Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uniteds Alderweireldoptimism ökar; Bayern på teve; skadefri Smalling skippar köttet

Manchester United laddar för match mot Bayern München imorgon. Samtidigt ska Ed Woodward försöka fixa åtminstone någon förstärkning, innan transferfönstret på torsdag slår igen för den här sommaren.

United optimistiska

Det verkar framför allt vara mittbackar som Manchester United försöker värva. Det svänger fram och tillbaka men nu förefaller det igen vara Toby Alderweireld som är det hetaste spåret. Enligt journalisten Sam Pilger ska United ha en ökande optimism kring möjligheten att förstärka med Tottenhams belgiska mittback.

Mitten om transferfönstret

Över på ESPN skriver Andy Mitten intressant om José Mourinho och Uniteds problem på transfermarknaden.

Bayern på Viasat

Sent ska syndaren vakna. Det såg länge ut som att morgondagens match mot Bayern München inte skulle visas på teve i Sverige. Men nu har Viasat tagit sitt förnuft till fånga och lagt in sommarens sista träningsmatch i tablån. Viasat Sport Premium och Viaplay är det som gäller.

Avsparken är 20.15 imorgon kväll.

Inför: Bayern München – Manchester United

Smalling håller kött och skador borta

Chris Smalling hade länge en jobbig skadehistorik. Den senaste tiden har han emellertid klarat sig bättre, något han tror beror på att han har slutat äta kött.

Han berättar att han slutade äta kött för att underlätta för sin fru, som är vegan. Smalling hade länge problem med inflammerade knäsenor, något som ska ha blivit betydligt bättre sedan han slutade äta rött kött.

”Nu är jag fullständig vegan och vanligen kan början på försäsongen vara en ganska tuff tid, men jag har inte känt av det alls. […] Vanligen var den andra dagen efter en match den värsta. Jag brukade känna mig väldigt trött men jag kände att jag återhämtade mig väldigt snabbt.”

Uniteds kock Mike ska ha varit väldigt medgörlig när Smalling berättade om sin nya diet.

Med det sagt är det kanske på sin plats att påpeka att Smalling missade de avslutande matcherna i USA på grund av skada.

Ingen media från Mourinho

José Mourinho håller ingen presskonferens inför matchen mot Bayern München och han kommer heller inte hålla någon presskonferens efter säsongens sista träningsmatch. Några ord lär han väl ge till MUTV, men de intervjuerna är ju sällan givande.

Därmed är det först på torsdag, som även är deadline day, som Mourinho håller nästa presskonferens. Vilket humör är han på då?

Säsongen har börjat

Den engelska fotbollssäsongen är nu igång. Igår kväll vann Derby med 2-1 borta mot Reading. Den före detta Manchester United-spelaren Tom Lawrence blev matchvinnare i den fjärde tilläggsminuten.

Idag är det nära nog full omgång i de lägre divisionerna. Den på förhand mest intressanta matchen får sägas vara Sheffield Uniteds hemmamatch mot Swansea City. Där hoppas vi förstås på Dean Henderson i mål. Matchen visas på Viaplay och Viafree med avspark 18.30.

Kaptenen fyller

Vi avslutar detta nyhetssvep med att meddela att det är lagkapten Antonio Valencias födelsedag.