bonusar och diverse klausuler ska kunna trissa upp priset till drygt 75 miljoner.

Willian fyller 30 år den 8 augusti och har tillhört Chelsea sedan åe 2013. Han fanns med i Tites VM-trupp i Ryssland och är av den orsaken inte med när Chelsea ikväll möter Inter i International Champions Cup i Nice.

Embed from Getty Images

Förlust i genrepet för reserverna

Manchester Uniteds reserver trillade som bekant ur reservlagsligan ifjol. Nu väntar spel ett pinnhål lägre ner i hierarkin och seriespelet drar igång mot Fulham den 10 augusti. Igår spelade man träningsmatch borta mot Northampton Town, i vad som får anses som ett genrep inför seriestarten. Vi får hoppas på att talesättet om att ett dåligt genrep ger en bra premiär stämmer, för United var ofina nog att förlora med 2-0. United höll 0-0 fram till den 73:e minuten då Kieran O’Hara fick kapitulera första gången. Kevin van Veen nickade sedan in 2-0 sex minuter före full tid, vilket alltså blev slutresultatet.

United luftade totalt 17 spelare, bara reservmålvakten Alex Fojticek blev kvar på bänken. Värt att notera annars var att James Wilson fick 90 minuter mot vad som för honom ska vara överkomligt motstånd. Någon fullträff blev det inte, och mycket ska väl till om Wilson är kvar i United när säsongen drar igång.

United: O’Hara (Kovar 74′); Warren, Poole, Ercolani (Dunne 74′), O’Connor (Tanner, 68′); Traore (Whelan 68′), Barlow, Buffonge (Sang 68′); Dearnley, Wilson, Burkart (Baars, 74′).

Ingen Karius mot United

Manchester United spelar säsongens fjärde träningsmatch natten mot söndag, svensk tid. För motståndet står Liverpool, och uppsnacket inför den matchen kan ni läsa här. Nu rapporterar James Pearce på Liverpool Echo att Liverpool kommer till spel utan Loris Karius, vilket gör att man får förlita sig på akademimålvakterna Caoimhim Kelleher och Kamil Grabara mot United. Karius ska dras med en knäskada och då nyförvärvet Alisson inte är tillgänglig efter VM-spel med Brasilien blir det än tunnare än brukligt bakåt för Jürgen Klopp.

Dalot tränar med boll

Nyförvärvet på högerbacken, Diogo Dalot, har rehabtränat en skada alltsedan ankomsten till United. Nu har portugisen börjat röra boll, vilket får ses som positivt mot bakgrunden att Antonio Valencia åter går skadad. Att Dalot ska vara redo för spel i ligapremiären mot Leicester är antagligen att hoppas på för mycket, men vi får se det som ett tillskott på pluskontot i tider då vi mest nås av nyheter om vilka som går skadade eller inte annars spelar om drygt två veckor.