Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Debut för Henderson

Embed from Getty Images

Seriepremiärer betyder även premiär för lånekollen. Manchester United har hittills valt att låna ut fem spelare, av vilka tre har debuterat för sina nya klubbar. Mest intresse riktades inför helgen, föga överraskande, mot Dean Henderson. Cameron Borthwick-Jackson och Matthew Willock fick även de speltid när Scunthorpe och St Mirren begick sina seriepremiärer. 

Seriespelet tuffar så sakteliga igång, främst på de brittiska öarna. Det betyder att lånekollen är tillbaka. Nytt för i år är att vi kommer att återkomma med denna artikelserie varannan måndag. Lånekollen kommer att återkomma jämna veckor, medan en genomgång av reserv- och ungdomslagen kommer att dyka upp udda veckor. Vi hoppas att förändringen ger mer matnyttiga artiklar och bidrar till ett ökat intresse.

Hittills har Manchester United valt att låna ut Dean Henderson till Sheffield United, Joel Pereira till Vitória Setubal, Cameron Borthwick-Jackson till Scunthorpe, Matthew Willock till St Mirren och Axel Tuanzebe till Aston Villa. Fler utlåningar lär det dock bli. Ifjol gick totalt 13 spelare på lån och då José Mourinho inte tenderar att se med särdeles blida ögon på reservlaget är det sannolikt att flera yngre förmågor är på väg ut. Då reservlaget dessutom flyttats ned en division är det förstås än viktigare att spelarna får spela seniorfotboll på en vettig nivå.

Dean Henderson, Sheffield United

Fick som väntat förtroendet mellan stolparna då Sheffield United tog emot Swansea hemma. Graham Potter matchade Kristoffer Nordfeldt, Martin Olsson och Joel Asoro i en match som walesarna till sist vann med 2-1. Dean Henderson stod för ett par vassa räddningar och kunde inget göra på målen. Vid 1-1 parerade han förstaläget men hann inte upp på andraläget. 2-1 kom även det efter att Sheffield inte fått undan bollen i boxen och Henderson fick kapitulera på ett hårt skott från dryga tolv meter. Målen till trots, en godkänd premiär.

Joel Pereira, Vitória Setubal

Vitória Setubal spelar ligapremiär inkommande söndag, hemma mot Aves. Vi får anta att Joel Pereira, med en försäsong med United i benen, spelar den matchen.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe

Efter sju sorger och åtta bedrövelser med sina senaste utlåningar är Cameron Borthwick-Jackson nu på plats i Scunthorpe i League One. Kanske är det början på något bra för 21-åringen. Scunthorpe vann seriepremiären borta mot Coventry 2-1 efter att man vänt underläge till ledning i andra halvlek. Borthwick-Jackson fick 90 minuter på vänsterbacken av nye, permanente, tränaren Nick Daws.

Matthew Willock, St Mirren

Matthew Willock är tillbaka i skotska ligan. Efter att ha spelat 11 ligamatcher med St Johnstone förra säsongen blev det ett säsongslångt lån till St Mirren. Willock fick 90 minuter på mittfältet i seriepremiären mot Dundee, en seriepremiär man vann med 2-1 efter en blunder av Dundees målvakt Jack Hamilton. Gästande Dundee brände dessutom en straff, varför man får anse att St Mirren hade en del flyt som plockade full pott.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Under måndagseftermiddagen blev det klart att Axel Tuanzebe lånas ut till Aston Villa.